Till Arlanda för en ex-Arlanda

Diskussion i 'Andra transportmedel' startad av Flying Finn, 9 Januari 2019.

 1. Flying Finn

  Flying Finn Medlem

  Land:
  Finland Finland
  Man känner sig dum när man frågar om allmänna färdmedel i Sthlm, fast jag har varit i staden tiotalsgånger under åren, har ett eget SL Access-kort, har även flugit till/från ARN några gånger och även åkt både SJ och Flygbussarna till/från ARN... :oops:

  Jag kommer med Finlandsbåten för att maximera nyttan av positionering kombinerat med logi. Förut med mitt ClubOne Gold skulle jag även ha tillaggt: uppehåll av statusnivå. *host, host* ;) Pendeltåg till Märsta och så SL-buss är min plan för resan tillbaka, då jag inte har bråttom (eller så väljer jag Flygbussarna som vanligt), men på morgonen har jag tid endast för Flygbussarna, Pendeltåget eller Arlanda Express. Med Pendeltåg är jag ca. 7:20 på Arlanda C och Arlanda Express är förmodeligen vid Södra ca. 7:05 eller ca. 7:25. Med Flygbussarna ca. 7:40.

  Hur realistiskt är min plan för att ta AY802 ARN-HEL en vardagsmorgon kl 8:35, med endast handbaggage, OLCI gjord på förhand (hämtar BP från J-klassens disk eller automaterna) och tillgång till fast track -säkerhetskontrollen? Det kan ju inte krävas rysligt med tid för att ta sig från Arlanda C, Arlanda Södra eller bussen till gaten?

  Orsaken till mitt min fråga är att jag inte har avgått från T2 på ARN med AY. Dessutom så är mina minnesbilder lite gamla angående ARN (varit senast 2014). För övrigt så blev jag överraskad att tydligen så gäller inte kupongkonceptet längre hos SL, utan det är en standardavgift. Som tur nog har inte mitt saldo på 225 kr inte tappat sin giltighet.

  Jag tackar för er hjälp redan på förhand! :) I fall jag har får min plan att gå i land och bokningen lyckas, så naturligtvis delar jag med er i rätt tråd min resa för senhösten (japp, en TP run för medlemsåret 2019-2020, ex-ARN ;) ).
   
 2. Canadien

  Canadien Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Brukar inte vara nån kö till fasttrack på T2 så om du är där innan 8 ska det inte vara några problem.
   
  Flying Finn gillar detta.
 3. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Du bör hinna med alla transportmedel, förutsatt att allt är i tid, även resan via Märsta och sen buss.
  När du kommer till Stockholm Central skulle jag göra valet beroende på hur mycket tid du har, bra att veta med lokaltrafiken är att om du riskerar att bli 20 minuter sen får du ta taxi på SLs bekostnad om du köpt en biljett där. Man behöver alltså inte bli försenad utan räcker med att det finns risk för det.

  Är tiden knapp är troligtvis det säkraste färdmedlet Arlanda Express.
   
  Gus, PRJml2ENIpiC1e3L, rvarttinen och 2 andra gillar detta.
 4. Berglund

  Berglund Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  @Flying Finn du skriver att du inte har åkt med SL sedan kupongerna avskaffades och har reskassa istället. Det är okej, men för ett par år sedan bytte SL ut alla SL-korten. Man fick byta in sitt befintliga kort och fick hjälp att föra över reskassan till det nya.

  Jag minns inte exakt när man gjorde detta bytet men det finns en ganska stor risk att ditt gamla SL-kort inte längre fungerar i maskinerna! Du kan därför antingen behöva besöka ett SL Kundcenter för att få hjälp att byta eller ställa in dig på att köpa biljetten separat, exempelvis i SLs egen app. Räkna därför med viss tidsåtgång till detta eller välj annat färdmedel/betalsätt om du har bråttom och inte hinner krångla!
   
  Flying Finn gillar detta.
 5. Flying Finn

  Flying Finn Medlem

  Land:
  Finland Finland
  @Berglund

  Jo, jag minns att Access-kortena böts ut. Jag var till SL på Centralen då jag var i Sthlm 2015 före jul, så mitt kort är utbytt. :) Dock då var det ännu kupongerna som gällde. Enligt mitt gamla kvitto var min standardresa 2 st.

  Tack för att du påpekade om saken! Det skulle faktiskt ha påverkat negativt min resetid.
   
 6. HenrikAI

  HenrikAI Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Åker du pendeltåg så behöver du köpa ett tillägg för Arlanda. Kan köpas när du kommer fram till Arlanda, och det kan eventuellt vara lite kö där.. borde dock inte ta mer än någon minut på sin höjd. Arlanda C till T2 är en bit att promenera, Arlanda Södra ligger betydligt närmare, värt att tänka på om det blir förseningar.
   
  Flying Finn gillar detta.
 7. Jönsson

  Jönsson Medlem

  Land:
  Danmark Danmark
  Vill du minska gångavståndet så är Arlanda Express till Arlanda södra bättre än SL/SJ.
   
 8. FFlash

  FFlash Medlem

  Land:
  Finland Finland
  Håller med. Har gjort ”färja-positionering” från Finland flera gånger och den är ganska säker metod :)

  Taxi på SLs bekostnad var nånting nytt för mig, bra att veta, tack för tipsen!
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×