Taxi i Prag? Tips på bolag? Pris Prag flygplats-Prag centrum?

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av xmit, 15 Oktober 2012.

 1. xmit

  xmit Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hej

  Är det någon som har erfarenhet av att åka Taxi i Prag och vet om det är något/några speciella bolag man ska välja för att få rätt pris ?
  Och vad det ungefär skall kosta mellan flygplatsen och City ( Old Town ) ?

  Tack på förhand.
   
 2. lnixon

  lnixon Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Taximarknaden i Prag är lite speciell, som framgår av den här sidan på flygplatsens websajt:

  Prague Airport - Taxi to and from the airport

  Vänta nu, sa jag "flygplatsens websajt"? Nej, det där är *inte* flygplatsens websajt, det är en sajt med "information om flygplatsen", som av en slump drivs av Prague Airport Transfers s.r.o. :)

  Detta sagt, så har jag haft bra erfarenheter av både AAA Taxi och Prague Airport Transfers. Priserna på den där sidan är ungefär de man ska förvänta sig, dvs i trakterna av 600 CZK.

  Fördelen med Prague Airport Transfers är att man kan både förboka och förbetala, så att man vet att man inte råkar ut för något trixande med taxametern. Tillbaka till flygplatsen brukar jag ta en hotellbil för enkelhetens skull, även om det är lite dyrare än en vanlig taxi.
   
 3. 149@telia.com

  149@telia.com Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag brukar beställa genom hotellet (företaget Airport Transfer).
  Med personlig hämtning kostar det ca 540 kr tor
   
 4. bnccnb

  bnccnb Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har aldrig bokat något från flygplatsen utan tagit några av de gula som står utanför och det har alltid funkat bra. Från hotellet till flygplatsen har jag alltid kört transfer som hotellet ordnat.
   
 5. Timotey

  Timotey Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Senast jag var i Prag använde jag mig av AAA taxi och deras kontor på Ruznye. När vi kom till hotellet så fick jag chaufförens nummer då han kunde köra mig och tjejen privat för en lägre peng tillbaka till flygplatsen några dagar senare. På hemrese dagen ringer jag och det kommer en flott BMW 7 serie med tonade rutor och frågar efter oss i hotell lobbyn. Det är nu en annan chaufför ung och naiv som jag är då hoppar vi in i bilen. Han tar en helt annan väg och jag börjar bli jävligt svettig och nervös, ser hur de tänker skjuta mig och skicka tjejen rakt ut i prostitution. Säger aldrig nåt till tjejen men tror hon märker att jag är duktigt nervös. Men till slut så ser jag skyltar som visar Airport och det dröjer inte länge innan vi når flygplatsen och båda kan flyga hem utan bekymmer, och mycket riktigt taxi resan var billigare trots att jag dricksa duktigt. Nu har det blivit en bra historia men har nog aldrig haft så mkt ångest
   
  Gus gillar detta.
 6. xmit

  xmit Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för snabba svar.
   
 7. Delayed

  Delayed Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag kan även rekommendera AAA och deras app Mobile app - AAA Taxi Prague . Har nyligen åkt ca tio taxiresor beställda med denna app och det har funkat ypperligt och till rätt pris. I de flesta fall har bilen dykt upp inom fem till tio minuter. Ingen registrering behövs utan två klick i appen räcker. Man kan på en kartbild i appen följa bilens väg mot sig och vet vilket registreringsnummer bilen kommer att ha.

  På skoj frågade vi en "friåkare" på gatan om vad han ville ha för en viss resa. Svaret var ca fyrdubbelt mot de rätta priset, så även den resan beställdes av AAA med appen.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×