TAP - Överbokning och passagerare attackerad av personal på Arlanda

Diskussion i 'Star Alliance' startad av Anonymous, 29 April 2017.

 1. In_Sweden

  In_Sweden Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Fast så länge filmen inte lär klassas som kränkande (något som kan fastställas efter publicering), eller är för kommersiellt ändamål (reklambilder) så är det ju tillåtet utan medgivande.
   
  nollbit gillar detta.
 2. thh

  thh Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Så Aftonbladet har inte kompetensen att sudda ut ansiktet på personen de talar med eller visa stillbilder av kvinnan när hon anfaller honom? Märkligt.
   
 3. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Den långa versionen.
  Nej, det finns ingen förhandscensur. Du _kan_ lägga upp filmen utan medgivande. Däremot måste du stå till svars för vad du gör. Juridiskt hamnar det inom Sverige i två kategorier; antingen har du utgivningsbevis eller så har du det inte, och tolkas då olika. Utanför Sverige (läs: Flashback) hamnar du inom det landets juridik och då är det oftast strängare regler. Detta om ev kränkande fotografering tex.
  Oavsett var du lägger upp det kan en publicering påverka en ev rättegång om tex misshandel då vittnen kan anses vara mindre trovärdiga om de färgats av att de sett filmen.
  Alltså kan publicering av filmen på flera sätt vara till nackdel för målsägaren.

  Det är trycket från pöbeln som vill se filmat blodvite som målsägaren ska stå emot. Och det gör han rätt i.
   
  martin.agren, Smuffe, ZZZebra och 2 andra gillar detta.
 4. malmokalle

  malmokalle Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Smuffe, Jakob Österberg och jsn gillar detta.
 5. jsn

  jsn Medlem

  Ort:
  Göteborg-ish
  Land:
  Sverige Sverige
  Hahaha, undrar just hur många "fotbollar" som han har sänkt för att "råka" bli utvald åt båda hållen :D
   
 6. Att personal slår en passagerare är naturligtvis patetiskt och helt oacceptabelt. Skulle dock vilja höra lite mer detaljer från båda sidor. Jag får dock känslan att Peter är en första klassens douchebag. Att bli nekad vid boarding både på ut och hemresa kan inte höra till vanligheterna. Men den främsta indikationen på att Peter inte har alla knivarna i lådan är att han gick till Aftonbladet. Då är det något som är väldigt fel.
   
  Smuffe och 011430121 gillar detta.
 7. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag skulle gissa på att de var bland de sista att checka in både på utresa och hemresa utöver de personer som har status inom Star Alliance eller har vidare connections eller liknande. Mig veterligen så plockar de flesta flygbolag av personer utifrån hur sent man checkat in om de måste göra ett urval, status, kabinklass mm går dock före i prion.

  ----------------------------------------------------------------------------

  Den sista delen skriver jag nu som moderator.
  En av forumreglerna är att vi diskuterar sak och inte person, det gäller både medlemmar på forumet samt personen som artikeln i aftonbladet rör.
  Utgår ifrån att alla accepterar det framöver annars kommer vi att ha ytterligare en stängd tråd väldigt snart samt att inlägg kommer att redigeras eller att plockas bort.

  //Moderator
   
  Mr Basic, Smuffe, Sir Karlsson och 7 andra gillar detta.
 8. Jo man hoppas ju att hela situationen är baserat på regler, rutiner och inte subjektiva bedömningar från bolaget. Men visst är det märkligt att vissa personer har så mycket otur;-)
   
 9. mha321

  mha321 Medlem

  Jag noterade vid veckans stay på Radisson Scandinavia att de hade en lång lista på rum med TAPs logga i hörnet. Jag undrar om TAP antingen överbokar mer än andra, eller om de har haft några specifika problem på sistone?

  SAS-listan låg bredvid och var betydligt kortare -- och SAS har ju en hel del fler flyg från CPH en typisk onsdag än vad TAP har... (det är neturligvtis inte statistiskt bra underlag eftersom säkert båda bolagen använder mer än ett hotell..)
   
 10. Dafi

  Dafi Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Har flugit med TAP varje år sedan mitten av 90-talet. Har aldrig blivit överbokad (utan att ha >EBB) så att det skulle göras systematiskt ställer jag mig frågande till.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×