Tågen till Pisa flygplats försvinner i två år - nytt transportsätt påväg

Diskussion i 'Flygplatser' startad av Palazzi, 10 September 2013.

 1. Pisa flygplats kommer, som jag tidigare skrivit att under kommande år bygga en s.k People Mover mellan sin flygplats och stadens centrum. En people mover styrs centraliserat och behöver ingen ombordpersonal. En people mover är också betydligt billigare att konstruera.

  Nu har byggstarten redan ägt rum, och den planerade linjen kommer att korsa den järnvägsräls som idag förbinder den centrala tågstationen med flygplatsen. Denna järnväg kommer därför, från den åttonde december, att rivas upp.

  Under de två kommande åren, tills dess att People Mover färdigställts, finns därför ingen tåglinje till Pisa flygplats. All transport kommer ske med taxi och buss, vilken inte är bekymmersamt med tanke på det korta avståndet (12km).

  People Mover firade även byggstarten med att tilldelas pris som Europas mest miljövänliga flygplatstransport - trots att den ännu inte byggts.

  Länk till information om Pisa People Mover: http://www.businessclass.se/forum/f...tser-tittar-pa-billigare-transportsystem.html

  Länk till nyhet om inställda flygplatståg (på italienska): Due anni senza i treni per l'aeroporto di Pisa - Firenze - Repubblica.it
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×