SWISS bokningsklass Business P, på SAS code share. Hjälp tack!

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Jonas C, 7 Oktober 2011.

 1. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har stött på ett litet dilemma,

  Bokade en resa över nyår till Shanghai med SWISS i Business Class (utresa i Economy dock :-( ). På hemresan valde jag att ta ett längre uppehåll i ZRH, dels för att kunna njuta lite av loungen, men också för att ZRH-ARN flögs av SAS. Då priset för en enkelresa ZRH-ARN i business kostar lika mycket som PVG-ZRH-ARN resan med LX i C, var detta ett ypperligt tillfälle att få sitta framför gardinen på SAS.

  Resan PVG-ZRH-ARN bokades på LX hemsida i bokningsklass P. Denna resa genererar 16K miles enligt LX calculator, vilket är precis nog för att få ihop till mitt guldkort hos A3. Dock är sista SAS segmentet ett litet problem. På code-share flighter är det operating carrier som står för intjäningen av poäng. Då bokningsklassen P inte finns hos SAS som Business blir jag lite fundersam huruvida jag kommer tjäna några miles på denna resa. Enligt LX calculatorn fick man 16K miles oavsett om man valde sista segmentet som LX eller SK.

  Så min fråga är nu, har SAS någon motsvarighet till LX bokningsklass P? (obs, ingen business saver biljett då detta är en long haul)
   
 2. Alx

  Alx Medlem

  Ort:
  Malta & NYC
  Land:
  Sverige Sverige
  Swiss P ger 200% av flugna miles. SAS P ger 0%. MEN kolla upp om SAS sträckan verkligen är P hos SAS.

  Det är inte LX calculator som avgör hur många Miles&Bonus poäng du tjänar utan Aegeans egna intjäningstabell! Förhoppningsvis är den lika generös som LX :)

  En detalj till, du vet om att det krävs 4000 poäng att nå silver och sedan ytterligare 16.000 för att nå guld? Dvs 20.000 poäng totalt! De första 1000 poängen får du vid registreringen.
   
  Last edited: 7 Oktober 2011
 3. 090034208

  090034208 Medlem

  Ort:
  Vaa
  Land:
  Finland Finland
  Hej!
  Enligt tidigare diskussioner här på forumet "borde" bokningklass P på LX omvandlas till Z hos SAS, vilket betyder att du får 200% poäng till A3:s bonusprogram. Har dock ej egen erfarenhet av detta.
   
 4. joemume

  joemume Medlem

  Ort:
  UME
  Land:
  Sverige Sverige
  ..Om resan intjänats efter 27/6 2011, då poängtabellen gjordes om hos SAS (för Eurobonusintjäning). Tyvärr vet jag inte hur intjäningen ser ut på Aegan, så det får någon med insikt i deras program svara på.
   
 5. Alx

  Alx Medlem

  Ort:
  Malta & NYC
  Land:
  Sverige Sverige

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×