Svea Ekonomi lanserar bank och debetkort

Diskussion i 'Övrigt' startad av Robert flysas, 5 Juni 2020.

 1. pedantic

  pedantic Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vissa av hyrbilsbolagen brukar kräva att man betalar bilhyran och tillhörande reservation för självrisk med ett kreditkort. :(

  Har någon varit med om att man kan dela upp det så att man betalar själva bilhyran med ett debitkort (Sveakortet) och sen reservationen för självrisken på ett kreditkort (Amex eller SAS MasterCard)?
   
  hco gillar detta.
 2. Lite slarvigt skrivna försäkringsvillkor.

  10.1 Vad försäkringen gäller för
  Försäkringen gäller om du hyr bil, vespa eller moped av auktoriserad uthyrningsfirma utomlands och den blir skadad eller stulen.

  10.2 Begränsningar och undantag
  Försäkringen gäller inte för vespa över 100 cc.

  Förmodligen menar man skoter och inte Vespa, eftersom Vespa är ett italienskt varumärke tillhörande Piaggio. Jag har aldrig sett en Vespa för uthyrning (finns säkert någonstans i Italien) men däremot många asiatiska varumärken. Visst, ”Vespa” har varit synonymt med skoter i Sverige men det känns inte rätt när det står fel i en avtalstexten.
   
  Jönsson och palmen gillar detta.
 3. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Till det använder jag Revolut för att ta ut pengar utan ränta från saldot på kortet. Ingen avgift eller valutapåslag och Revolut är också gratis.
  Går även att använda Curve om det är viktigt med uttag, även om det inte är ett debet kort. Båda dessa kort är bättre än Svea kortet för detta ändamål.
   
  Abbs, Johans00 och Tonton gillar detta.
 4. Morgan

  Morgan Medlem

  Jag kanske är gammaldags, men tycker idén med att ha pengarna på ett svenskt konto är tilltalande, dvs Revolut, är jag lite skeptisk till.
  Curve har beloppsgränser som är rätt låga, åtminstone för mig med Legacy Black-varianten.
   
 5. igelkotten

  igelkotten Medlem

  Ort:
  London
  Känns inte som ett särskilt tungt argument.... Jag skulle personligen ha större tillit till den brittiska tillsynsmyndigheten FCA, än den svenska Finansinspektionen. Om du är orolig över att dina pengar kommer försvinna.
   
  Berglund gillar detta.
 6. Jane Insane

  Jane Insane Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag håller inte riktigt med, och det har inget att göra med den relativa kompetensen hos FCA kontra FI, utan bara att de flesta nog har bättre möjligheter att göra korrekta riskavvägningar inom sitt eget land, än något annat. De flesta (svenskar) vet nog mer om vilka rättsprinciper som gäller, vilka skydd som finns för olika produkter och vilka företag som är ute i gråzonen inom Sverige, än i Storbritannien. Och om någonting går väldigt fel, så har man nog bättre möjligheter att kräva sin rätt när man har sitt eget lands domstolar och myndigheter att kommunicera med.

  Jag själv är inte orolig för Revolut, men tycker inte det är orimligt att prioritera något som känns säkrare, inte nödvändigtvis för att det är en bättre produkt utan bara för att man har ett bättre kunskapsläge.
   
  Morgan gillar detta.
 7. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har mina pengar på svenska konton, men när jag behöver ta ut kontanter (vilket är extremt sällan), så för jag över summan till Revolut och tar ut från kortet. Jag skulle personligen inte stoppa in några större summor på Revolut som bara ligger där, men när kortet ska användas så ser jag till att sätta in pengar.
   
  igelkotten gillar detta.
 8. Morgan

  Morgan Medlem

  Svea har insättningsgaranti, vilket inte Revolut har. Så FCA kontrollerar typ att Revolut separerar klientmedel från egna medel.

  "Den brittiska insättningsgarantin täcker inte dina pengar eftersom kontot som du har hos oss är ett konto för elektroniska medel (inte ett bankkonto)"
  Är mina pengar säkra? | Revoluts hjälpcenter | Revolut SE
   
  Brandforce gillar detta.
 9. Davve

  Davve Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Robert flysas gillar detta.
 10. Robert flysas

  Robert flysas Medlem

  Ort:
  Åre
  Land:
  Sverige Sverige

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×