Stor efterfrågan på Boston: SAS utökar till en daglig avgång

Diskussion i 'Nyhetskommentarer' startad av BusinessClass, 17 Augusti 2018.

 1. BusinessClass

  BusinessClass Redaktör

  SAS A330E

  Från och med sommarprogrammet 2019 flyger SAS till Boston en gång om dagen från Köpenhamn. SAS ökar från fyra avgångar i veckan till en daglig avgång. SAS utökar till Boston. Efterfrågan från både affärsresenärer och semesterresenärer ökar och därför flyger SAS dagligen från sommarprogrammet 2019. – Boston är en populär destination i sommarprogrammet och därför…
   

  Se hela inlägget

 2. HenrikE

  HenrikE Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  SAS känns inte som ”mitt” bolag, är svensk och bor nära vår huvudstad. Tycker det är under all kritik att de flesta långlinjer läggs från lillebror Danmark. Då flyger jag hellre Finnair österut, nej förresten kan även ta ett byte i London på väg till Asien bara som protest mot SAS som sålt sin stolthet till Danmark.
   
 3. Brandten

  Brandten Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  "Tidtabellen är väldigt bra och det ger även våra kunder i Sverige och Norge möjlighet att flyga via Kastrup, säger Karl Sandlund, EVP Commercial."
  Är det avgång kl0300 från CPH då eller, +1h taxa/takeoff/climb så 3h servering och 1h frukost 2h innan landning kl2000?! :rolleyes:

  Edit: Ok då, jag ska komma med något seriöst också. Kul med dagliga långdistans även om det är från CPH (hade ju som HenrikE föredragit ARN menmen). Har aldrig varit i Boston men vill gärna dra dit en helg och kolla läget, käka gott och samla lite baspoäng på kuppen (om man nu får några). Ska genast kolla igenom gamla BC trådar om Boston. :)
   
 4. Berglund

  Berglund Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  @Brandten jag har arbetat i Boston.
  Man går Freedom Trail, en markerad slinga runt de centrala, historiska platserna i staden. Markeras med röd färg i trottoaren. Man äter, vår/sommar/höst utomhus på Barking Crab nere i hamnen och går till Sonsie’s på kvällen. Glöm inte att ta en öl nere i källaren på restaurangen där TV serien Cheers spelades in! Självklart skall du även besöka Harvard och John F. Kennedy Presidential Library.

  I Boston genomfördes tidigt 2000-tal ett av de största ingenjörsprojekten någonsin, när man genomförde ”The Big Dig” och grävde biltunnlar under större delen av staden. Detta för att stoppa ned majoriteten av trafiken där och avlasta gatumiljön. Har blivit fantastiskt mycket bättre och är numera väldigt smidigt! Förr var trafiksituationen kaotisk vilken eftermiddag som helst. Kunde ta timmar att komma hem och en del dagar övernattade vi till och med på kontoret för det var inte ens lönt att försöka åka hem!
   
  M.K, sbbn017, jumbooze och 12 andra gillar detta.
 5. jumbooze

  jumbooze Medlem

  Ort:
  ex-CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Beroende på när du åker så kan man även ta båttaxi ner till stan från flygplatsen för att undvika trafiken och se den fina skyline
   
 6. Jag är helt med Herr @Berglund gällande Boston. En utomordentlig härlig stad, där mycket har hänt på senare åren:

  1. Boston/Cambridge är om jag minns rätt tvåa gällande riskkapital efter Silicon Valley: Xconomy: Boston VC Continues Surge in Q1; Here are the Top 10 Deals Mycket spännande bolag på gång, med fokus på bland annat biotech. Inte så konstigt med tanke på M.I.T på andra sidan av Charles River.

  2. Ett antall större bolag har flyttat sitt HQ till Boston (GE är ett av dom, men det är kanske inte ett bra täcken :eek: )
  These Are The 100 Largest Companies In Massachusetts - Zippia
  Staden har jobbat aktivt med att möjliggöra för bolag att flytta till "Seaport"

  3. Beantown är nästan lika med "Sportstown USA". Tänk Bruins, Celtics, RedSox och Patriots

  4. Jag tror det finns över 50 universitet och högskolor inom "The Greater Boston Metropolitan Area" som är en del av stadens hjärna och hjärta

  Sedan kommentaren från @HenrikE gällande CPH. Några saker att komma ihåg:
  1. Vi har en evig diskussion om prissättning från Danmark. Det verkar som den danska köpkraften är mycket högre med tanke på snittpriser. Så yielden för SAS är nog bättre: Eviga diskussionen om prissättning av biljetter med avresa från Köpenhamn / København | BusinessClass.se forum | 500 000 inlägg om resor

  2. Den norska marknaden är viktig för SAS, och anknytningar från Norge till CPH är nog mer lönsamma för SAS. Det är bara att titta på Stavanger-Sola (SVG) med 5-6x per dag till CPH, medan man har svårt att få ihop 1x per dag till ARN. Bergen (BGO) är samma sak.

  3. Om jag minns rätt, så finns det ca 80m människor inom 75min flygtid från CPH. Det gör det inte från ARN. Jag tycker ha läst att runt 20% av den interkontinentala trafiken från CPH är den tyska marknaden. Svårt att tänka mig att den skulle flytta med till ARN.

  Jag tror vi som bor i Storstockholm/Mälardalen överskattar vår egen "importance" ibland. Om det var lönsamt att öppna flera direktrutter från Arlanda hade någon (inklusive SAS) redan gjort detta.
   
  John Rosenbaum, micke, Mr Basic och 9 andra gillar detta.
 7. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  En sak att komma ihåg med Boston är att hotellpriserna ofta är väldigt höga. Hittar man en billig flygbiljett kan den besparingen vara uppäten på första hotellnatten om man har otur. Det är inte ovanligt att ett rum centralt i Boston på de billigare hotellen kostar 2-3000 kronor natten.
   
  Gus, Dbodenfo, fcx och 3 andra gillar detta.
 8. Kimmen00

  Kimmen00 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jepp.. vi var i boston 2016 sommaren och det var skyhöga priser. Vi körde på poäng på IHG samt Hilton. Det var extremt mkt mer förmånligare.
   
 9. Budgetresenär

  Budgetresenär Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  När jag var i Boston för drygt 10 år sedan besökte jag bl a M.I.T. Museum och gick en guidad walking tour runt Harvard University. Bara genom att vistas i de här områdena och insupa atmosfären ökar ens IQ med 10. :)
   
  Ricci, riche, Brandforce och 4 andra gillar detta.
 10. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  MIT - glöm inte MIT! Det är en mycket viktigare institution att besöka för oss icke-amerikaner än Harvard tycker jag!
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×