Stockholm till San Francisco eller San Jose

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av Svenska73, 29 Januari 2015.

 1. Svenska73

  Svenska73 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Lite inne på att åka på en IT konferens i början av mars till San Jose. Verkar betydligt smidigare att flyga till SFO och sedan köra till San Jose eller har jag missat något? Någon som pendlar till San Jose och har tips?
   
 2. jth

  jth Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har jobbat en del i området och eftersom man ändå behöver en bil då silicon valley är ett ganska stort område, om inte du tänker hålla dig precis runt hotell/konferensområdet hela tiden, så är det lika bra att flyga in till SFO och ta bilen ner. Det är inte så långt att köra därifrån, det tar i allmänhet under 1 timme och det är i princip bara 101 rakt ner så det är enkelt att hitta.

  SJC (san Jose) är iofs en ganska okej flygplats som ligger mitt i området, men den är ganska liten och har i princip bara inrikesflygningar (jag ser dock på hemsidan att man kan flyga direkt till Tokyo om det nu kan vara till någon nytta). Det kan nog vara lite lurigt att få ihop en bra resa från europa då det ju blir minst 3 ben. Nu var det några år sen sist så någon kan säkert komma med mer detaljerade och uppdaterade förslag.

  Få ihop något inom star alliance verkar dock lite svårt eftersom United bara flyger till Denver och Houston. Den senare kan ju dock vara intressant, du kanske kan sy ihop något med SAS Stavanger-Houston rutt :)
   
  Svenska73 gillar detta.
 3. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Personligen när jag ska till Silicon Valley eller San Francisco så åker jag dit pris och tid funkar bäst. Jag brukar köra ITA Matrix och ange SFO, SJC samt OAK som destination. Vilken man hamnar på spelar inte så stor roll. Samma när jag åker därifrån. Som @jth säger, man måste ju ha en bil oavsett vart man flyger till.
   
  Svenska73 gillar detta.
 4. Svenska73

  Svenska73 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Känns som Swiss blir kortaste resa. Försöker även undvika immigration under layover.
   
 5. Tyvärr finns det ingen ORD-SJC längre. Det finns ingen EWR-SJC hellre, så utan tvekan är nog SFO bättre...
   
 6. Svenska73

  Svenska73 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Swiss First för 16.000 dit lockar:) 12.000 i Business hem på Lufthansa 380. Inbillar jag mig att det är en relativt ok deal?
   
 7. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tycker det låter som en riktigt bra deal. I slutändan handlar det ju om du tycker det är värt att betala 28.000 för resan. Men det kostar ju att flyga First, så är det ju. :)
   
  Svenska73 gillar detta.
 8. mjulven

  mjulven Medlem

  Ort:
  LPI
  Land:
  Sverige Sverige
  Har besökt kompisar som bor i Sunnyvale (som ligger i närheten av San José) vid ett antal tillfällen. Smidigast är att flyga ARN-random flygplats i europa-SFO och sedan bila ned. Att köra tar dryga timmen och det är relativt lätt att hitta. Kör 101an söderut från SFO och tids nog så kommer du till din avfart. Gissningsvis kommer det inte att ligga långt från 101 dit du ska. I San Jose är förmodligen bil att föredra på konferensen i vilket fall.

  Det går ju att flyga till SJC också, men det tar längre tid och kräver byte i både Europa och USA. Bytet i USA sker då på DFW, ORD (American Airlines flyger ORD-SJC) eller LAX. Många byten är ju dock inte fel om man nu gillar att flyga :)
   
  Svenska73 gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×