Stockholm-Seoul - bästa resan?

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av Ikaros, 14 Augusti 2013.

 1. Ikaros

  Ikaros Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Lyxproblem som är svårt att få hjälp med men skulle uppskatta input! Ska åka från ARN till ICN t/r med en maxbudget på cirka 20kkr och åker helt business, med *A med kort resetid. Problemet är att TK har billigast flyg, cirka 18kkr, men också ganska lång restid. SU har något högre pris, cirka 20kkr, men bättre restid. Dock får jag inga poäng hos SU som jag kan använda (man får cirka 12 000 poäng till EBG med TK) då jag kommer ha ganska lite på mitt Flying Blue-konto. Det tredje alternativet är att bara satsa på restid och flyga Finnair economy dit för dryga 10kkr. Även denna rutt är den tråkigaste är den ganska smidig pga kort restid.

  Är EBG (kvalificerad för i år så ”behöver” inga poäng) och Flying Blue Gold (via statusmatch men med ganska få poäng).
  Det skulle vara intressant att testa både TK och SU i businessclass då jag aldrig gjort det men Finnair i economy ser jag endast som trist transport.

  Flyg 1

  TK.png

  Flyg 2

  SU.png

  Fattar att detta är ganska svårt att ge någon input på men alla kommentarer är välkommna!
   
 2. A380*G

  A380*G Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Behöver du inte poängen skulle jag köpa 100 kMiles hos USDM och åka F för ca 13 kSEK, alternativt 80 kMiles och åka C för ca 11 kSEK.
   
  1 person likes this.
 3. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Asiana har bra tillgång på F awards till ICN.
   
 4. Köp 100.000 USDM och flyg Asiana First utan minsta tvekan, gjorde det i Juni och älskade servicen. Gör det igen i November :)
   
  1 person likes this.
 5. Hej du!

  Jag antar att du ska lite mer söderut direkt ;) eftersom det är den veckan. Turkish på den sträckan är en behaglig upplevelse, iallafall jämfört med dina alternativ (vet dock inget om Aeroflot).

  Men kan du få en resa i F på den sträckan vid den tiden så hade jag nog också gjort det. Men eftersom det kan vara lite svårt att motivera köp av miles på en reseräkning så är det dock inte ett alternativ för mig. :(

  Själv kommer jag att åka SK via Shanghai den veckan i Economy, och jag räknat tyvärr med att det kommer att vara helt kört med uppgraderingar den veckan.....
   
  1 person likes this.
 6. Ikaros

  Ikaros Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för alla tips! F via USD Miles är ju helt klart det bästa alternativet. Problemet är att det är en slags tjänsteresa och det blir för krångligt att redovisa köp av miles :(

  Men om det är sant att man kan göra det för 13kkr så kommer jag att göra det privat snart, det är ju ett otroligt fynd!!!
   
  1 person likes this.
 7. A380*G

  A380*G Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Om din chef och resepolicy tillåter det så är det inga problem.
   
 8. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Om du ansvarar för inköp av biljetter själv lär det ju inte vara ett problem. Om ni har en policy som kräver resebyrå kan jag ju förstå det. Jag skulle dock bara nämna för chefen att man kan få det c:a 5.000kr billigare på det sättet. USDM kan du ju boka och sen köpa milesen inom ett par dagar också, så du inte "köper grisen i säcken" så att säga. Dock måste du slå till innan Augusti är slut vill jag minnas, för deras 100% extra kampanj slutar Aug 31 tror jag. Finns info på forumet här.
   
 9. Om det är Asiana, kolla om deras Blackout perioder för säkerhets skull.
  Jag har inte tillgång till datorn just nu men jag har en känsla att de hade Blackout några dagar i sep-okt.
   
 10. Ikaros

  Ikaros Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för alla tips! Blir att testa att köpa USDM och köra F med Asiana vid annat tillfälle. Valde TK trots allt, mycket prisvärt och behöver lite EuroBonus-poäng nu får att klara EBD :cool:
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×