Status greetings miles promotion (12k status miles)

Diskussion i 'Lufthansa Group, Miles & More' startad av xclass, 8 Oktober 2013.

 1. xclass

  xclass Medlem

  Flyger enbart ekonomi och de 85k distance miles jag har flugit hittills i år har genererat ca 70k status miles hos M&M (ink. 25% bonus sen jag nådde FQT). Med tanke på förändringarna gällande intjäning som träder i kraft 2014 så hade jag nog nästan identifierat mig själv som en av de Senator kandidater som M&M egentligen inte vill ha och som man försöker slå undan fötterna på med de nya intjäningsreglerna.

  Blev därför ganska förvånad när mailet nedan dök upp i dag. Riktad kampanj med möjlighet till 12k extra status miles om jag flyger in 24k vanligt plus att dom explicit pushar för att jag är nära att nå Senator. Har läst en del andra skräckhistorier och haft en del egna konstigheter på vägen så hade nästan inte blivit förvånad om det istället börjat "strula" med poängregistreringen nu när jag närmar mig.

  Har anmält mig men såg sen i det finstilta att det bara gäller flygningar med Lufthansa Group vilket kanske inte är så konstigt. Kommer logga ca 65k ytterligare distance miles innan årsskiftet men typiskt nog så är det ingen Lufthansa Group flight förrän efter den giltiga perioden (vanligtvis är väl kanske 1/3 Lufthansa Group). Men klarar ändå 100k spärren på egna meriter och eftersom jag läser det som att man "bara" får status miles så är det väl inget man har nytta av om man ändå klarar status nivån.

  Dock lite förhoppningsfullt att man som economy resenär inte bara ses som paria av Lufthansa för så har det känts ibland...

  Hoppas på fler positiva överraskningar.

  //xclass

  mm.PNG
   
  Last edited: 8 Oktober 2013
 2. Hall

  Hall Medlem

  Ort:
  ARN; BMA
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag fick samma mail som du xclass och sitter i samma sits med cirka 70K poäng och uppbokad med resor så att jag med råge kommer över 100K och SEN.

  Men om man drar ihop 24000 miles _utan att räkna executive bonus_ på Lufthansa group metall så klaras ju SEN med mycket stor sannolikhet ändå eftersom vi har 70K miles i botten. Jag klickade dock glatt ja ändå..
   
 3. Andreas Eriksson

  Andreas Eriksson Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  85k miles i ekonomiklass. Hur orkar du? :p
  Bra kämpat att nå SEN via ekonomiklass i alla fall! :)
   
  1 person likes this.
 4. Swisser

  Swisser Medlem

  Normalt sätt så räknas ju även executive bonusen som status miles, vilket i era fall borde innebära att ni bara behöver flyga in 19,200 statusmiles+ 4,800 status miles i form av 25% executive bonus = 24,000 status miles.
   
 5. Hall

  Hall Medlem

  Ort:
  ARN; BMA
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är normalt sett rätt men gäller inte i detta fallet:
  "Status miles earned on Lufthansa Private Jet flights or through the Executive Bonus will not be counted towards your personal mileage goal."

  Private jet går bort för mig men executive bonus hade ju varit trevligt att få räkna in.
   
 6. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag loggade lite över 200k 2011. (Har inte våga uppdatera för 2012, det var mer!) Det mesta i ekonomi.... Det kändes ändå inte som att det var extremt mycket - jag flög ju inte ens varje dag och tog ut en månads semester/år!
   
  2 personer gillar detta.
 7. pitch

  pitch Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag fick precis mejl med det här FANTASTISKA erbjudandet:

  Earn 16,500 status miles when you fly between 15 October 2013 and 15 January 2014, and as a reward, you'll be credited with an additional 5,000 award miles.*

  Vad i hela friden har dom rökt på M&M-kontoret? Utgången sauerkraut?
   
  1 person likes this.
 8. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag ska flyga 7 000 status miles och får 2 100 award miles för besväret. Jag har iofs en flygning bokad som ger tillräckligt med poäng men jag hoppas de inte trodde jag skulle boka något nytt för att få så få miles?
   
 9. Bonden

  Bonden Medlem

  Ort:
  AGH
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag fick det här:
  44500 känns rätt tufft...
   
 10. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tror SAS och Lufthansa har delat på en låda kokain de beslagtagit eller något. Det är ju ungefär samma nivåer som vissa av oss fick som "möjlighet" till extrapoäng från SAS bonus challenge. Det är ju inte ens värt att gå upp på morgonen för vissa av dessa förslag.
   
  1 person likes this.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×