Star Alliance/Lufthansa testar Biometri i Frankfurt och München

Diskussion i 'Star Alliance' startad av Homer, 23 November 2020.

 1. Homer

  Homer Medlem

  Star Alliance Biometrics is launched at Frankfurt and Munich

  Lufthansa Group implement touchless customer experience in
  collaboration with FRA and MUC airports


  mer här:
  News Article - Star Alliance
   
  oneM gillar detta.
 2. Fidde

  Fidde Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Coolt att tekniken finns. Skönt att det är opt-in, är själv inte intresserad av att använda det. Har inga problem med vanligt/mobilt ombordstigningskort utan tekniken är välbeprövad och det är lätt att ta över manuellt vid problem. Om avläsningen inte funkar och 200 personer står där utan någon dokumentation kan jag bara tänka mig hur jobbigt det blir.
   
 3. direktörnSE

  direktörnSE Medlem

  Ort:
  Fjollträsk
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja pass är ju biometri och det finns ju där även om du inte vill

  jag har använt nationellt id kort i Tyskland-manuell hantering då automater inte klarar av dessa, behövde inte röra något
   
 4. mha321

  mha321 Medlem

  Vad är det som blir touchless som inte är det nu? De pratar om security och boarding gates men de är ju redan touchless.

  Incheckning i maskin? Passkontroll? Inget av de anger de men det är väl de punkter där det är touch idag (förutom manuell incheckning då men den lär ju inte kunna bli det).
   
  hco gillar detta.
 5. Homer

  Homer Medlem

  Last edited: 24 November 2020
 6. direktörnSE

  direktörnSE Medlem

  Ort:
  Fjollträsk
  Land:
  Sverige Sverige
  Skillnaden är ju att touchless egentligen är ganska osäkert om det inte kombineras med någon form av ID koll, vilket inte görs genom att läsa ditt boardingkort etc.

  Biometric data finns ju i ditt pass, och i nationella ID kort via NFC. Har använt dessa i Tyskland och i Australien för EU medborgare. Vissa kanske läser NFC men de flesta läser nog bara "machine readable data" (om någon kan detta hojta gärna till)

  Jag tror man vill höja säkerheten och att du ansvarar för att ta dig igenom flygplatsen mer "self service" både vid incheckning, säkerhetskontroll, passkontroll och gate.

  Det skulle kunna betyda en snabbare hantering på flygplatsen. Jag har flera gånger i Europa med bara mitt nationella ID, har fungerat bra med att läsa biodata. Där lagras bland annat en elektronisk bild av mitt foto. Nationellt ID har chip, pass har NFC

  Pro tips: Om du har en iPhone eller android kan du ladda ner en NFC app som läser ditt pass, var ganska kul att få upp mitt fula tryne (pass bild)
   
 7. mha321

  mha321 Medlem

  Så kan det vara, men det kan ju inte beskrivas som att det är en ny "touchless experience". Eftersom dagens experience är precis lika touchless. Det kan vara en höjning av säkerheten, absolut, men det står det inte en bokstav om i nyheten.

  Incheckning, säkerhetskontroll och gate är ju redan touchless så långt som man kommer med det. (Incheckningen är det om du checkar in mobilt, men om du använder en kiosk måste du typiskt trycka på skärmen -- men det är inget som ändras av biometri)

  Ja, just passkontrollen borde ju kunna göra smidigare (det var ju också ett av mina förslag). Men det är väl knappast Lufthansa/StarAlliance som har hand om passkontrollen på Frankfurt/Munchen, utan tyska gränspolisen.

  Se t.ex. exemplet ovan från USA som @Homer skriver om -- det är CBP som genomför trials för bimetrics där, när det handlar om passkontroll. Inte flygbolagen.
   
 8. bvs

  bvs Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
 9. JohnR

  JohnR Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har även använt amerikanska Clear de kör också med irisscanner. Både för fasttrack och för att checka ut på Hertz.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×