Senaste nytt

Specialkost på flyg. Nåt att lita på?

Det är en väldigt stor skillnad mellan ketos och ketoacidos. Jag har aldrig påstått att de som äter LCHF är odödliga, men att de löper större risk för ketoacidos? Var kan jag läsa mer om det?

Intressant att du nämner cancer i samband med kolhydrater. Ge mig gärna evidens på att kolhydrater är bra mot cancer.
LCHF är inte "high protein".
Ursäkta att jag lägger mig i, men kan inte hålla mig en tisdagkväll. Svaret på dina två frågor borde väl bli som när du svarar på frågor: "Sök, så får du nog fram den information du behöver från den källan du själv tror på." ;).
 

ESSA

Medlem
Ursäkta att jag lägger mig i, men kan inte hålla mig en tisdagkväll. Svaret på dina två frågor borde väl bli som när du svarar på frågor: "Sök, så får du nog fram den information du behöver från den källan du själv tror på." ;).

Jag har nämligen sökt och funnit helt annat resultat. Därför vill jag veta var jag kan läsa det som påståendet bygger på.
 

twiggs

Medlem
Själv satt senare igår afton och funderade på vad gällande vad människan som skickat in bilderna till den som kallar sig Kostdoktorn egentligen hade förväntat sig i ekonomiklass annat än det personen fick.

Matportion lagad och specialbröd bakat á la minut innan avgång bara för henne?!
Get real, va! :rolleyes:
 

thh

Medlem
Det är en väldigt stor skillnad mellan ketos och ketoacidos. Jag har aldrig påstått att de som äter LCHF är odödliga, men att de löper större risk för ketoacidos? Var kan jag läsa mer om det?

Vill du ha en blogglänk eller vad? Skillnaden mellan ketosen och ketoacidosen är att i ketosen är de sura partiklarna buffrade, vilket de kommer vara ganska länge då det finns ett ganska omfattande system för att kompensera surgöring av blodet men det finns fall beskrivna med icke-diabetiker som ätit lågsockerdieter som utvecklat ketoacisdos och sedan helt tillfrisknat när de börjat äta socker igen. Här är ett exempel, South Beach Diet associated ketoacidosis: a case report - Springer

Det går att läsa att Andreas Eenfeldt är läkare i Karlstad, specialist i allmänmedicin. Andreas skriver för allmänheten och därför tror jag att han förenklar sitt språk därefter. Vill du ifrågasätta honom och hans kompetens gör du det bäst till honom själv.

Jag ifrågasatte nog hans kompetens och lämplighet att vara läkare ganska öppet, och en av hans kollegor blev årets förvillare i fjol efter kommentarer som att LCHF var det mest effektiva skyddet mot svininfluensan. Hur han kan tillåtas vara kostdoktorn är beyond me.

LCHF har ingenting med svält att göra.
Du äter dig mätt när du är hungrig, du håller dig mätt längre än på kolhydratrik kost och de som är sockerberoende triggas inte och kan få det lättare att hålla sig borta från socker.

Ketoner har med svält att göra.

Intressant att du nämner cancer i samband med kolhydrater. Ge mig gärna evidens på att kolhydrater är bra mot cancer.
LCHF är inte "high protein".

Nu sa jag inte att kolhydrater var bra, jag sa att extremt mycket fett eller protein, vilket högfettdieter ofta innehåller, inte var bra för risken att utveckla cancer eller CVD. Googla eller kolla på pubmed om du vill veta mer.

Air Canada har inte fått till en väl avvägd måltid för diabetiker. Bilden visar tydligt att det är fullproppat med kolhydrater.
Snabba sådana också vad det verkar. Vitt bröd och kaka, kan du på allvar mena att en diabetiker bör äta sånt? Oavsett om det är tillsatt socker eller ej?

Kakan kanske innehåller snabba sockerarter, det är svårt att veta eftersom personen inte tog en bild på innehållsförteckningen utan tog en bild på fel sida av kakan. Då kan man tycka att det rimligen är så att Air Canada ska frias snarare än fällas om deras kunder inte klarar av att ta ställning till rätt information. Nu har jag inte flygit Air Canada på år, men jag förutsatte att man fick välja sitt bröd själv som på andra flygbolag?
 

Nemo

Medlem

Sofia

Medlem
Spännande diskussion!

Men för att återgå till ESSAs fråga: jag beställer ofta vegetarisk mat, VGML (vegansk) eller VLML (lacto-ovo vegetarisk). Oftast funkar det bra och den varma måltiden brukar vara riktigt god men, jag förstår inte varför det serveras margarin istället för smör. Är det mjölkprodukter i övriga maten så funkar ju smör, som är mycket godare. Oftast serveras då också nån sorts torrt inplastat bröd istället för det normala varma ur en korg, vilket också är märkligt.
Jag har också beställt fisk någon gång, det är ju vissa flygbolag som erbjuder det, men jag fick aldrig den måltiden utan serverades VGML istället. Synd, för jag var verkligen nyfiken på den maten.

Sen, om man tittar på listan för all specialmat man som finns triggas fantasin igång. Refugee meal...kan det vara stampade morötter och torra löv som man får äta under en presenning ute på vingen? ;) Jag VET vad det är, men det är roligare när fantasin får flöda lite
 

rvarttinen

Medlem
Vi flög nyligen med TK i affärsklass (C) och min hustru hade bokat "RVML" - Vegan Raw Meal. Ingen höjdare kan meddelas, de, TK:s catering, hade ingen aning om vad det innebär. Hon fick frukt och lite sallad, men inget som skulle motsvara min varmrätt, så pursern fråga dom hon ville ha en köttbit eller fisk ...
 

Nemo

Medlem
ag beställer ofta vegetarisk mat, VGML (vegansk) eller VLML (lacto-ovo vegetarisk). Oftast funkar det bra och den varma måltiden brukar vara riktigt god men, jag förstår inte varför det serveras margarin istället för smör. Är det mjölkprodukter i övriga maten så funkar ju smör, som är mycket godare. Oftast serveras då också nån sorts torrt inplastat bröd istället för det normala varma ur en korg, vilket också är märkligt.
Den mat som är VGML kan även ätas av den som äter VLML, men inte alltid tvärtom. Så det skulle kunna vara så att för att vara på den säkra sidan serveras margarin och inplastat bröd som både VGML och VLML. Det vanliga brödet i korgen skulle ju kunna ha mjölk, smör eller ägg i sig och då passar det inte som VGML. Ger man VGML till VLML-pax så gör man iallfall inte fel. Bara en tänkbar hypotes.
 

Sofia

Medlem
Den mat som är VGML kan även ätas av den som äter VLML, men inte alltid tvärtom. Så det skulle kunna vara så att för att vara på den säkra sidan serveras margarin och inplastat bröd som både VGML och VLML. Det vanliga brödet i korgen skulle ju kunna ha mjölk, smör eller ägg i sig och då passar det inte som VGML. Ger man VGML till VLML-pax så gör man iallfall inte fel. Bara en tänkbar hypotes.

Ja så kan det ju givetvis vara, den tanken har slagit mig också :)
 
Toppen