Jeg tror mængden af champagne der lastes afhænger af flyselskabet og passagerernes "kultur". På de to flyvninger jeg har haft med ANA i First, har jeg været den eneste som drak champagne efter vi var kommet i luften. 2+1 flaske har således været mere end rigeligt til at dække behovet i kabinen.
Jeg ser også mig selv som "njutare till maximala gränsen", men for mig indebærer det hellere 2 glas champagne og et halvt glas af 4 forskellige vine end at drikke al champagnen ombord. Jeg får mere nydelse ved at smage nogle forskellige flasker end ved at drikke 2 flasker champagne jeg har smagt før.
Eksemplet med 6 flasker / 16 passagerer synes jeg faktisk er godt - det svarer til at der er ca 3 glas champagne per passager. Selvom der er noget fedt ved at kunne drikke champagne til alle madretterne, synes jeg det er hyggeligere at kunne matche med noget forskellig vin.
Forøvrigt, 3 flasker på en længere flyvning er nok ganske vel rigeligt til de fleste. Én flaske på en dagsflyvning Bangkok-London var passende over de godt 12 timer, men mere end det synes jeg bliver for meget. At flyve i premiumkabiner er en oplevelse og noget jeg nyder, men at "drikke om kap" ville forstyrre min oplevelse.