"Slumpmässiga" kontroller

Diskussion i 'Övrigt' startad av Johan Pfeifer, 30 April 2012.

 1. Johan Pfeifer

  Johan Pfeifer Medlem

  Ort:
  Oxford
  Land:
  United Kingdom United Kingdom
  I tullkontrollen på MEX ska man trycka på en knapp för att få rött eller grönt ljus. Får man grönt kan man passera men får man rött så ska väskan inspekteras. Helt slumpmässigt utlovas det.

  Jag kom just hem från mitt 5:e besök. Jag har fått rött ljus alla 5 gångerna. Undrar vad jag har för otalt med mexikanska slumptalsgeneratorer! Eller står det en mexikan med en liten fjärrkontroll nånstans och jag ser ut som nån most-wanted-smugglare? (Min kollega som bott i Mexico hela sitt liv och rest in och ut ur landet hur många gånger som helst har ALDRIG fått rött).

  Under en period för nåt år sen fick jag nästan alltid de berömda SSSSS:en utskrivna på mitt boardingkort (mestadels inrikesflygningar i USA) för att jag blivit uttagen till special screening. Naturligtvis helt slumpmässigt. Hade jag retat upp någon amerikansk slumptalsgenerator eller var jag flaggad i nåt läskigt register?

  Jag kan ju fårstå att en viss typ av personer oftare kontrolleras när det är manuellt utval, men när det är "helt slumpmässigt"? Är det fler är jag som har samma erfarenheter?
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Förlåt, jag skulle inte ha skämtat med TSA-agenten om att du egentligen heter något annat. Du blev nog flaggad efter det...
   
  1 person likes this.
 3. PYRZ

  PYRZ Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Fattade inte att man skulle trycka på knappen innan man gick förbi men fick grönt i tullen. Men fick däremot vänta i en kvart vid passkontrollen av nån anledning. Kontrollanten tog bara mitt pass och gick iväg utan att säga ngt och kom tillbaka efter en kvar och gav mig mitt pass, utan säga säga ngt då heller... Kanske berodde på alla möjliga stämplar jag hade i passet :)
   
 4. SvartMjolk

  SvartMjolk Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Samma för mig första gången jag var i USA. Blev "slumpvis" utvald i varje inrikesflight den gången. Tror det var 5 flighter. :)
   
 5. Johan Pfeifer

  Johan Pfeifer Medlem

  Ort:
  Oxford
  Land:
  United Kingdom United Kingdom
  Ah, det förklarar ju ett och annat! Hackade du mexikotullens system också? =)
   
 6. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Nja, men jag sa att de skulle hålla lite extra koll på den där skumma svensken som reser fram och tillbaka mellan SFO och LatAm. Det finns ju inte så många orsaker att åka fram och tillbaka där så ofta som du gör... ;)
   
 7. nilsson

  nilsson Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har aldrig blivit utslumpad till extra security i USA, vilket jag själv tycker är märkligt med tanke på hur mycket jag flugit där.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×