Skriva rese-rapport - offline?

Diskussion i 'Reserapporter' startad av Stefan62, 16 Februari 2013.

 1. Stefan62

  Stefan62 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Går det att skriva en reserapport offline - t ex skriva lite då och då under en resa och även lägga in bilder efterhand för att slutligen "lyfta över" allt på en gång för publicering?
   
 2. Jag tror tyvärr inte detta är möjligt. Du får i detta fall arbeta i ett ordbehandlingsprogram för att senare klistra in text och bilder vid ett enskilt tillfälle. Jag vet inte heller hur framtidsutsikterna för funktionen ser ut, utan avvaktar svar från teknikerteamet :)
   
 3. Erik Bernskiöld

  Erik Bernskiöld Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Utan att tillhöra teknikerteamet, ser nog framtiden inte så ljus ut för den funktionen.
   
  3 personer gillar detta.
 4. Malu

  Malu Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har själv skrivit texten "offline" ett par gånger och sedan klistrat ihop den med bilder + gjort slutredigering när jag kopplat upp mig. Det fungerar bra tycker jag. Då kan jag dessutom alltid skriva redan ombord så jag inte glömmer detaljerna.
   
 5. Petha968

  Petha968 Ny medlem

  Inte för att vara negativ men hur ska det vara möjligt att skriva något på en website offline (förutsatt att det inte finns någon app eller liknande funktionalitet)?
   
 6. Erik Bernskiöld

  Erik Bernskiöld Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är inga problem. Google har det på ett flertal av sina tjänster. Man använder lokalt lagringsutrymme på datorn för att spara temporärt tills man är uppkopplad igen. Men det är kanske inte det man först lägger tid på att implementera, och blir än svårare i ett forumsystem om vB. :)
   
 7. kristerj

  kristerj Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag brukar använda Evernote för anteckningar på "fältet". Finns för de flesta plattformar och fungerar offline. Sedan synkar man och kan redigera på t ex sin PC när man kommer hem.
   
 8. Jacob

  Jacob Medlem

  Det enklaste är att skriva texten i ett Word-dokument där man kan fila på texten och köra rättstavningskontrollen innan allt laddas upp på sidan, det gör jag själv.

  BC.se använder samma BB-codes som de flesta forumplattformar (BB-codes är de kommandon som gör texten fet/kursiv, reglerar textstorlek, radjustering etc). Jag vet inte om det finns några ordbehandlingsprogram som har dessa inbyggda, annars lär man sig ganska snabbt de vanligaste, t.ex. om man vill göra dessa klara i förväg.

  Bilder är dock en omöjlighet att ordna i förväg då dessa måste laddas upp i vår bilddatabas, alla bilder som laddats upp men inte kopplats till något foruminlägg eller någon artikel raderas automatiskt inom några timmar.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×