Skiter Nordic Choice i Corona?

Diskussion i 'Nordic Choice Hotels & Nordic Choice Club' startad av Robster, 31 Juli 2020.

 1. Robster

  Robster Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hej,

  Har just nu min andra vistelse för veckan på ett Nordic Choice hotell. I början av veckan bodde jag på Quality Globen. När vi kom till frukosten rådde fullständig anarki, barnfamiljer som blandades med åldringar och inga större försök att hålla avstånd gjordes. Ikväll bor jag på Malmö Live, och var uppe i skybaren tillsammans med min tjej. På vägen ner så står det någon tjomme och är chef över hissarna. Vi står först i kön och går in i hissen, sen kommer ett annat sällskap om 4 in, det är okej, men där någonstans tycker jag att smärtgränsen går. Men hisschefen säger ”hissen är gjord för 13 personer” och slänger in ytterligare ett sällskap om 6 berusade personer. Vi blir väldigt obekväma vilket såklart är kul för de berusade som står och låtsashostar. Jag undrar verkligen hur företagets policy ser ut, det känns bara girigt och oaktsamt just nu.

  vad har ni för erfarenheter av NC och andra hotellkedjor?
   
  Ljungstrom89 och hco gillar detta.
 2. igelkotten

  igelkotten Medlem

  Ort:
  London
  Bodde på en del hotell i Sverige några veckor sedan och uppfattade att de flesta kedjor var väldigt dåliga överlag vad gäller coronahantering vid frukost, med undantag för Scandic.

  First hotell i Norrköping exempelvis körde frukostbuffé med ganska ordentlig kaos.

  Sample size per kedja är dock 1, så är inte särskilt empiriskt.

  I hiss-situationen hade jag dock sagt till på skarpen. Har fått göra det några gånger runtom Sverige - funkar rätt bra men rätt onödigt att man ska behöva bli lite ”otrevlig”.
   
  Jönsson gillar detta.
 3. Mr Basic

  Mr Basic Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Intressant. Ska kolla på semestern (som inleds på lördag :D). Har följande hotell bokade:
  NC i Göteborg, Sundsvall, Luleå & Östersund
  Scandic i Halmstad & Umeå
  Återkopplar.
   
 4. TheHanslin

  TheHanslin Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Bodde på Scandic Kramer i Malmö i veckan. Väldigt uppstyrt tyckte jag. Man fick ”boka” vilken tid man ville äta frukost sen fick man sitta i 45 minuter.

  Begränsat antal människor i matsalen vid varje tillfälle och bra avstånd mellan borden.
   
  Mr Basic gillar detta.
 5. intuition

  intuition Medlem

  Ort:
  LUND
  Land:
  Sverige Sverige
  Var på clarion malmö live för några veckor sedan och tyckte att främst gästerna skötte sig illa.

  Man fick slottider på frukost, men det var knökfullt på populäraste tiden så de flesta struntade helt i systemet.
  Sedan kan man säga att det var dåligt av NC att inte kolla slottiderna på folk. De kollade inte ens rumsnummer så vem som helst kom in. Det var väldigt tydligt att de var underbemannade.

  I hissen var däremot folk försiktiga. Folk åkte bara med sitt eget sällskap, så 2-4 pers per hiss.
  När besökarna utifrån till skybaren började droppa in blev det istället lång kö och trångt i receptionen. Kanske därför hotellet börjat tvinga in fler i hissarna.
  Live har redan för få hissar från början så om folk åker ensamma blir det kö och lång väntetid direkt. Men jag håller med dig att i tider av distansering borde de göra köer möjliga istället för att trycka in folk.
  Och jag kan ju tycka att de skulle stänga skybaren för utomstående under den här perioden. (Jag frågade receptionen när jag checkade in om det var lätt att få bord nu i dessa tider. De bara glodde och sa att det troligen skulle bli helt fullt och bokning helt nödvändig)
   
  Mr Basic och Ilmu90 gillar detta.
 6. Robster

  Robster Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hittills har jag tyckt att gästerna har skött sig bra, typ bara ett sällskap per hiss osv, men det är som du säger för få hissar. Känns tråkigt när det är hotellet själv som propsar på att man ska åka fler i hissarna.

  Ska ner till frukosten nu, får se vad man har för intryck efter det.
   
 7. Martin Gren

  Martin Gren Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Bodde på NC Östersund i början på veckan. Tyckte de skötte det jättebra.
  Man får välja en frukostslot när man checkar in (varje slot har begränsat antal platser). Ledde till att det inte kändes trångt under frukostbuffén.
   
  Tommy, Robert flysas, 011430121 och 1 annan gillar detta.
 8. Canadien

  Canadien Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ett bra sätt är ju att bara gå in en decimeter i hissen så att det inte blir naturligt för fler att försöka gå in.
   
  hco, Dreamliner, Mr Basic och 2 andra gillar detta.
 9. Lukas2

  Lukas2 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har inte haft några större problem med trängsel. Bodde ex. på Comfort Västerås, förra helgen, helgen innan Wellington. Visst var det väl lite mer gäster vid frukosten, vad det varit tidigare under våren. Samtidigt kan man tänka på, att helger, och semestertider, så äter gäster ofta frukost lite senare på morgonen, för de vill sova lite längre. Medans "normal" vardag, så äter affärsgubbar och affärsgummor, frukost tidigare, eftersom de ska iväg och jobba. Då kan man styra lite själv tänker jag om man vill trängas eller inte. I dessa tider, får man ibland kanske vara beredd på att ta ett steg tillbaka, om man känner att folk kommer för nära.
  Förstår att de kändes obekvämt i hissen, när de fyller på hissen gäster. Kanske kan man säga till eller så kliver man av och ev. tar nästa hiss. Om det finns möjlighet, kanske man kan ta trapporna.

  Tror att det är lite varje hotell hur de hanterar det hela Corona. På Wellington gick personalen runt lite och sa att man skulle hålla lite avstånd hörde jag. Hade det stått någon annan personal vid hissen, hade den personalen kanske bara skickat 4-6 personer i taget.

  Så om NC skiter i Corona, tror jag inte. Tror inte hotellen i sig gör det heller, möjligen om man kommer ner på enskilda medarbetare, men de som struntar i Corona, finns nog lite över allt i samhället.
   
 10. ola840

  ola840 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Var dåligt på Quality Hotel i Malmö Hyllie och även Temperance i Malmö. Inga slottider öht eller kö för frukosten utan bara gå in så blev väldigt många samtidigt. Sen är tyvärr det stora problemet att folk i allmänhet inte bryr sig utan kör på precis som vanligt, trycker sig in i hissar etc
   
  Robster och hco gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×