SJ snabbvisering på tåget

Diskussion i 'SJ & SJ Prio' startad av Kristofer, 18 Maj 2011.

 1. Kristofer

  Kristofer Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tidigare hade SJ något som de kallade för Biljettlöst resande. Detta innebar att biljetten låg på priokortet. Tågvärden drog kortet, och allt var klart. Mycket smidigt.

  Nyligen avskaffades Biljettlöst resande till förmån för den nya tjänsten Snabbvisering. Skillnaden är nu att man måste kunna visa en giltig biljett, till exempel om tågvärdens handdator gått sönder. Detta är förståeligt, det kunde säkert förekomma tidigare att folk åkte gratis genom att hävda att de visst hade bokat en biljett på sitt kort och att systemet strulade.

  Skillnaden mot den nya tjänsten skall dock vara liten. Bara att välja SMS-biljett i sin bokning, och normalt sätt slippa att visa den.

  Hur som helst. Det verkar som att sissådär 50% av tågvärdarna tror att allt som har med biljetter och prio-kortet helt har avskaffats. Senast i förgår vägrade tågvärden att dra mitt kort av denna anledning. Och handdatorn var fullt fungerande.

  Någon annan som råkat ut för samma sak? Tråkigt att kommunikationen verkar vara dålig internt, det är ju en jättesmidig tjänst.

  SJ.se - Tågresor - ett Bra Miljöval - Om SJ Prio

   
 2. Roger J

  Roger J Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag skriver alltid ut en pappersbiljett numer. Lite knasigt, men känns bäst eftersom konduktörerna är av skiftande kvalité tekniskt.
  Pappersbiljetten är bra att ha när man ska redovisa kostnaden också (om man reser i jobbet).
   
 3. Jacob

  Jacob Medlem

  OK! Så om jag förstod det rätt körs biljetter laddade på SJ prio kortet och SMS biljetter paralellt.

  Så om SJ prio kortet/handdatorn inte fungerar som den ska kan man visa upp sin SMS biljett?!

  Jag har personligen aldrig brytt mig om att utnyttja detta. Det går ju på 30 sekunder att skriva ut en pappersbiljett från en maskin på stationen.
   
 4. Kristofer

  Kristofer Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Nästan. :)

  Du måste ha en biljett helt enkelt. SMS, egenutskriven eller utskriven på stationen.
   
 5. johanf

  johanf Medlem

  Ort:
  Varberg
  Land:
  Sverige Sverige
  Det här har jag missat! Jag sörjde det biljettlösa alternativet när det försvann, men vande mig rätt snabbt att boka som SMS-biljett istället. Jag bokar ofta biljett ståendes vid spärren vid Sky City på ARN, fler än en gång har jag inte hunnit få biljetten som SMS. Då räcker det oftast att visa mail-bekräftelsen (som är snabbare) för "spärr-vakten" för att ta sig ner till spåren.

  Ska testa att bara visa Prio-kortet nästa gång.
   
 6. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Grejen med biljettlöst resande är att man måste ha bokat biljetten minst 24 timmar innan avfärd för att garanterat komma med i bokningslistan, den som sedan laddas in i personalens handdator. Många utan biljett visade upp prio kortet och påstod att de hade gjort en bokning, och personalen accepterade det. Dvs man tjuvåkte på detta sätt.

  Ganska dumt egentligen att de införde snabbvisering, då man annars bara kunde ha spärrat möjligheten att resa biljettlöst om man bokade biljetten 24 timmar innan avgång. Med snabbvisering kan man ju lättare tjuvåka två på en biljett förutsatt att man har bokat mer än 24 timmar innan avgång, samt utan platsreservation. Den ene visar upp pappersbiljett och den andre prio kort.

  Rent teoretiskt skall detta funka, men inget man har testat själv.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×