SJ slutar att kontrollera biljetten.

Diskussion i 'SJ & SJ Prio' startad av 011430121, 30 Juli 2019.

 1. intuition

  intuition Medlem

  Ort:
  LUND
  Land:
  Sverige Sverige
  Det har tydligen runnit lite vatten under broarna sedan SJ skulle ha fullständigt namn på biljetten och kontrollerade fotolegitimation så att rätt resenär åkte på biljetten...

  (en åtgärd som infördes för att försöka stoppa att biljetter köptes för 1kr/st i SJs tradera-auktioner som inte drog så många bud. Oj vad det stod många hajar på Stockholms C en söndag em och tjänade 1000kr/st på "fullbokade" avgångar som egentligen bara var halvfulla)
   
  MartinSvensson gillar detta.
 2. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Framgår det varför SJ slutar kontrollera biljetterna?

  Det vore annars lätt att tro att det handlar om säkerheten för kontrollanterna som inte kan räkna med något som helst stöd mot tjuvåkare som vägrar göra rätt för sig.
   
 3. mjulven

  mjulven Medlem

  Ort:
  LPI
  Land:
  Sverige Sverige
  Notera att detta bara är på x2000. Pendlar med SJ i Mälardalen och åker InterCity tåg med jämna mellanrum. Där kontrolleras fortfarande biljetterna.
   
 4. PRJml2ENIpiC1e3L

  PRJml2ENIpiC1e3L Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tror detta gäller tåg där det är bestämda sittplatser. InterCity och Regional kan man väl boka utan bestämd sittplats och då blir det nog jobbigare att hålla koll på passagerarna ?
   
  mjulven gillar detta.
 5. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Trådstarten var otydlig för om det är så att ombordpersonalen ändå kontrollerar alla platser så är det enda som förändrats att de inte frågar efter biljetten hos resenärer deras lista säger ska vara där.
   
 6. t90tho

  t90tho Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  En annan bra nyhet som SJ infört, som jag upptäckte förra veckan, var att de automatiskt känner igen medlemskapet utifrån telefonnumret när man ringer kundtjänst. Jag hamnade direkt på köplats 1 som SJ Prio Svart utan att behöva fippla med medlemsnummer.
   
 7. jonten

  jonten Medlem

  Vill man åka gratis så är det bara att hitta ett tåg med fullbokad 1 eller 2 klass, är alltid resenärer som inte dyker upp.
   
  Gus gillar detta.
 8. Det som man kan fuska med är ju att låtsats vara student när man köper biljett och då få tillgång till Sista minuten-priser. Vem kollar studentleg?
   
 9. Hachans

  Hachans Medlem

  Kontrollgruppen, de är obarmhärtiga och mer frekvent förekommande numera. De kräver även leg på årskort och ungdomsbiljetter.
   
 10. Hachans

  Hachans Medlem

  Nä, byt som du vill men ta biljetten med dig bara. Du kommer bli tillfrågad om den men ingen kommer köra bort dig i personalen iaf.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×