SJ Prio medlemsår och poäng

Diskussion i 'SJ & SJ Prio' startad av Flood, 17 September 2013.

 1. Flood

  Flood Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag noterade en detalj som inte har varit uppenbar för mig tidigare. Poäng för en resa verkar sättas in på det medlemsår som biljetten har köpts in under, när resan utförs under nästkommande medlemsår.

  Mitt medlemsår löper från en dag i augusti och de biljetter jag hade varit ute i god tid och köpt i juli för en resa i september har satts in på kontot, men visas inte som aktuella nivåpoäng. I praktiken har de alltså bara värde som Övriga poäng eftersom nivån regleras när medlemsåret avslutas.

  GIltighetstiden på poäng skall dock räknas från det datum då de blir tillgängliga enligt medlemsvillkoren, så för den anledningen behöver man inte vänta med en bokning, men om någon planerar sina nivåpoäng är det här värt att tänka på. Då kanske man skall avvakta med biljettköp tills man är inne i det nya medlemsåret.
   
 2. Flood

  Flood Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  OK, i veckan reste jag på en annan biljett som var köpt på samma datum som den första (dvs i förra medlemsåret). Och de poängen hamnade på för mig rätt medlemsår, dvs nuvarande. Så jag får revidera mitt påstående från "verkar sättas in på" till "kan sättas in lite slumpmässigt"...

  Samtal till kundservice löste det efter en stund med en "Manuell poängintjäning via Medlemsservice" så att den första resan också ligger rätt nu.
   
 3. mry

  mry Medlem

  Ort:
  Luleå
  Land:
  Sverige Sverige
  Den ska normalt ligga på den dagen man åker (eller ja man behöver ju inte åka, men den dagen biljetten gäller för). Har inte haft problem med detta på de år jag haft svart kort iaf.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×