SJ presenterar nya sommarmenyer till första klass

Diskussion i 'SJ & SJ Prio' startad av Jacob, 7 Maj 2013.

 1. Jacob

  Jacob Medlem

  Även denna gång är det stjärnkocken Leif Mannerström som ligger bakom kreationerna. Tio nya rätter introduceras lagom till sommarsäsongen, på menyn kan man exempelvis finna Ångad spättarullad med krämig kräftsås, Smörstekt röding med len gräslökssås eller Texas BBQ-pork. Eller varför inte Karibisk kokosmousse? Dessutom erbjuds vegetarisk sommarsallad och glutenfria alternativ. Vinerna kommer från Frankrike och Spanien.

  jt5k0eksr39h8rxdfegx.jpg
  Foto: SJ
   
 2. Låter gott alltihop! SJ behöver lite nytt på matfronten :).. Reser sällan med SJ, men gjorde det alldeles nyligen och åt då även Mannerströms komponeringar... Var riktigt nöjd, även om man inte kan jämföra med t.e.x. Blå Tåget (av naturliga anledningar).

  Men "Karibisk kokosmousse" låter väldigt lite Mannerström måste jag säga.... Kan det vara så att han inte hade 100% bestämmanderätt?;)
   
 3. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Samma gäller Texas BBQ. Låter inte riktigt som hans stil. Kvalitén på maten må vara god, men ibland tycker man att variationen kunde ha varit bättre. Man börjar t.ex tröttna på alla färsbiffar som dyker upp i olika skepnader.
   
  2 personer gillar detta.
 4. twiggs

  twiggs Medlem

  Billig råvara som säljs relativt svindyrt, kan det vara en förklaring?
   
 5. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Nu har jag inte åkt med SJ Snabbtåg på ett tag, men jag minns under en period då jag fick Biff á la Lindström serverat 4ggr i rad. Det är förvisso en rätt som har tyckts hängt kvar i många år, även innan Mannerström kom in i bilden. Rätten har dessutom hoppat in som "stand in" under vissa perioder då det har rådit kvalitétsproblem med andra rätter på menyn. Under en period serverades det någon slags nudelrätt som inte var helt lyckad, varvid den plockades bort och ersattes.

  Nu erbjuds visserligen någon slags pannbiffshistoria istället, men jag misstänker att rätten i sig är mycket snarlik. Så det kan mycket väl röra sig om en billig råvara som går i omlopp.
   
 6. twiggs

  twiggs Medlem

  Tacka vet jag perioden då plusmenyn kostade 69 kronor brickan, och man kunde lita på att den varierades från dag till dag, från lunch till middag, från varje avgångsort till avgångsort!
   
 7. nilsson

  nilsson Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, det är förbryllande att de begränsar sig till så få rätter. Jag misstänker att de vill kunna ta kort och trycka menyer, men det känns som att optimera på fel parameter.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×