SJ - 1 klass (egen sovvagnskupé) - hur är den?

Diskussion i 'SJ & SJ Prio' startad av Agö, 16 Maj 2012.

 1. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack. Har läst. Du menar att man bokar för en och den andra bokar billigast möjliga sittvagnsplats men att det är helt fine att den andre bor i kupén. Du är därtill säker på att allt därför också är iordningställt för två trots att kupén är bokad för en (och trots mina vittnesmål).

  Är det någon sport i detta istället för att boka in två personer i kupén från början?
   
  apknug och olo gillar detta.
 2. apknug

  apknug Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det är alltid en sport att få saker att funka med SJ......

  Min polare hade förmånen att få arbetsgivaren att pröjsa 1 klass singel kupé. Det var smutt att kunna haka på där till bra pris, är man två som skall dela på kostnaden så sparar man nog inget...
   
  Agö gillar detta.
 3. gusten

  gusten Medlem

  Ort:
  HEL/ARN
  Givetvis hade SJ fel - en bäddad överslaf fanns i kupen. Hade inte varit några problem - hon gjorde det helt enkelt bekvämt för sig. Orkar dock knappast reklamera.

  Apropå att göra det bekvämt för sig så har jag precis klivit på x2000 i Lund mot Stockholm. Fick köpa 1kl då allt annat var slut. Mitt emot mig sitter en kvinna med sin son och käkar (ljudligt smaskande) varm kinamat direkt ur folieformarna. Enligt tågvärden finns det inga regler mot detta ens i 1kl. Jag är däremot allergisk mot sådant när jag reser - lukten, smaskandet, hela upplevelsen. Det stör mig så att jag nu sitter i bistron och försöker lugna mig med en starköl och Caesar-wrap. Här borde banne mig SJ ha regler - åtminstonde i 1kl??

  Eller är jag bara gnällig?

  Ruined my day. Stannar i Bistron.
   
  Last edited: 17 April 2017
  Schlaake, MrGunnar, h9kh9k och 1 annan gillar detta.
 4. Frukost på scandic continental i Stockholm istället för Radisson numera tydligen
   
 5. nollbit

  nollbit Medlem

  Det känns som den eviga debatten om huruvida barn bör tillåtas i första klass på flyg. Vissa kommer hålla med dig, andra kommer argumentera att personerna som åt mat också har köpt biljett. Personligen tycker jag man får acceptera saker som att folk äter mat (!) eller att små barn ibland skriker i perioder (!) när man åker kollektivt.
   
  Last edited: 5 Maj 2017
  igelkotten och LarsCph gillar detta.
 6. gusten

  gusten Medlem

  Ort:
  HEL/ARN
  Du har rätt I att det kanske är en vattendelare. Men min personliga åsikt står likväl fast. Man kan i en förstaklasskupé iakkta någon form av hänsyn och diskretion och inte sitta och bokstavligt talat glufsa i sig en rykande, starkt luktande Chinese takeaway. De må ha köpt biljetter - men det har också de omgivande passagerarna gjort och hänsyn bör tagas främst till dem och inte till de som breder ut sig på det sättet. Säkert en 50/50 fråga i opinionen. Ungefär som huruvida linne och sandaler är ok i flygplan en varm sommardag.
   
 7. Alexander P

  Alexander P Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Man kan ju inte dela en 1kl kupé med någon annan utomstående resenär. Och man kan inte känna doften i de angränsande kupeerna. Däremot på resterande tåg som X2, X55, X40 samt de RC dragna tågen där alla 1kl resenärer sitter i en och samma öppna vagn bör man av hänsyn till medresenärerna tacka nej till sådant.
   
 8. Hachans

  Hachans Medlem

  Jag förstår helt att folk köper mat med sig. Har man varit med på tåg som inte blivit fournerade ordentligt så chansar man inte på att det finns mat ombord en gång till.

  Åker ofta med 12.21 från Stockholm till Malmö, också mer känt som Burger king express...
   
  nollbit, FF#1 och Fritidsforskare gillar detta.
 9. thh

  thh Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tycker nog ändå att det är en skillnad på att en vuxen människa som klarar av att äta utan att låta äter en hamburgare och att någon ouppfostrad människa utan stil sörplar i sig något som doftar extremt starkt, men jag är kanske känslig?

  Det första hade jag inte reagerat på, det andra hade irriterat mig oavsett var i tåget jag satt.
   
  gusten gillar detta.
 10. HCas

  HCas Medlem

  Ort:
  London
  Land:
  United Kingdom United Kingdom
  Jag tycker nog att folk bör undvika att släpa med sig takeaway på tågen, av hänsyn till andra passagerare. Äta kan man göra på stationen innan avgång eller i för ändamålet avsedd bistro/restaurangvagn. Sen förstår jag självklart att det ibland blir bråttom o.s.v., och skulle aldrig klaga på folk som ändå gör det. Men helt ok tycker jag inte att det är, särskilt inte i 1 klass.
   
  gusten gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×