SJ ökar sin punktlighet

Diskussion i 'SJ & SJ Prio' startad av Jacob, 3 Juli 2012.

 1. Jacob

  Jacob Medlem

  Junisiffrorna har precis kommit och i juni 2012 hade fjärrtågen en punktlighet på 94 procent och snabbtågen en punktlighet på 93 procent, detta att jämföra med 85 resp 85 procent år 2011.

  Siffrorna har enligt SJ legat stadigt på över 90 procent sedan hösten 2011 och vissa veckor har punktligheten varit uppe på 96 procent. Stora miljoninvesteringar i 2000-tågen, SJs nya 3000-tåg samt stabilare tidtabeller uppges vara bidragande anledningar.

  Ökad punktlighet samt förbättrad trafikinformation till resenärerna är för övrigt de två enskilt viktigaste frågorna inom SJ just nu.
   
 2. Dåligt med snö nu kanske bidrar till resultatet. Skulle dock vara intressant att se urvalskriterierna för statistiken, tex om alla tåg som är mer än 10 min försenade faller ur studien p.g.a. "särskilda skäl" eller hur man nu valt att formulera det.
   
 3. andreijas

  andreijas Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Stabila tidtabeller?

  Undersökningar som de här är alltid roliga, precis som ubbe säger att man har så smala urvalsvillkor att bara de som kommer fram inom +/- 5 minuter mäts.
   
 4. Jacob

  Jacob Medlem

  Med stabilare menar de att de lagt tidtabellen så att ett försenat tåg inte ska ge följdverkningar i övriga tågsystemet. Så står det i pressreleasen.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×