Senaste nytt

Sikta mot stjärnorna - Använder du Guide Michelin när du planerar dina resor?

Agö

Medlem
Inspirerad av Food & Fire (Viaplay) besökte jag Ekstedt förra veckan. En mycket imponerande tillställning från start till mål, rejält tryck i smakerna och riktigt, riktigt gott. Minst lika vasst som december 2018, mitt senaste besök här. Också trevligt med köksbordet som passar fint för ensamätande, lätt att komma i konversation med övriga gäster och personalen. Solklar stjärna i min bok.

a6797e081c0c56cd6a8da6000ad941ce.jpg


b9d28bd56158da8d068e2b80af9d3ef0.jpg


08d2e24f5677fbdd23193745cabba620.jpg


96f74ea35f53d0231e0bbe1d1db68689.jpg


0b188ac822b6f32c2a21335893edac5e.jpg


b8292e2fabc42e39a30050fe43c76743.jpg


83cc86c0f1d8d485841e92448737fc3a.jpg


29bdd95825d6c2a17704d6f54a49024a.jpg


03833a861f43d525466e2fc27d8849dc.jpg


6d98f26886676be397b71ee42d16d1bf.jpg


d4b2fee5c27810e6350b70c4bf29265e.jpg


9effaad8c762abb98d0f8f77186501db.jpg


49f76822c59a6f78b11baa2283fb7f50.jpg


5f606e92961bfe657e965e91ea1d73ea.jpg


3b6e3384101dce06107e95f9cfb80666.jpg


71931fbce686a628208423d5789f15e5.jpg


9d849e2450c6cd65721514ad8a553563.jpg
 

Agö

Medlem
Stark rekommendation i Singapore: enstjärniga Meta i Tanjong. Asiatisk-franskt kök slår nästan aldrig fel och här var det japanska råvaror, koreanska smaker och fransk tillagning, en blandning av pincettvacker mat och rejält smaskigt käk. Briljant. Går ni hit så välj att sitta vid bardisken, de är mer än intresserade av diskussioner om allt möjligt. Superb service också och bra vinval.

602e30e933d17e81d30addaf8e4c984b.jpg


a171902b02dede244c63c0a5e4881ef6.jpg


e6c005a208572ef1a1b41c15f4580f74.jpg


77598de8d74f9769d370e829dc89a800.jpg


8b76c876a11fce4ad55f7b6765f4af0e.jpg


288a667a3600bc8e8c6e962ad78d0a3f.jpg


8e841b2aea5123740e122c7ea2495b78.jpg


b97291b8dff6f1da90e2b29e0e60e8e4.jpg


97fe2129c805ef045319136a2accc15e.jpg


334d946b92233b8faff33a73132dae7b.jpg


69c1a05c6f703ff0537181f39a6a3083.jpg


a0015f566709ea22eaa6e1ded053a95d.jpg


63d6f42ef4423e72346dc98b8c150a6a.jpg


f02a5b5b144729136c24865a5f1c15fc.jpg


9516438e413908617307eb56bdb55cc7.jpg


22454c8910faea8ae29e57d44754d49a.jpg
 

MTheC

Medlem
Stark rekommendation i Singapore: enstjärniga Meta i Tanjong. Asiatisk-franskt kök slår nästan aldrig fel och här var det japanska råvaror, koreanska smaker och fransk tillagning, en blandning av pincettvacker mat och rejält smaskigt käk. Briljant. Går ni hit så välj att sitta vid bardisken, de är mer än intresserade av diskussioner om allt möjligt. Superb service också och bra vinval.
Ser bra ut, ska kolla upp det inför kommande besök i Singapore.

Har annars inte varit superimponerad av det tiotal stjärnkrogar jag testat i Singapore (har förutom Jaan inte varit dåligt någonstans bara inte toppklass)
 

Agö

Medlem
Ser bra ut, ska kolla upp det inför kommande besök i Singapore.

Har annars inte varit superimponerad av det tiotal stjärnkrogar jag testat i Singapore (har förutom Jaan inte varit dåligt någonstans bara inte toppklass)
Det jag tror sker nu är en utveckling liknande den vi sett i Köpenhamn, dvs offsprings från toppkrogarna. Kökschefen på Meta, Sun Kim (mkt trevlig koreansk och framförallt ung kock) har ett piggt CV. Dessutom en rätt avslappnad krog till skillnad från många andra (trötta) toppkrogar i Sydostasien, snart sagt varenda kock och servitör/servitris/sommelier var förbi och växlade några ord.

Jag tror också att Michelins intåg i Singapore för några år sedan betyder en hel del, krogarna synliggörs på ett helt annat sätt. På gott och ont förstås men mitt intryck är att Singapore helt klart är på väg upp och jag ser redan fram emot att åka dit igen. Bara synd att hotellen inte är på samma nivå som i Tokyo och Hong Kong.

Braving The Kitchen With Chef Sun Kim of Meta
 

MTheC

Medlem
Det jag tror sker nu är en utveckling liknande den vi sett i Köpenhamn, dvs offsprings från toppkrogarna. Kökschefen på Meta, Sun Kim (mkt trevlig koreansk och framförallt ung kock) har ett piggt CV. Dessutom en rätt avslappnad krog till skillnad från många andra (trötta) toppkrogar i Sydostasien, snart sagt varenda kock och servitör/servitris/sommelier var förbi och växlade några ord.

Jag tror också att Michelins intåg i Singapore för några år sedan betyder en hel del, krogarna synliggörs på ett helt annat sätt. På gott och ont förstås men mitt intryck är att Singapore helt klart är på väg upp och jag ser redan fram emot att åka dit igen. Bara synd att hotellen inte är på samma nivå som i Tokyo och Hong Kong.

Braving The Kitchen With Chef Sun Kim of Meta
Jag hoppas verkligen du har rätt, brukar bli 4-6 besök per år så skulle göra att jag igen skulle överväga att lägga in lite fine dining där.

Lite OT så har jag haft bättre kvalitet på hotellen i Singapore (vissa undantag) än i Hong kong och Tokyo men beror kanske på vilka kedjor man främst använder.
 

Samosaguas

Medlem
Besökte Abantal i Sevilla (stans enda restaurang med 1 stjärna) strax efter nyår och tänkte rapportera lite kort om besöket här. Vi åt deras Gran menú degustación som jag tror kostade 100 euro per person. Menyn bestod av runt 13 rätter och det övergripande intrycket var habilt även om vi tyckte att både servicen och själva lokalen var lite svajig.

Inleder med några av favoriterna från menyn. Inledningsvis dessa goda aptitretare.
IMG_5504.JPEG

Tomatsvamp ;) (Esponja de tomate, bacalao, ajo y pimiento)
IMG_5506.JPEG

Mycket god carabinero (Carabinero al vapor, arroz salteado de verduras y ali oli).
IMG_5513.JPEG

Svamp och ägg var också gott!
IMG_5649.JPG

Ett antal rätter var bra men långt ifrån fantastiska. Här följer några av dessa.
IMG_5509.JPEG
IMG_5511.JPEG
IMG_5514.JPEG
IMG_5515.JPEG
IMG_5653.JPG
IMG_5650.JPG

Efterrätter fick vi också...bland annat denna som var en favorit (Granizado de hinojo, cilantro, manzana y limón)
IMG_5648.JPG
IMG_5647.JPG
IMG_5646.JPG
IMG_5651.JPG

Sammantaget en trevlig kväll men absolut inget måste om man är i Sevilla!
 

Attachments

  • IMG_5645.JPG
    IMG_5645.JPG
    93,6 KB · Visningar: 377

MTheC

Medlem
Besökte Abantal i Sevilla (stans enda restaurang med 1 stjärna) strax efter nyår och tänkte rapportera lite kort om besöket här. Vi åt deras Gran menú degustación som jag tror kostade 100 euro per person. Menyn bestod av runt 13 rätter och det övergripande intrycket var habilt även om vi tyckte att både servicen och själva lokalen var lite svajig.

Inleder med några av favoriterna från menyn. Inledningsvis dessa goda aptitretare.
Visa bifogad bild 105392
Tomatsvamp ;) (Esponja de tomate, bacalao, ajo y pimiento)
Visa bifogad bild 105393
Mycket god carabinero (Carabinero al vapor, arroz salteado de verduras y ali oli).
Visa bifogad bild 105396
Svamp och ägg var också gott!
Visa bifogad bild 105403
Ett antal rätter var bra men långt ifrån fantastiska. Här följer några av dessa.
Visa bifogad bild 105394 Visa bifogad bild 105395 Visa bifogad bild 105397 Visa bifogad bild 105398 Visa bifogad bild 105407 Visa bifogad bild 105404
Efterrätter fick vi också...bland annat denna som var en favorit (Granizado de hinojo, cilantro, manzana y limón)
Visa bifogad bild 105402 Visa bifogad bild 105401 Visa bifogad bild 105400 Visa bifogad bild 105405
Sammantaget en trevlig kväll men absolut inget måste om man är i Sevilla!
Ser i alla fall gott ut. Hur var vinutbudet? Körde de någon wine pairing?
 
Toppen