Sikta mot stjärnorna - Använder du Guide Michelin när du planerar dina resor?

Diskussion i 'Restauranger' startad av SeaPlanePilot, 24 Februari 2013.

 1. MTheC

  MTheC Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Den tredje stjärnrestaurangen under Tokyoresan var en som jag själv inte var involverad i valet av. Mötte upp några japanska vänner från studietiden i USA och de hade valt denna.

  Restaurangen hette Rokukakutei. De serverar en en typ av mat kallad kushikatsu eller kushiage. Det påminner lite om tempura i att det är friterad mat panerad men någon form av panko, ägg och mjöl. Allt serverades på spett och med en uppsjö av olika såser. Jag var tyvärr lite dålig på att ta foton då det blev fokus på att prata med gamla vänner men se nedan för några foton.

  Det var ganska intressant och vissa av spetten var väldigt goda t ex den med wagyu-biff och även flera av grönsaksspetten. Tvekar väl lite om det var värt att ha en stjärna men var intressant. Vinlistan var väldigt bra och de kunde köra en wine pairing också om man ville men vi avstod.

  IMG_20190602_171125-01.jpeg IMG_20190602_171825.jpg IMG_20190602_172819.jpg IMG_20190602_173244.jpg IMG_20190602_185721.jpg
   
 2. Samosaguas

  Samosaguas Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
 3. MTheC

  MTheC Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har inte testat Candlenut men kanske värt ett besök. Har tyckt att kvalitén på stjärnrestaurangerna i SG varierat enormt väldigt besviken på Jaan (dålig service, svajig matupplevelse och överpriser på mediokert vin, var dock flera år sedan så kan självklart ha ändrats) och tycker även (nämndes i tidigare post här) att de enklare Hawker-ställen med stjärnor är så där men har också ätit fantastiskt bra på Iggy’s, Alma, Burnt Ends, Odette och favoriten (vad gäller stjärnrestauranger) i Singapore Les Amis
   
  Samosaguas gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×