Sikta mot stjärnorna - Använder du Guide Michelin när du planerar dina resor?

Diskussion i 'Restauranger' startad av SeaPlanePilot, 24 Februari 2013.

  1. Jönsson

    Jönsson Medlem

    Land:
    Danmark Danmark
    Kineserna har ju faktiskt rätt i att te är den bästa drycken till dim sum. Helst ett svindyrt Pu-erh.
    Serverades det direkt på tallrikar? En och en eller allt tillsammans?
     
  2. MTheC

    MTheC Medlem

    Ort:
    Stockholm
    Land:
    Sverige Sverige
    Rättena kom in en och en (förutom efterrätterna som båda kom samtidigt) och var på en tallrik i mitten av bordet. Sen fick man själv lägga upp på den lilla tallrik man fått. Den lilla tallriken byttes ut mellan varje rätt.
     
    Jönsson gillar detta.
  3. micke

    micke Medlem

    Det är ju möjligt men nu var ju själva recensionen från Taiwan. ;-)
     
  4. Tjaeng

    Tjaeng Medlem

    Ajajaj, glömde ju viktigaste detaljen.

    15% rabatt med Amex Platinum.
     
    MTheC gillar detta.
  5. Jönsson

    Jönsson Medlem

    Land:
    Danmark Danmark
    Det är kinesisk mat och huruvida Taiwan tillhör kina eller inte råder det delade meningar om.
     
  6. Agö

    Agö Medlem

    Ort:
    CPH
    Land:
    Sverige Sverige
    Sverige blir två stjärnor fattigare efter detta år. Fäviken stänger.

    Dear Friends,

    With this note I would like to tell you that this coming season will be my last at Fäviken Magasinet.

    I have been the chef here for more than ten years now and it has been amazing.
    Unusually early in my career I was presented with the opportunity to develop and operate an ambitious restaurant in a way that most chefs can only dream about. I have had the chance to work alongside the best team I could have ever dreamed of, cooking for the most fantastic guests (mostly).

    Fäviken has been a project where I have enjoyed tremendous support from the Brummer family, who are Fäviken’s owners and my business partners. I have been allowed to grow and develop, and I have enjoyed complete creative freedom.

    It has been a hard decision, but one that I believe is the right one. The evening of the 14th of December 2019 will be my last.

    I wanted to share this news now when the coming season is already fully booked, as to not motivate guests to come here just because of the news itself. I hope that my last half-year at Fäviken will be business as usual, and that those who come here to enjoy Fäviken and what we have to offer, do so not because it will end soon, but because it is a magnificent restaurant experience right now. We have truly never been better.

    The charcuterie production and shop in Undersåker, also operated by Fäviken will remain open as usual also after the restaurant closes.

    When I am done here I am going to spend time with my family, reflect, fish, garden, write, rest and get fit, both physically and mentally. I am not going to lie, I am a little bit tired after all this time pushing the development of the restaurant forward.

    I would like to thank you all for coming here to work, eat, share, and to be a part of what Fäviken has been and will be for a while longer.

    I have given one interview on this matter, (with the LA Times) to provide a little bit more depth. To my friends out there working in media: I want to spend my last half-year at Fäviken enjoying my work in the restaurant, not talking about what has been and what is to come. I am very sorry for not making myself available for any more interviews at this time and I hope you understand.

    If you want to be kept in the loop on future projects you don’t have to do anything, I will send you an email when I have something to report. If you do not want to receive such information it’s perfectly fine too, just click at the bottom of this email to unsubscribe from our mailing list. Any emails from now on will come from info@nilssonmagnus.com

    For media inquiries, please refer to press@favikenmagasinet.se or press@nilssonmagnus.com

    Best wishes and once again, thank you. You have all been amazing!

    Magnus Nilsson
     
    aruba1 och rosenstam gillar detta.
  7. rob74

    rob74 Medlem

    Ort:
    Kiruna
    Land:
    Sverige Sverige
     
  8. LasseFoppa

    LasseFoppa Medlem

    Land:
    Sverige Sverige
    Försök att boka nu.
    Senast i helgen fick en kompis erbjudande från kölistan, om bord för fyra pers en helg i november. Men han tackade nej eftersom vi redan fått bord en annan helg. Helt klart värt att äta där.
     
    Groggman, fred80 och Agö gillar detta.
  9. MTheC

    MTheC Medlem

    Ort:
    Stockholm
    Land:
    Sverige Sverige
    Precis åter från en vistelse i Tokyo (och med stop-over i Bangkok). Han med en del trevliga restauranger med Michelin-stjärnor på resan, och syftet med resan var i princip att äta och dricka gott. Ska försöka lägga upp några posts här om dem,

    Börjar med den första, det var Ode. Hade dem inte på listan över ställen att besöka och hade inte ens hört något om dem innan vi fick tips från en pålitlig källa. Vi var och åt middag på en annan stjärnkrog Ora (tidigare Chef & Sommelier) i vårt östra grannland då Sasu som är ägare och chef rekommenderat Ode väldigt starkt så vi bokade in oss där.

    Väldigt trevlig layout på lokalen där de flesta platserna är runt en bardisk (som är u-formad, påminde lite om Kitchen Table för de som varit där) men det fanns även 2 separata bord för större sällskap. Väldigt trevlig avsmakningsmeny med spännande smaker och annorlunda rätter. Vinlistan var också bra men man bör nog gilla naturvin (det var dock inte "funky" naturviner utan fortfarande välgjorda viner) för att verkligen uppskatta det.

    Vi inledde med lite champagne, båda trevliga men inte sådana att jag skulle rusa ut för att köpa några flaskor.

    IMG_2965.jpg IMG_2966.jpg IMG_20190601_123036.jpg

    Därefter följde en del trevliga små amuse bouche, det som var i flaskan var till för att drickas efter en av rätterna.
    IMG_20190601_124459.jpg IMG_20190601_124944.jpg IMG_20190601_125016.jpg IMG_20190601_125724.jpg

    Därefter följde en lång kavalkad av fantastiska rätter, mest minnesvärda var någon gurkan, sake som lagrats på sherryfat och den fräscha melonsoppan till efterrätt.

    IMG_20190601_130122.jpg IMG_20190601_131039.jpg IMG_20190601_131901.jpg IMG_20190601_131928.jpg IMG_20190601_132009.jpg IMG_20190601_133204.jpg IMG_20190601_135737-01.jpeg IMG_20190601_142821.jpg IMG_20190601_144800-01.jpeg IMG_20190601_145426.jpg

    I stort en väldigt trevlig måltid. Service var genomgående av hög kvalitet, det enda som var lite överraskande var att sommeliern helt klart inte kunde tillräckligt bra engelska. Hon kunde förstå om man vill beställa något men när man som vi hade en del frågor om en del viner så tog det helt stopp, tyvärr är min japanska riktigt dålig och hon föreslog franska men min franska är sämre än japanskan. De löste det dock genom att en annan person svarade efter bästa förmåga och annars översatte, var dock lite omständigt och gjorde att jag avstod från att ställa vidare frågor om vinerna.
     

    Bifogade filer:

    aruba1, SeaPlanePilot, rosenstam och 9 andra gillar detta.
  10. MTheC

    MTheC Medlem

    Ort:
    Stockholm
    Land:
    Sverige Sverige
    Det andra besöket på stjärnrestaurang denna gång i Tokyo var väldigt annorlunda än det första. Det var på Tsuta som är enklare ställe för Ramen. Jag har ofta tidigare varit besviken på kvaliten på flera av de enklare ställen som fått stjärnor (Liao Fan tyckte jag var rent ut sagt dåligt, Hill Street Tai Hwa Pork Noodle var ganska bra, inte en fan av Raan Jay Fai. I Hong Kong har jag gillat original Tim Ho wan men var besviken på Tsim Chai Kee, Mak’s Noodle och Kam’s Roast Goose) men Tsuta leverade verkligen.

    Man kan alltid diskutera om det är värt en stjärna men fantastiskt god ramen. Det är dock lite jobbigt att äta där då inga bokningar tas så man bör vara där strax innan 7 på morgonen för att köa för att boka plats för lunch (man betalar 1000 JPY som man sen får tillbaka när man kommer tillbaka på sin bokade tid). Det funkade ganska bra just denna gång då jag varit upp sen kl 4 för att kolla CL-finalen (Liverpool!!!). Sen får man köa igen när det är ens tid (vi bokade kl 11, kom tillbaka 10.45 men fick då vänta 30 min).

    Deras ramen är dock grym, rekommenderar deras shoyu-ramen och att man lägger till ägg. Väldigt billigt också.

    48DE0AE2-077E-4749-A218-71492E705176.jpeg

    8F20AF8F-AD19-40ED-8DA0-EAE40864CEA6.jpeg
     
    aruba1, Samosaguas, Jönsson och 3 andra gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×