Sikta mot stjärnorna - Använder du Guide Michelin när du planerar dina resor?

Diskussion i 'Restauranger' startad av SeaPlanePilot, 24 Februari 2013.

  1. flum

    flum Medlem

    Land:
    Sverige Sverige
    I mitt tycke borde Amber ha tre stjärnor, en riktigt mäktig upplevelse.
     
    Agö gillar detta.
  2. Agö

    Agö Medlem

    Ort:
    CPH
    Land:
    Sverige Sverige
    Nästa vecka har jag en riktig höjdare på G, Kong Hans Kælder (*) i Köpenhamn. Ser fram emot tranchering vid bordet och ostvagnen. Rapport kommer.
     
    jerixon, MrDollar, rosenstam och 9 andra gillar detta.
  3. Agö

    Agö Medlem

    Ort:
    CPH
    Land:
    Sverige Sverige
    Lite om gårdagens middag på Kong Hans. Kvalitet rakt igenom.

    - Fullständigt prickfri service. Vid ankomst stod kockarmadan och hälsade oss välkomna. Glasen var aldrig tomma. Kunnigt utan att vara långrandigt/pretentiöst i presentationerna. Extra plus för tranchering och flambering vid bordet samt vägledning genom ostvagnen. Det klassiska, fyra-fem servitörer vid varje servering trots att vi var två i sällskapet.

    - Miljön är otrolig. Stora bekvämta bord, sköna stolar, vas med blommor, stearinljus, mysigt men samtidigt sobert. Full pott.

    - Maten, ett eldorado om man som jag gillar klassisk fransk mat. Vintersäsong innebär fokus på fisk- och skaldjur, foie gras, duva, vintertryffel. Vi tog femrättersmenyn som inleddes med sex-sju snacks (ostron, vaktelägg med caviar, foie gras, comtékräm med vintertryffel, pain d'épices med tartar, smördeg med vintertryffel (igen!). Följt av en ljuvlig torskrätt med spenat, carpaccio på pilgrimsmussla (och vintertryffel...), smördegsinbakad foie gras, duva i fyra serveringar och avslutningsvis ost samt flamberad ananas med kokosglass och baba au rhum.

    - Pris för två inkl. dricks och vinmeny, 6600 DKK. Det är dyrt men en helkväll i perfektionens tecken.

    upload_2018-1-26_23-43-31.png

    upload_2018-1-26_23-44-21.png

    upload_2018-1-26_23-45-3.png

    upload_2018-1-26_23-45-55.png

    upload_2018-1-26_23-46-38.png

    upload_2018-1-26_23-47-10.png

    upload_2018-1-26_23-47-43.png

    upload_2018-1-26_23-48-32.png

    upload_2018-1-26_23-49-5.png

    upload_2018-1-26_23-49-34.png

    upload_2018-1-26_23-50-43.png

    upload_2018-1-26_23-51-20.png
     
    Abbs, jerixon, blobloblo och 23 andra gillar detta.
  4. Excited4Points

    Excited4Points Medlem

    Ort:
    Stockholm
    Land:
    Sverige Sverige
    Tack för detta @Agö!
     
  5. Jönsson

    Jönsson Medlem

    Land:
    Danmark Danmark
    Kong Hans har en fin vinkällare. Hur såg vinmenyn ut, kommer du ihåg det? Ser bland dina bilder en bla en tokaj.
     
  6. Agö

    Agö Medlem

    Ort:
    CPH
    Land:
    Sverige Sverige
    Ja, vinlistan (och särskilt champagnelistan) är enastående. De kör två olika vinpaket, ett enklare och ett premiumpaket. Valde det enklare.

    - Legras BdB som champagne (ingick ej)
    - 2014 Michel & Stephane Ogier Condrieu La Combe de Malleval (till torsk med spenat)
    - 1992 En Tirage Extra Brut Russian River Valley (till carp. på pilgrimsmussla)
    - 2016 Rinaldi Dolcetto d'Alba (till smördegsinbakad foie gras)
    - 1997 Chateau Leoville-Las Cases 'Clos du Marquis' (till duva i fyra serveringar, fick en skvätt till osten också)
    - Oremus Tokaji Tokaji Late Harvest 2013 (till flamberad ananas, kokosglass, baba au rhum)

     
    jerixon, rosenstam, Lounge Lizard och 1 annan gillar detta.
  7. Jönsson

    Jönsson Medlem

    Land:
    Danmark Danmark
    Härligt. Ser lockande ut. Tack!
     
  8. rosenstam

    rosenstam Medlem

    Ort:
    Kolsva
    Land:
    Sverige Sverige
    Funkade Tokajern till all alkohol i desserten? En baba kan vara väldigt alkoholstark...
     
  9. Homer

    Homer Medlem

    Rekommenderad av Guide Michelin smäller naturligtvis inte lika högt som en stjärna,
    den här restaurangen hade dock en stjärna tidigare och jag har ätit på sämre som fortfarande har stjärna.
    Paris House, Michelin Recommended, Fine Dining, Woburn, Bedfordshire (ca 45 min norr om London)
    Fantastisk sommelier insisterade på att vi skulle prova en massa olika innan bestämde oss
    även efteråt "eftersom du gillade den där måste du prova den här"
    De har avsmakningsmenyer med upp till 14 rätter, denna gången blev det lunch.


    6 COURSE £49 per person, lunch only

    HALIBUT
    Rhubarb, Fennel & Saffron

    MISOYAKI
    Teriyaki Mushroom, Israeli Cous Cous & Misoyaki-Truffle Glaze

    OXTAIL
    Braised Oxtail, Golden Turnip & Dumplings

    DUCK
    Swarbrick Duck with Kumquats Celeriac & Black Cardamon

    ARTISAN CHEESE
    Artisan Cheeses & Garnishes, Individually or to Share £12/£18 Supplement •

    CARROT
    Kuromitsu Sugar, Buttermilk & Carrot Sorbet

    S’MORE
    Chocolate, Fudge, Marshmallow & Graham Cracker


    Paris House 1.jpg Paris House 2.jpg Paris House 3.jpg Paris House 4.jpg Paris House 5.jpg Paris House 7.jpg Paris House 8.jpg Paris House 9.jpg Paris House 10.jpg
     
    jerixon, doc, squeezen och 7 andra gillar detta.
  10. TDB

    TDB Medlem

    Land:
    Norge Norge
    [​IMG]

    Jeg var på Gaggan for 10 dager siden. Det var litt av en opppevelse! Her er menyen. Av 25 retter ble kun to servert med bestikk. En av rettene ble akkompagnert med musikk fra Kiss og instruksjon om hvordan man skulle spise den.. «Lick it up, lick it up»
     
    jerixon, blobloblo, squeezen och 3 andra gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×