Senaste nytt

Shanghai till Bangkok med Thai Airways

Glenn E

Medlem
INTRODUKTION

Jag tänkte berätta lite om ett segment på min USDM bonusresa som genomfördes 29 Juli till 12 Augusti.
Bonusresan hade 9 segment, 2 i förstaklass, 6 i affärsklass och 1 i ekonomi.
Plus några inrikesresor i Filippinerna.

Visa antal miles, tid och stor karta på Great Circle Mapper

Thai Airways flight TG665 Shanghai Pudong – Bangkok


Avgångstid: 17.25
Ankomsttid: 21.00
Varaktighet: 4h 35m
Datum: 11 Augusti 2014
Flygplanstyp: Boeing B777-300 ER
Sittplats & Klass:12K Business Class

2014-08-11 16.58.26.jpg

CHECK-IN

Efter 8 minuters resan med flygplats tåget, MAGLEV, som maxade 435 km/h idag var den en 10 minuters promenad från tåget till Check-in disken.
Business class disken hade ingen kö och incheckningen gick snabbt men verkade lite oengagerad.

LOUNGE

Air Chinas
lounge no 71 användes.
Det är en mycket bättre lounge än förut men när jag kom dit klockan 16:15 fanns nästan ingenting att äta och maten skulle komma klockan 17 men då måste jag gå därifrån för mitt flyg skulle avgå 17:25.
Fina duschar fanns iallafall så det blev en dusch.

OMBORDSTIGNING

Denna var också ganska misslyckad för det var försenat men väldigt lite information gick ut.
Till och med business kön var lång till slut.
2014-08-11 16.58.26.jpg
2014-08-11 17.29.45.jpg


Väl ombord kändes det väldigt bra med trevlig besättning och champagnen kom nästan omedelbart.:)

STOLEN

Detta måste vara samma stol som används på Thais flygningar från skandinavien och den var mycket bra, bra avskildhet, stor skärm, bekväm stol, praktiskt bord som går att vrida undan så man kommer ut även om det är dukat.
2014-08-11 17.34.55.jpg
2014-08-11 17.42.58.jpg
2014-08-11 17.43.14.jpg


MENY

Champagne: Piper-Heidsieck Brut
Vitt vin: Scores & History: 2010 Chateau Bertinerie Blanc, Cotes de Bordeaux Blaye, France
och Montagny Premier Cru Les Coères Feuillat-Juillot (70768) - Systembolaget.se

Rött vin: Scores & History: 2007 Chateau La Vieille Cure, Fronsac, France
och chateau de chamirey mercurey rouge 2010

Jag tycker att Thai har bra Cognac och här hade de Otard XO.

Allt detta hanns med att prova till olika delar av menyn.:D
Vinerna smakade bra.
Jag gillar att ta ett glas av båda sorterna till maten så märker man vilken som passar bäst.

Matmenyn såg ut så här: (Väldigt bra , jag tog Beef Medallion till huvudrätt.)
2014-08-11 17.49.44.jpg


2014-08-11 17.50.04.jpg

Till efterrätt blev det Mango Mousse Cake med Kaffe och Otard XO:)

Bilder på mat och dryck::D
2014-08-11 18.45.21.jpg
2014-08-11 18.58.14.jpg
2014-08-11 18.58.23.jpg
2014-08-11 19.17.19.jpg
2014-08-11 19.17.25.jpg
2014-08-11 20.12.24.jpg
2014-08-11 21.16.25.jpg


Under maten tittade jag på en bra film och hade det bra.

SLUTSATS

Strulig markservice i Shanghai med utmärkt service ombord och jag gillade verkligen hårdvaran Thai har på sin B777-300 ER.
 
Toppen