semilive: Jorden runt på 90 timmar med SQ21/22

Diskussion i 'Reserapporter' startad av Taggen, 10 Februari 2019.

 1. jsn

  jsn Medlem

  Ort:
  Göteborg-ish
  Land:
  Sverige Sverige
  Hahaha, jag älskar tonen och ironin i denna rapport :D
   
  Taggen gillar detta.
 2. Big Birger

  Big Birger Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jättekul att följa! :)
   
  Taggen gillar detta.
 3. majer

  majer Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Instämmer med resten, jättekul att du delar med dig!
   
  Taggen gillar detta.
 4. Magnus Lindskog

  Magnus Lindskog Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ja man tar liksom businessclassfritt i typ 15h pga telestrul o så missade man början på denna tråd men som tur var så finns de fortfarande många timmar kvar att följa. Tack för du delar med dig
   
  Taggen, Gus och palmen gillar detta.
 5. Taggen

  Taggen Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Tackar för att ni är med. Landat på Changi efter en fantastisk flygning med grym besättning. Enda missödet var att jag spillde en GT över mitt pass så nu luktar det ganska suspekt. Nu blir det nog mat och sedan ett transithotell i några timmar innan returen. Första frågan om jag verkligen skall flyga tillbaka fick jag i transferdesken. Svar från mig:
  -I am a little bit crazy, don’t ask.
  Agenten var dock humorlös så ingen kommentar. Lyckades få 19K som är bulkhead så jag är nöjd.
   
  aruba1, Jane Insane, rosenstam och 16 andra gillar detta.
 6. Alf

  Alf Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Kul att se att du är framme. Jag har nog läst lite dåligt i början. Trodde nog aldrig någon människa skulle komma på tanken att åka samma väg tillbaka till Sverige:D. Tur det bara blev en GT i passet, det kunde ju blivit en sliskig likör.

  Nu när det är galornas tid där den ena tokigheten överträffar den andra borde det även finnas ”årets galning”. Om den dyker upp kommer jag att försöka nominera dej.

  Ser fram mot mera information på återresan.
   
  Gus, martin.agren, Big Birger och 2 andra gillar detta.
 7. Taggen

  Taggen Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Jag tackar för nomineringen, kanske Melodifestivalen kan presentera vinnaren i sista deltävlingen?
   
  Alf gillar detta.
 8. Taggen

  Taggen Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Fortsättning på gårdagen eller vilken dag det nu var igår

  När tidzonerna ser ut så här är det lätt att tappa bort sig så jag fortsätter helt enkelt från där jag boardade när det nu var. Jag tror jag är på New York tid men inte riktigt säker.
  IMG_5109.PNG

  Tillbaka till SK903 på väg till New York.

  Resten av resan avnjöts i sällskap med denne legend från franska motståndsrörelsen, René Artois från Nouvion.

  IMG_4874.JPG

  Andra serveringen - nu utan Chardonnay
  IMG_4884.JPG

  Island
  IMG_4862.JPG

  Grönland
  IMG_4869.JPG

  Canada
  IMG_4885.JPG

  Utsikt från dasset
  IMG_4880.JPG

  Approppå dasset, om det här är SAS försök att kopiera rosen från Lufthansa First Class så misslyckas de kapitalt kan jag tycka.
  IMG_4879.JPG

  Sällskap
  IMG_4875.JPG

  Baren utan Chardonnay
  IMG_4881.JPG

  USA, USA, USA!
  IMG_4892.JPG

  Newark landningsbana
  IMG_4901.JPG

  Kan ni gissa vilken SAS A343 detta är? Just de, den flyktiga BC-favoriten LN-RKP var på besök i New York. Otrevlig överraskning för de som flög till Oslo senare under eftermiddagen. Tacka vet jag raketen.
  IMG_4904.JPG


  Som tidigare nämnts var immigrationsprocessen mindre plågsam än vanligt om än fortfarande förvirrande. Med aktivt ESTA kunde jag ställa mig i kön i område B. Kön gick sedan till en automat där du scannade ditt pass och så tog de ett kort på ditt nylle. Tur att de inte bedömer om du får komma in i landet med denna bild. Kameran satt dessutom lågt så du fick böja dig ner för att hamna i bild. Sedan fick du en utskrift som du skulle ta med dig och ställa dig i en annan kö. När du sedan stått i den kön ett tag fick du gå till en annan kö för att få de vanliga frågorna om Va f…n gör du här och är du här i affärer eller njutning? De tog mitt immigrationskort som mer eller mindre handlar om du 1) är bonde eller 2) kontantkurir. Sedan stämplade de min utskrift från automaten med stämpeln som normalt hamnar i passet och sedan… just de, nästa kö. I slutet av denna kö satt en man och samlade in de stämplade utskrifterna och sedan var jag igenom och inte ett spår i passet.


  Äntligen igenom! Nu gällde det att hitta bussen till Hilton. Det var iofs. inte så omständligt som att immigrera utan jag fick hoppa på Airtrain från Terminal B till P4 som stationen heter och där ta bussen till Hilton. Sagt och gjort och mycket riktigt dök bussen upp efter ett tag så inga problem där. Hilton-bussarna gick väl med 20-minuters instervaller(ish). Förresten, du vet att du är i USA när chauffören börjar prata om sin fru och hur hunsad han är hemma. Only in America folks. Han hette Percy förresten, inga likheter i övrigt med den store managementgurun Percy Nilegård. Skön snubbe som drack de-caff te och brukar tacka poliser för deras insats, vilket tydligen är unikt i New Jersey. Poliserna hade blivit så till sig så de hade samlat ihop pengar och köpt 12 munkar (Donuts för att undvika missförstånd) till Percy. Fin historia där människor som har som jobb att ta hand om andras skit hyllas.

  Percy
  IMG_4914.JPG


  Efter ca 15 minuters körning kom vi fram till hotellet vilket snarare är ett tecken på hur kasst planerad vägarna runt Newark är. Hotellet ligger typ på andra sidan gatan från flygplatsen och jag såg gaten från hotellrummet men att köra raka vägen var inte att tänka på. Sedan skulle jag checka in och jag fick dagens prao (vilket inte var första gången på denna resa skulle det visa sig) så det tog sin lilla tid att få nyckeln till rummet. Hotellet i övrigt var väldigt mycket USA (surprise!) med tråkig arkitektur och brun betong som är så poppis här. Gamla kommunistbyggnader är heller inte upplyftande men jag undrar om inte amerikansk arkitektur är långt efter ibland. Skyskraporna på Manhattan är imponerande men de är inte vackra eller spännande.

  Hotellobbyn
  IMG_4906.JPG


  Jag hade ett deluxerum med cash+points så jag betalade 18 000 poäng och 45$. Bra värde eller ej vet jag inte men jag är inte en Hilton-fantast med drivor med poäng så jag tömde mitt konto då jag ytterst sällan samlar några större mängder poäng. Rummet låg på 11:e våningen med utsikt mot flygplatsen och en motorväg. Hyfsat bra flight spotting rum.

  IMG_4910.JPG


  Rummet i sig…. tja, jag visste vad som väntade och anpassade mig efter det men det var ingen höjdare direkt.
  - Vem har lysrörsbelysning i en sänglampa?
  - Vem sätter upp guldfärgade mörkläggningsgardiner?
  - Vem tycker att ett jättelitet badkar är mycket bättre än bara en dusch?
  - Vem tycker att det är en bra idé på ett flygplatshotell med så många internationella gäster inte ha stickkontakter där även andra typer än amerikanska kontakter passar?
  - Vilket geni tänkte ut att man måste sätta på duschen genom att vrida på temperaturvredet så desto varmare vatten du ville ha, desto hårdare stråle blir det?

  Sängen var dock skön och det var det viktigaste samt att det fanns rinnande vatten som kunde justeras så det blev kallt eller varmt så det var inte bara mörker. Jag spenderade inte många timmar på rummet ändå.

  Rummet, inte så dåligt på bild, en annan historia i verkligheten
  IMG_4908.JPG


  Som sagt, genomtänkt i alla detaljer. Det är lätt att spola av om inte annat
  IMG_4909.JPG


  Genilösningen för duschen. Notera också hur högt vredet sitter. Jag hade utan tvekan hamnat i ett dvärg-säkrat rum. I USA diskrimineras ingen (host) för då blir man stämd.
  IMG_4963.JPG


  Nåväl, efter en snabb dush och inlåsning av värdesaker så var det dags att börja förflytta sig mot Madison Square Garden och kvällens hockeymatch mellan New York Rangers och Toronto Maple Leafs. Jag valde den snåla vägen då Uber skulle ha in runda slängar 40-50$ för en enkel väg och dessutom ingår då trafiken till och från Manhattan så det blev 13$ med NJ transit istället från Newark Airport Station. Var lite omständligt att ta sig dit bara då du först tog hotellets buss till P4 (Parkeringsområde på Newark flygplats där alla hotelltranfers plockar upp dig) och sedan Airtrain till Newark Airport station och där hoppar du på tåget till Manhattan. När jag skulle ta mig mellan P4 och Airport station gick inte Airtrain pga. att de hittat en skum väska som de måste undersöka först. Tog dock bara 10-15 min innan de släppte på trafiken igen. Timingen var dock inte så bra så jag fick vänta i 30 min på Airport Station innan min NJ transit till Penn Station på Manhattan dök upp.

  Newark Airport station
  IMG_4916.JPG

  Ååå, åka pendeltåg
  IMG_4917.JPG


  Framme vid Penn Station, Manhattan
  IMG_4918.JPG  Sjuk fördel att ingången till Madison Square Garden låg vägg i vägg med Penn Station. Eller rättare sagt, Madison Square Garden är byggd ovanpå Penn Station.
  IMG_4919.JPG


  Då var det dags för amerikansk underhållning och för att göra upplevelsen komplett så inhandlades det mat och öl. Jodå, 31$ för en öl och hamburgare. Stor öl förvisso och det skall säga att både hamburgare och pommes frites höll förvånansvärt hög klass, kan inte säga detsamma om ölen. Imponerande att de kan ta 13.50 för vad som klassas som "F...g close to water".

  Kan i övrigt rekommendera denna tråd om ni behöver mer detaljer då dessa sköningar nog är mer insatta än jag.
  Diskussion om resor för att se NFL/NHL/NBA/MLB/övrig sport på plats i USA | BusinessClass.se forum | 500 000 inlägg om resor

  Kvitto, observera korttypen.
  IMG_4921.JPG

  Big Mac & Co, Madison style
  IMG_4923.JPG

  Ho, ho, ho, ho, hockeyfrilla. Visste ni att hockeyfrillans främste överstepräst, Jaromir Jagr, spelade fyra säsonger i Rangers? Det är också en låt med De Lyckliga Kompisarna.  Översteprästen himself
  jagr.jpg

  Så, då var vi rätt stämning. Då var det dags att kolla in den senaste kullen dollarmiljonärer åka skridskor och knuffa på varandra och jag förstår nu varför de har den lön de har när jag betalade 139$ för en biljett…. Det är inte billigt att vara hockey-fan i New York. Biljetterna nära rinken gick loss på mellan 400$-500$.

  Som Frölundait sedan barnsben, då jag kommer ifrån Göteborgstrakten, hade jag sett fram emot att se Henke vakta kassen men han är som sagt på upphällningen av sin karriär i Rangers och ersatt med en 23-ryss som spelade grymt bra faktiskt. Henke satt vid sidan av hela matchen dessvärre. Hans insatts mellan stolparna säsongen 02/03 då Frölunda tog SM-guld kommer dock aldrig att glömmas.

  IMG_4922.JPG
  IMG_4937.JPG
  IMG_4958.JPG
  IMG_4956.JPG


  Henke var med i TV iaf. tillsammans med sitt Head & Shoulders hår och Colgate leende.
  IMG_4955.JPG


  Här sitter han längst till vänster i Rangers bås
  IMG_4949.JPG

  Hockey är underhållning och Amerikaner tar sin underhållning på största allvar. Jag lämnade när det var 5 min kvar och Rangers var i ledningen med 3-1 för att undvika massorna. Snabbt tillbaka till hotellet samma väg som jag kom och det gick förvånansvärt smidigt faktiskt på tillbakavägen. I säng sova i 5,2 timmar pga. jetlag trots att jag varit vaken dagen innan i 21 timmar.

  Bryter här så kommer mer i nästa post om SQ21 mot Singapore.
   
  Thomasn, Jane Insane, rosenstam och 36 andra gillar detta.
 9. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag kan lova dig att det kommer komma en del galna upptåg till flygningar i sommar från olika medlemmar ;)
   
  kedja, Fritidsforskare, jerixon och 2 andra gillar detta.
 10. Abbs

  Abbs Medlem

  Ort:
  Singapore
  Land:
  Sverige Sverige
  Får deja-vu då jag två dagar innan gjorde nästan samma resa till New York, åt likadan mat i SAS Business, förundrades över Hiltons duschkran samt såg på hockey(kollade dock Islanders, billigare och bättre lag :p )
   
  Gus, ante888 och jerixon gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×