nissefalk
Medlem
För att hoppa tillbaka lite i tiden , vad göra i Seoul på en och en halv dag, jag är nog inte den som kan ge bäst råd här då jag brukar kalla mig en himla dålig turist..dvs sightseeing, museum kultur och liknande inte intresserar mig så mycket.
Första gången jag var här var för knappt 2 års sedan på en mileage run med Qatar och Malaysia Airlines (läs tokresa), då bodde jag i en helt annan del av staden på Conrad Hotell.
Conrad kändes som ett bättre hotel än Intercontinental Parnas då man som Diamond på Hilton får lounge access, jag tillbringade en del tid i den loungen för mat och dryck som var väldigt bra, klart bättre än loungen på ICN....
Känns nu som om jag fått prova på 2 olika delar av Seoul, kring själva Conrad hotellet var det väldigt business like och ganska dött på kvällen, promenerade en lång väg från hotellet och fick se ganska gamla och slitna delar av Seoul kändes det som.
I närheten av Intercon Parnas är det också ganska business like, men inte lika dött som kring Conrad på kvällen, på bekvämt gångavstånd fanns det massor med restauranger att välja på. Hela området kändes ganska upmarket, både vad det gäller shopping, hotell samt folket och bilarna på gatorna.
Blev någon slags omelett och en soppa till lunch gott var det.
Provade två olika craft beer på Oskar Dine & Brew som var ok, kände mig dock total lurad när jag gick därifrån då jag trodde jag betalat 70,000 KWD för 2 öl, ca 560 SEK, gjorde klart för servitrisen att jag aldrig känt mig så lurad någon gång, vänligt dock....
Idag gick jag tillbaka för att be om ursäkt, med hennes ryska accent hade jag missuppfattat priset och det var i själva verket 17,000 KWD eller ca 140 SEK vilket ju är ganska normalt. Hade inte tittat på kvittot innan morgonen efter.....
Verkar som om det flesta som serverade här var från Östeuropa, för öl fantasten kan jag rekommendera ett besök.
Blev till sedan friterad kyckling till middag, enda restaurangen som var ganska full så därför föll valet på denna, kycklingen var riktigt bra, tyvärr missade jag namnet på stället.
Idag innan avfärd till flygplatsen hade jag hittat 2 craft beer ställen kring Gangnam station som bara var 3 stop bort på tunnelbanan, till min besvikelse var ingen av dom öppna för lunch.
Området kring Gangnam Station kan jag dock rekommendera, mängder med restauranger kring den stationen antar att det är mycket folk där på kvällarna, nu blev det lunch på en Japansk restaurang som smakade bra.
Jag tycker om att göra sådana här (tok) resor där man verkligen blir bortskämd med service och mat , denna gången i First Class på Etihad, femstjärnigt hotell i from av Intercontinental och tidigare Conrad och att få prova lokal mat, denna resa handlade ju trots allt om att få uppleva en First Class produkt utöver det vanliga.
Nu snart boarding för ytterligare 8 plus timmar i First....
Första gången jag var här var för knappt 2 års sedan på en mileage run med Qatar och Malaysia Airlines (läs tokresa), då bodde jag i en helt annan del av staden på Conrad Hotell.
Conrad kändes som ett bättre hotel än Intercontinental Parnas då man som Diamond på Hilton får lounge access, jag tillbringade en del tid i den loungen för mat och dryck som var väldigt bra, klart bättre än loungen på ICN....
Känns nu som om jag fått prova på 2 olika delar av Seoul, kring själva Conrad hotellet var det väldigt business like och ganska dött på kvällen, promenerade en lång väg från hotellet och fick se ganska gamla och slitna delar av Seoul kändes det som.
I närheten av Intercon Parnas är det också ganska business like, men inte lika dött som kring Conrad på kvällen, på bekvämt gångavstånd fanns det massor med restauranger att välja på. Hela området kändes ganska upmarket, både vad det gäller shopping, hotell samt folket och bilarna på gatorna.
Blev någon slags omelett och en soppa till lunch gott var det.
Provade två olika craft beer på Oskar Dine & Brew som var ok, kände mig dock total lurad när jag gick därifrån då jag trodde jag betalat 70,000 KWD för 2 öl, ca 560 SEK, gjorde klart för servitrisen att jag aldrig känt mig så lurad någon gång, vänligt dock....
Idag gick jag tillbaka för att be om ursäkt, med hennes ryska accent hade jag missuppfattat priset och det var i själva verket 17,000 KWD eller ca 140 SEK vilket ju är ganska normalt. Hade inte tittat på kvittot innan morgonen efter.....
Verkar som om det flesta som serverade här var från Östeuropa, för öl fantasten kan jag rekommendera ett besök.
Blev till sedan friterad kyckling till middag, enda restaurangen som var ganska full så därför föll valet på denna, kycklingen var riktigt bra, tyvärr missade jag namnet på stället.
Idag innan avfärd till flygplatsen hade jag hittat 2 craft beer ställen kring Gangnam station som bara var 3 stop bort på tunnelbanan, till min besvikelse var ingen av dom öppna för lunch.
Området kring Gangnam Station kan jag dock rekommendera, mängder med restauranger kring den stationen antar att det är mycket folk där på kvällarna, nu blev det lunch på en Japansk restaurang som smakade bra.
Jag tycker om att göra sådana här (tok) resor där man verkligen blir bortskämd med service och mat , denna gången i First Class på Etihad, femstjärnigt hotell i from av Intercontinental och tidigare Conrad och att få prova lokal mat, denna resa handlade ju trots allt om att få uppleva en First Class produkt utöver det vanliga.
Nu snart boarding för ytterligare 8 plus timmar i First....