Semi-live Bali/Osaka

Diskussion i 'Reserapporter' startad av nina1417, 7 Augusti 2019.

  1. nina1417

    nina1417 Medlem

    Land:
    Sverige Sverige
    De verkar ha slutat med Krug 2004. Istället erbjuds numera Krug Grande Cuvée som har en mer lagrad smak enligt mitt tycke. Både Dom Perignon och Krug är fantastiska med var sin egen smak och karaktär.
    [​IMG]
     
    Last edited: 7 Augusti 2019
    palmen, Gus, Sebbef83 och 5 andra gillar detta.
  2. nina1417

    nina1417 Medlem

    Land:
    Sverige Sverige
    Ja, visst är det! De serverade 2009 för en tid sedan men nu verkar ha övergått till 2008 vilket vi ödmjukast tackar för
     
    Elmjoh och Michael Sandin gillar detta.
  3. Johan Gott

    Johan Gott Medlem

    Ort:
    ARN
    Land:
    Sverige Sverige
    Tack för fina bilder och inspirerande rapport hittills. Trevlig resa!
     
    aruba1 och nina1417 gillar detta.
  4. nina1417

    nina1417 Medlem

    Land:
    Sverige Sverige
    Efter ett par timmars sömn i en ganska skakig flight över Bengaliska viken ska vi nu inta frukost☕️ Vi börjar med en i ögonfallande vacker frukttallrik. Till beställde jag det goda TWG Silver Moon Tea. När frukttallriken kom in fick vi även frågan om vi önskade en glas champagne, men både jag och aruba1 som jag reser med bestämde oss att vänta till efter frukost. Strategin vi har valt är att inte äta alltför mycket frukost utan spara oss tills vi kommer fram till The Private Room
    [​IMG]
     
    Last edited: 7 Augusti 2019
    palmen, Brandten, Tonton och 12 andra gillar detta.
  5. nina1417

    nina1417 Medlem

    Land:
    Sverige Sverige
    ....och nu har vi fått in var sitt glas champagne aruba1 föredrog Krug medans jag tar min favorit Dompan
    [​IMG]
     
    palmen, Brandten, Lagerman och 7 andra gillar detta.
  6. Alf

    Alf Medlem

    Land:
    Sverige Sverige
    Ingen Caviar???
     
  7. nina1417

    nina1417 Medlem

    Land:
    Sverige Sverige
    Jodå..gick ganska långsamt med uppladdningen på flyget. Vi är framme i Singapore nu, så här kommer bilden..
    [​IMG]
    Kaviar med tillbehör. Vi blev erbjudna vodka till kaviarn, men vi föredrog att hålla oss till Champagne
     
    palmen, Gus, Tonton och 8 andra gillar detta.
  8. nina1417

    nina1417 Medlem

    Land:
    Sverige Sverige
    Då har vi landat i Singapore. Efter landning fick vi innan avstigning ett trevligt samtal i cockpit med piloterna om flighten, väderleksfenomen och konvergenszoner vi fick veta att det är väldigt vanligt med oväder just över Bengaliska viken där vår flight SQ351 fick runda ett ovädret. Hade vi inte gjort det så skulle det vara ganska obehagligt för passagerarna enligt piloten. Tyvärr fick vi inte ta bilder pga av strikta regler hos SQ

    Vi landade ca 30min före beräknad tid och har nu ca 10 timmar kvar till vår nästa flight, som blir mot DPS med B787-10. Vi begav oss ganska omgående till Privat Room för en uppfräschade dusch och lite käk. Blev helt klart överraskad att det nu spelas svag musik i högtalarna, vilket gör stämningen i Privat Room betydligt lättsammare tycker jag. Vi fick precis som förra gången ett mycket vänligt bemötande, tilltalade vid namn och ganska snart visade till restaurangdelen för att inta vår frukost.

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Singapore French toast på menyn
    [​IMG]
    Ytterligare ett glas av Dompan, här serveras årgång 2009 till skillnad från flyget där vi fick en från 2008
     
    Last edited: 8 Augusti 2019
    palmen, Brandten, Gus och 13 andra gillar detta.
  9. nina1417

    nina1417 Medlem

    Land:
    Sverige Sverige
    Tillbaka på flygplatsen efter ett snabbt besök i Singapore. Vad gör man då när man endast har några timmar på sig...jo man går till Raffles och dricker Singapore Sling vi var lagom trötta efter besöket och det kändes skönt att återvända för lite vila och lunch i The Privat Room. Vi blev som tidigare väl emottagna och visade till restaurangdelen för lunch. Vi startade lunchen med ett glas champagne, denna gång var vi nyfikna på att prova Piper Heidsieck. Inga problem för kyparen att hämta Champagnen från First Loungen. Piper är bra, men Dompan faller mig bättre i smaken! Som lunchrätt beställde jag ”Abalone Bak Kut Teh”, dvs. pork ribs från menyn. När rätten väl kom fram blev jag lite överraskad då det visade sig vara någon form av soppa med pork ribs och ris därtill. Det smakade bra, men var lite svår att äta medan aruba1 käkade Seabass som var ok, men inte mer än så. Vi avslutade lunchen med att beställa var sin DP. Det är helt enkelt svårt att låta bli ...här kommer lite bilder från dels Raffles och dels TPR:

    [​IMG]
    Två varianter på Singapore Sling på Long Bar. Den till höger är den som jag valde och är alltså originalet

    [​IMG]
    Lunchmeny i TPR
    [​IMG]
    Abalone Bak Kut Teh

    [​IMG]
    Baked Chilean Seabass with Green Peas and Tomato Mango Confit
    [​IMG]
     
    Last edited: 8 Augusti 2019
    Karlssonskan, palmen, Brandten och 17 andra gillar detta.
  10. Kevinator

    Kevinator Medlem

    Ort:
    Stockholm
    Land:
    Sverige Sverige
    Singapore Sling på Raffles har jag provat ett par ggr och fick aldrig någon wow-upplevelse. Tror att det är ganska turistigt. Det finns nog bättre ställen att njuta av Singapore Sling än på Raffles.

    Härligt att ni får så mycket Dompan på denna resa!
     

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×