Self-upgrade?

Diskussion i 'Övrigt' startad av Dr. Miles, 9 Februari 2015.

 1. Bryant

  Bryant Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  26,5€ på radisson BLU i Amsterdam. Vi valde att äta där hela helgen men det var inte prisvärt.
   
 2. Tonton

  Tonton Medlem

  Jag skulle flyga LHR-HEL-PVG i augusti med Finnair. Hade bokat Economy och första etappen (LHR-HEL) rullade på som förväntat. När det väl var dags för boarding mot PVG från HEL så gick jag igenom business class för att hitta min plats (8A). Men när väl Economy börjar så står det helt plötsligt rad nummer 21. Ber en flygvärdninna om hjälp att hitta min plats, och hon visar mig snällt och vänligt till min plats i business. Snacka om att jag blev glad. Men samtidigt förundrad över att jag var placerad i business på min economybiljett.

  Först tänkte jag att jag kanske hade blivit uppgraderad (vilket iofs är konstigt då jag hade lägsta status på OneWorld at the moment). Vad jag sedan insåg var ju att jag hade valt plats 8A när jag checkade in dagen innan. Så Businessplatsen hade helt enkelt varit tillgänglig även fast jag hade bokat Economy.


  Min första riktiga longhaul och jag blev placerad i Business, jag klagar inte. Att 8A gjorde det inte sämre, då som många andra här på BC har skrivit om innan, kanske är den bästa platsen i Business då du är ensam på din rad med två bänkar(bord?) runt dig vilket resulterar i mer privacy. Bifogar en bild på layouten.

  Någon som kan svara mig på varför det gick att välja Businessplatserna när jag hade bokat Economy? Hade jag blivit uppgraderad så hade det väl varit skrivet "business-class" på mitt boarding card, men det stod fortfarande Economy.
   

  Bifogade filer:

  Brandforce, Direktorn, Smuffe och 4 andra gillar detta.
 3. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Liknande har hänt mig på KLM. Är det helt fullt i Economy så går det att välja plats i Premium economy utan extra kostnad.
   
  Fredrik Andersson, SNIFF och Tonton gillar detta.
 4. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Reste du på mobilt boardingkort? När jag blev uppgraderad på SAS förra våren så märkte jag bara att mitt säte hade ändrats från 3A till 3F, men det stod fortfarande M på boardingkortet. När jag väl kommer ombord visar det sig vara i PLUS.
   
 5. FFlash

  FFlash Medlem

  Land:
  Finland Finland
  Är eco fullbokad så brukar AY ibland op-uppa från Y till "mini-cabin business" som du tydligen fått. Intressant är att du kunnat själv checka in, ännu mer så som lägsta OW status, om jag förstod rätt?
   
 6. HKG Flyer

  HKG Flyer Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hände mig också på AY från SIN. När jag skulle checka in online var det plötsligt ensiffriga platsnummer att välja på (bakre C kabinen). Senare på flygplatsen blev jag framflyttad en gång till och hamnade på rad 4. Var nog ganska många uppgraderingar den gången.
   
 7. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  @Tonton: Kan du avgöra om du fick business class service eller "vanlig" ekonomiklass service (dvs avseende mat och dricka)?

  AY nyttjar ganska ofta bakre delen av business-kabinen för ekonomiklass i händelse av överbokningar. Men de erbjuder "bara" ekonomiservice.
   
 8. Tonton

  Tonton Medlem

  Yes, hade enbart 3-4 flygningar med British Airways innan. Så lägsta status. Och ja, jag kunde checka in så.


  Oh, I see. Men nej, jag fick business class service. Och då jämför jag mot min returresa som gick hem i vanlig economy.
   
 9. SNIFF

  SNIFF Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Såg precis två personer försöka uppgradera sig till business på Turkish airlines genom att helt enkelt flytta fram sig ett steg. Jag var inte övertygad. Pursern slog ned på det direkt. Bra hanterat.
   
  Smuffe, Agö, Jakob Österberg och 1 annan gillar detta.
 10. Siljevm

  Siljevm Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Keep 'em coming! Sjukt roligt att läsa. Fattar inte att folk törs self upgrading...... Fast min pappa kan nog vara en av dom.... (ja det kan vara pinsamt båda på restaurant och resa med honom! :D Hans argument kan vara at han flyget ofta, det han inte nämner är att det alltid är billigast möjligt, typ 100-800 när. Ryanair, charter, stand by - bara det inte koster det resan är värd)
   
  Smuffe gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×