Self-upgrade?

Diskussion i 'Övrigt' startad av Dr. Miles, 9 Februari 2015.

 1. mash

  mash Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag och Mrs Mash hade 1A/1C på SK FRA-ARN förra veckan. Bland dom sista att boarda är en lite lätt rörig person som hävdar sig ha 1B, självklart kommer vi överens om att byta så han får 1C istället så jag och Mrs Mash får åka bredvid varandra. Kabinpersonalen räknar igenom plus-kabinen typ 5 gånger och ser lika konfunderade ut varje gång, men gör inget innan vi är i luften. Strax innan servering så kommer en ganska brysk flygvärdinna och skarpt ifrågasätter att jag verkligen har rätt att åka Plus, får rota fram boardingkort och försöker förklara att jag bara bytt med min nya granne på 1C. Till slut förstår dom och kollar hans boardingkort, självklart ska han egentligen sitta på typ 27B och han blir eskorterad dit. Resten av flighten får jag onda ögat av personalen, på något sätt ansåg dom säkert att allt var mitt fel. Skönt välkomnande till verkligheten efter att ha spenderat föregående ~35 flygtimmar i F-kabiner på Lufthansa/SQ :)
   
  FF#1, Gerad88, Lagerman och 22 andra gillar detta.
 2. Kevinator

  Kevinator Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  He he, bra story. Det är väl kontrasten som förhöjer F-upplevelsen ;)
   
 3. SimonXYZ

  SimonXYZ Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Personalen påstår först att du sitter i fel serviceklass och när de inser att så inte är fallet är det enklast att fortsätta klandra dig istället för att be om ursäkt för situationen. Med SAS på korta flygningar trivs jag faktiskt bäst i GO. Som Diamant känns det som att jag har störst chans att få ledig stol bredvid mig och jag slipper spela med i Kejsarens nya kläder. Plus på kortflyg med SAS är ju faktiskt inget speciellt.
   
  Last edited: 12 November 2019
 4. apknug

  apknug Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det finns en del som tycker att detta även stämmer på Long Haul tyvärr, finns nån tråd som tar upp det om jag inte minns fel.
   
 5. JNH

  JNH Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Dagens SK003.
  Person från första Go-raden, plats C. Som näst siste person att ta sig och när boarding complete hörs omgrupperar till sista Plus-raden, C-plats.

  Vad jag kan se så reagerar inte personal, då jag inte kan se att de räknar passagerare.
  Personen blev dock utan frukost, och fick ingen fråga om sådan önskades. Så min slutsats blir att dom märkte tilltaget.
   
 6. malmokalle

  malmokalle Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  På TK1785 (IST-CPH) igår: Vid "Boarding complete" kom en person in i galley. Tog omsorgsfullt upp sitt boardingpass och kollade, som jag uppfattade det för att personalen skulle notera detta. La upp handbagaget och satte sig sedan lugnt på rad 1. Eftersom det var låg beläggning, 4 pax på 20 platser, så tog det inte många sekunder förrän crew med stor pondus skickade ner honom bakom skynket. Nu var vi inte så många, men vi fick bevittna en äkta "walk of shame"!
   
  Last edited: 1 December 2019
  Gargamel, jumbooze, Norla och 12 andra gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×