Scandic startar budgethotellkedja

Diskussion i 'Redaktionellt' startad av Redaktionen, 23 September 2013.

Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.
 1. Redaktionen

  Redaktionen Medlem

  Redaktionen tipsar:

  Scandic lanserar under nästa år en helt ny hotellkedja i Skandinavien. Med grundtanken ”less is more” vill man kapa onödiga kostnader och satsa på smarta, effektiva och digitala lösningar. Hotellen ska ligga i storstadsmiljöer med bra lägen och fokusen ska läggas på det man tror att gästerna verkligen behöver och uppskattar.
  Det nya namnet på hotellkedjan blir HTL och även det nya namnet speglar grundtanken ”less is more”. De första två hotellen väntas öppna under 2014 i centrala Stockholm, ett hotell på Kungsgatan med 275 rum, som blir det första att öppna, och ett hotell på Upplandsgatan vid Norra Bantorget. Målsättningen är att inom fem år driva 20 hotell i de nordiska huvudstäderna och i*första hand handlar det om att bygga om kontorsfastigheter.*Målgruppen för HTL är vad man kallar ”en ny generation resenärer”.
  HTL kommer drivas som ett systerföretag till Scandic med egen VD och styrelse. Idag jobbar fem personer med att utveckla HTL-konceptet.
  -* Vi har sett liknande initiativ växa fram internationellt och nu säkerställer vi vår position på den nordiska marknaden genom att utveckla ett eget koncept. Få eller ingen annan skulle kunna göra detsamma eftersom utmaningen handlar om såväl rätt kontraktsmodell som resurser för att skapa ett starkt koncept och varumärke för att bygga en ny kedja, säger Anders Ehrling, koncernchef på Scandic.


  Läs hela artikeln och kommentera på vår förstasida
   
Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×