SAS Stockholm-Köpenhamn SK1425 SAS Plus 6/10/13

Diskussion i 'Reserapporter' startad av sembl, 6 Oktober 2013.

 1. Stockholm Arlanda (ARN) - Copenhagen Kastrup CPH
  Avgång: 16:15
  Ankomst: 17:25
  Flygplan: B737-800
  Klass: SAS Plus
  Sittplats: 07A


  Lämnade Lilla Essingen i Stockholm kl 1440 efter att ha haft ett snabbt fikabesök av MartinBjörnström. Termometern hade tagit sig upp till 14 grader och solen sken hela vägen upp till Arlanda. Svarta faran gjorde sitt jobb idag med Sebastian Vettel bakom ratten. Väldigt lite trafik norrut så jag svängde in på Beta parkeringen vid 1500. Väntade ca 3 min på bussen som tog mig till T5.

  Incheckningen gjordes i en automat och tog väldigt lång tid. Varje steg tog ca 1 min, SAS IT på sin sämsta sida denna söndag. Jag gillar mina boardingkort i papper helt enkelt.

  1.jpg

  Fast Track var helt tom och inte en kotte innan mig. Samma procedur som vanligt och man var igenom snabbare än en oljad blixt med minsta engagemang från personalen som hellre ville prata vad som hade hänt under helgen.

  2.jpg

  Tog som vanligt ett litet stopp i stormarknaden för att kolla priserna på skumpa men inget nytt på den fronten. 319:- för en Moet får väl anses som helt ok pris och ca 20% billigare än på spritmonopolet.

  3.jpg

  I Loungen rådde ett stilla lugn. Provade Rotsellerisoppan som var mycket god och bunkrade upp med tidningar. Något jag gillar med den nya designen i loungen är alla färska kryddor och peppar/saltkvarnen som alltid finns nära till hands. På den kalla sidan serverades det dessutom idag cous cous med grönsaker och fragment av rökt lax. Detta akompanjerades av ett glas lurigt läskande vatten med lime i.

  4.jpg

  Dagens gate var 1 så det var bara att snubbla ner från loungen när det stod boarding.

  5.jpg

  Mitt val av säte idag var 7A och det förblev tomt på den raden resten av resan. Det fanns 8 rader i Plus på denna flygning och 19 personer inklusive mig som var väl utspridda. Ekonomi var ca 70 % fullt. Pushback skedde 16.20 och Takeoff 16.24 på 01L.

  8.jpg

  Vid boarding så stod 3 i entren men inget hej och välkomna. De tyckte mest att det var roligt att prata med varandra. Svensk-personal på detta flyg.

  Som vanligt efter start så blev det en lätt högersväng och sedan en vänstersväng för att passera väster om Hässelby och över Mälaren. Serveringen påbörjades 16.38 med kyckling eller ost smörgås som val. Drickat serverades två minuter efter.

  Jag tog kyckling smörgåsen, coke zero och en liten chokladbit. Antalet E-ämnen denna kväll i smörgåsen var 8. Vågar inte tänka på om jag skulle summerat även Coke:n. Chokladbit och smörgås hamnade i min "murse" för förtäring senare sent ikväll med utsikt över Zugspitze.

  6.jpg 7.jpg

  Flygturen var len som en bebisrumpa utan något som helst engagemang av personalen. Ingen fråga om påfyllning eller om man önskade något mer.

  Toaletten var exemplarsikt ren så jag gick in tvättade händerna och gick ut igen. Bra jobbat här #SAS . Rena toaletter är A och O.

  Tillbaka i mitt säte och dessa tunna RECARO stolar. Dessa är inte gjorda för min rumpa utan känns hårda och obekväma för mig.

  9.jpg 10.jpg

  Touchdown skedde på 22L kl 17:15 med en snabb taxning till B7.

  Summering: En ok flygning där personalen hade all möjlighet att med leende och lite extra omtanke kunna ge det där lite extra då det inte var varken fullt eller stressigt. För att citera Gordon Ramsey "Smile it doesnt cost you a thing"
   
  15 personer gillar detta.
 2. Kristofer

  Kristofer Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Trevligt rapport!

  Ljungbyhed på näst sista bilden, en av få flygplatser i världen med fyra parallella rullbanor (kortbanorna inte i drift idag dock).
   
  1 person likes this.
 3. MarcusC

  MarcusC Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Lät som en trevlig avslappnad tur...med vilket bolag gick nästa flight om man får undra över zugspitze?
   
  1 person likes this.
 4. Nästa tur gick med SAS till MUC och sen vidare med hyrbil till Garmisch Partenkirchen där jag precis anlänt för min "höghöjdsträning"
   
 5. Stämmer bra det, du har väl flugit dit några gånger från Växjö misstänker jag.
   
 6. vicce

  vicce Medlem

  Ort:
  GBG/Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Trevlig rapport, kul med lite humor i skriften :)
   
  1 person likes this.
 7. SvartMjolk

  SvartMjolk Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Trevlig rapport! Jag kan hålla med om det där med leendet. Det gör så mycket extra om de går igenom en runda, ler och ser till att man får chansen att be om något eller fråga något.
   
  1 person likes this.
 8. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Klockren rapport sembl ! Skönt skriven. Du får se till att skriva något från resan till Reykjavik :)
   
 9. Lovar att göra en ännu bättre rapport. Då blir det SAS plus via OSL med senator vilket resulterar i något galet
   
 10. Jacob

  Jacob Medlem

  Vi måste mötts någonstans över Smålands skogar... :D

  Jacob:
  CPH-ARN SK1424 SAS Plus 6/10/13
  Avgång: 16:15
  Ankomst: 17:25
  Flygplan: B737-600
  Klass: SAS Plus

  Fast jag körde 01C... :)
   
  1 person likes this.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×