SAS kan inte hitta Lufthansabokning

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av telelina, 27 Maj 2015.

 1. Jag undrar om det här är med Amadeus ny funktion att göra.

  Jag har läst på FlyerTalk att numera kan flygbolaget använda Amadeus bokningssystem och välja att det inte går att kolla bokning på CheckMyTrip.
  Jag vet inte om flygbolaget sparar pengar på det här men t ex en bokning på Air France webbsida är med Amadeus men det inte går att kolla på CheckMyTrip.
   
 2. Jensik

  Jensik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Har för mig att detta har tagits upp innan här på BC.se.

  Jag har liknande problem med en ren LHbokning ARN-MUC-FRA-MUC-ARN (ja varför flyga direkt i ekonomiklass när man kan flyga med byte i P-klass till ungefär samma pris? :) ) som är bokad via AMEX Business Travel (gick ej att boka via SAS eller lufthansa.de) . Den går att se på Lufthansa.de/Checkmytrip mfl, men inte på sas.se eller i appen. SAS skyller så klart på Lufthansa och säger att de inte garanterar att man kan få upp andra *A bokningar i appen och på sas.se när jag pratade med dem om detta. Enligt AMEX Business Travel och SAS kundtjänst är mitt EBGnr korrekt inskrivet under bokningen.
  Jag hade även en gruppbokning med Lufthansa för vår firma i mars som hade samma problem, någon dag innan avresa dök den "automagiskt" upp i SAS appen (innan dess hittades den varken automatiskt av appen eller gick att lägga till manuellt).
   
  Christian R gillar detta.
 3. thsred

  thsred Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Har märkt att en del bokningar där SAS flyger en code share så får bokningen ett bokningsnummer hos SAS också (ser ut om ett Amadeus nummer). Bokade med AirCanada i vintras och då hände det och samma nu i sommar med Aegean. SAS kan inte seata om de inte får SAS bokningsnummer så man måste på något sätt på reda på det (mitt kom upp i appen).
   
 4. telelina

  telelina Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag hittar den på CheckMyTrip. Kanske borde jag ha satt rubriken annorlunda?? Det bästa är ju att jag hade kunnat "flyga" på den nu i veckan från CPH, trots att det är en resa från ARN i oktober. Det var ju därför jag skapade tråden, för att jag fick mig ett sådant gott skratt i fast tracken på CPH. :D
   
 5. henke12

  henke12 Medlem

  Ort:
  STO
  Land:
  Sverige Sverige
  Skickade nyss ett mail till guldsupporten, får se vad de svarar!
   
  Wendestam gillar detta.
 6. henke12

  henke12 Medlem

  Ort:
  STO
  Land:
  Sverige Sverige
  Hur får du igång/använder Lufthansa-appen?
  Jag får inte upp rena SAS-bokningar..
  Jag har nämligen inget M&M-konto..
   
 7. henke12

  henke12 Medlem

  Ort:
  STO
  Land:
  Sverige Sverige
  Fick svar nu,
  Bifogade 2 bilder från min USA-resa med Lufthansa+(SK(Codeshare) i Juni

  -----
  Hej henke12  Tack för ditt e-mail.  SAS Appen stödjer inte bokningar som har bokats genom en tredjepart, som en resebyrå eller ett annat flygbolag. Det är möjligt att vissa bokningar fortfarande kan dyka upp om dessa har bokats genom samma system som vi använder, Amadeus, men detta är inget vi garanterar eller supporterar.  Eftersom jag inte lyckas få någon bokning i vårat system genom den referens du har tagit bild på, misstänker jag att denna har bokats genom ett annat system eller är en bokning gjord direkt med Lufthansa, som har en tendens att göra sina bokningar dold i systemet som en säkerhetsåtgärd.  Jag hoppas detta besvarar ditt mail och har du ytterligare frågor är du välkommen att återkomma.

  MVH
  SAS
   
 8. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har en bokning gjord på Lufthansas site där utresan är två Lufthansa-ben och hemresan LX och LX (operated by SK). Det är en 220-biljett.

  Hemresedelen syns i SAS-appen men inte utresan.
   
 9. thunder

  thunder Medlem

  Ort:
  Luleå
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har en bokning Luleå-arlanda-frankfurt-paris 9/6. Det är sas-Lufthansa-Lufthansa. Kan bara se lla-arn på sas.se, lufthansa och check-my-trip. Hemresan visas korrekt med bara sas-flyg.

  Är bokad på nätresebyrå så hoppas bara på problem med it och inte borttappad bokning...
   
 10. mha321

  mha321 Medlem

  Om varken SAS eller Lufthansa kan se de benen skulle åtminstone jag höra av mig och fråga... Det är inte alls ovanligt, tycker jag, att olika bolags segment syns hos olika appar/hemsidor, men om ingen alls kan se dem så är det ju inte det som det handlar om...
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×