SAS kan inte hitta Lufthansabokning

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av telelina, 27 Maj 2015.

 1. telelina

  telelina Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej!

  Jag har en biljett ARN-FRA-BCN för årets Barcelonaresa.
  Läs mer om den här:
  Planering av inofficiell BC-träff i Barcelona lördag 31 oktober 2015 | BusinessClass.se forum | 300 000 inlägg om resor

  Biljetten är confirmed & ticketed. Den bokades på Lufthansas egen hemsida för ca 2 veckor sedan. Flighterna ARN-FRA är med SAS. Går jag inte på sas.se visa bokning så hittar inte SAS bokningen. Den går att hitta både hos Lufthansa och CheckMyTrip.

  Från sas.se: "Det gick inte att hämta denna resa. Kontakta resebyråns kundtjänst för mer information. Kontaktinformation finns via länken "Kontakt" ovan. (141 - 284)"

  Mitt eurobonusnummer ligger med i bokningen men den kommer ändå inte in i SAS-appen. Detta brukar fungera med Star Alliance-bolag.

  Döm av min förvåning när jag idag ska åka från CPH till ARN och damen i fast track undrar om jag ska till Frankfurt?!? Haha nej svarar jag det är inte för än i oktober. Ja säger hon, nu hittade jag dagens resa.

  Så någonstans i SAS system måste de ju kunna se min resa? Det vore ju trevligt för då kan ju vi som reser ihop boka plats tillsammans.
   
  Martin Björnström och Magino gillar detta.
 2. Ricci

  Ricci Medlem

  Ort:
  CPH/Skåne
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag hade samma problem med en Singapore Airline bokning tidigare i vår och har nu som du också en bokning med Lufthansa fast till Portugal i sommar som jag inte får upp i SAS-appen. Jag kontaktade SAS tidigare om SQ bokningen och de skylde på att det var ett SQ-fel....
   
 3. Peter Hagander

  Peter Hagander Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag skall flyga ARN-FRA-LIS i nästa vecka. ARN-FRA opereras av SK. Denna resa får jag upp i appen, men kan inte uppdatera. Den kom tidigare upp på sas.se, men inte längre. Det går inte att seata mig på ARN-FRA, trots att EBG ligger inne. Lite samma läge låter det som?
   
 4. mha321

  mha321 Medlem

  Jag har flera gånger inte fått upp Lufthansa-operated-by-SK ben i appen, men de har fungerat bra att faktiskt flyga dem senare. Förut dök de alltid upp i appen automatiskt, men inte nulängre. Vet inte om det är SAS eler Lufthansa som ändrat något, men ändrat är det...

  Förut kunde även Diamond-supporten fixa seating via mail på dem, men den senaste gången jag hade en sådan lyckades inte de göra det heller, de kom inte åt att göra några ändringar alls. Och Lufthansa kunde förstås inte heller göra det, eftersom det var operated by SK...

  I mitt fall var det codeshare, så jag får ju skylla mig själv :)
   
 5. telelina

  telelina Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  På loungen i CPH hittar de bokningen iaf. Men ska ha betalt för att seata EBD på code share. Rena Lufthansa-flygningar kommer upp i appen. Anledningen till att jag startade den här tråden är INTE för att klaga på seatingen i första hand utan för att fast track damen i CPH ville släppa in mig på en biljett som är ARN-FRA i oktober! Som _dessutom_ inte existerar på sas.se eller i appen.

  Så jag får "flyga" på den idag, bara inte bli seatad. Är det inte roligt?
   
  Jensik, johhenrik och Christian R gillar detta.
 6. mha321

  mha321 Medlem

  Finns samma flight nummer idag? Prova att gå till gaten och se om de släpper in dig där också? :-D
   
  telelina gillar detta.
 7. Ricci

  Ricci Medlem

  Ort:
  CPH/Skåne
  Land:
  Sverige Sverige
  Min SQ-bokning var ren SQ-business och ingen code share och min Lufthansa-bokning är ren Lufthansa-business och ingen code share......ingen kommer upp i min SAS-app.....mina SK-bokningar kommer dock upp.....("magiska under av SAS-IT"....):confused:
   
 8. Canadien

  Canadien Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Har också haft problem med att få in rena Lufthansa-bokningar i SAS-appen det senaste kvartalet ca. Samtliga bokade på Lufthansa.com, med EuroBonus-nummer angivet. Har börjat använda Lufthansa-appen istället.
   
 9. Thornado

  Thornado Medlem

  Den stora frågan är ju - kan du använda denna biljett för fast track och loungetillgång ända fram till oktober, även utan annan SAS-biljett? Isf är det ju perfekt om du nån gång flyger annat än SAS. :)
   
  telelina gillar detta.
 10. henke12

  henke12 Medlem

  Ort:
  STO
  Land:
  Sverige Sverige
  Felet verkar har funnits sen januari/februari någon gång
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×