SAS flyttar tungt tekniskt underhåll utomlands

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av GOTATH, 12 Juni 2012.

 1. GOTATH

  GOTATH Medlem

  Ort:
  GOT/STO/ATH
  Land:
  Sverige Sverige
  SAS flyttar det tunga tekniska underhållet utomlands. Detta leder till att 42 flygmekaniker mister sitt jobb.

  SAS säger upp 42 flygmekaniker - Ekonomi - UNT.se
   
 2. jth

  jth Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tråkigt för verksamheten på Arlanda och för mekanikerna... De kanske kan starta egen firma och bli underleverantörer åt SAS? :)
   
 3. Moco

  Moco Medlem

  Trist. SAS sparar sig till döds och braindrainen från Sverige fortsätter. Kommer det på sikt att finnas något annat än frisörer och baristor i Sverige? Företrädesvis då i Sthlm, Gbg och Malmö. Frågan är vilka signaler det sänder. Kompetensen inom flygteknik är förmodligen inte högre i Sverige än den är på andra håll, men utvecklingen gör ju att det i längden inte kommer att finnas någon alls. Nog för att det nu gäller planerat underhåll, men då skarp kompetens inom området krävs på kort varsel och inte går att få tag på, ja då blir det ett problem. Varslar illa att man fortsätter nedskärningarna inom områden som är direkt kopplade till flygsäkerheten. Det är ju inte alls länge sedan en stor del av flottan blev stående, och några av oss här strandsatta, pga. eftersatt underhåll och flygförbud. Märkligt att man vill fortsätta på det spåret. Gillar SAS, men ser knappast bolaget som ledande i säkerhet och underhåll. Med detta beslut känns det ju inte direkt bättre.
   
 4. JacobGBG

  JacobGBG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Trist för jobben men med tanke på siffrorna i bokslutet så är det en fullt logisk åtgärd.

  Det är talande för denna site att vi upprörs mer om intåg av mousserande vin i Eco+ än landsmän som förlorar jobbet i företaget. :p
   
 5. Kristofer

  Kristofer Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  De flesta i branschen är ganska ense om att SAS underhåll håller hög kvalité. Det ofta så hyllade Norwegian gör inget underhåll alls själva. Nu är det tydligen fel när SAS gör samma sak? :)
   
 6. Homer

  Homer Medlem

 7. Tommy Palomäki

  Tommy Palomäki Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  DY har sin underhåll för hela flottan i Budapest.
   
 8. MarcusC

  MarcusC Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Kanske inte avgörande, men man tappar mycket kompetens, och gör i min mening SAS mer sårbara, samtidigt i dagens hårt pressade flygbransch måste man väl tyvärr kapa alla marginaler. Man frågar sig dock om kostnadsläget är så markant billigare i Ex vis Ungern eller Irland, Spanien idag??
   
  1 person likes this.
 9. Kristofer

  Kristofer Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tror inte det handlar så mycket om kostnadsläget i landet man flyttar till, i detta fallet. Det handlar om att man outsourcar istället för att göra det själva, helt enkelt.
   
 10. stewigriffin

  stewigriffin Medlem

  Ort:
  NYC
  Vi har sett det hända med många andra områden:IT, CC, tillverkningindustrin, bilindustrin. T.o.m bokslut och bokföringen av vissa företag förs utomlands. Bra eller dåligt svårt att säga men något jobb i Sverige inom outsourcade områden kommer knappt finnas kvar. Vad händer nu med alla gymnasiestudenter som har läst flygteknik och underhåll? AMS nästa?
  Tyvärr fattar jag inget i hur man driver ett flygbolag, men att skilja bra service och dåligt är lättare än att studera bolagets bokslut.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×