SAS förlänger status ett år pga Covid-19

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Syversen, 22 April 2020.

 1. Syversen

  Syversen Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Syftet är ju att kompensera de vars möjligheter till återkvalificering påverkas av Corona så att de inte tappar status. Har man redan återkvalificerat sig påverkas man således inte.
   
 2. Dryden

  Dryden Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vet inte om jag hänger med ändå när du skriver sådär. Jag har perioden 1 feb till 31 januari och jag blev guld föregående period (flygresor). Min tolkning är att jag kan luta mig tillbaka resten av den här perioden och först nästa period (1 feb 2021 till 31 jan 2022) börja jobba in poäng/flygresor igen, för att upprätthålla guld Är jag rätt ute då? :)
   
 3. Syversen

  Syversen Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Detta initiativ låter dig behålla den status du gick in i aktuell period med. Min tolkning, som mycket väl kan vara fel, är att din intjäning nollas som vanligt, så är du nära Diamond kan det nog vara en god idé att se till att kvala in.
   
 4. Syversen

  Syversen Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Japp, bortse från mitt tidigare svar :)
   
  Dryden gillar detta.
 5. Ano

  Ano Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Enligt informationen som finns att tillgå på sas hemsida - Korrekt. Alla vars kvalificerings-period slutar mellan MARS 31 2020 - FEB 28 2021, kommer få nivån de befinner sig på i sin nuvarande period förlängd med 12 månader. Är man påväg att uppnå en högre status än man befinner sig på för tillfället måste man dock själv uppnå kriterierna för denna innan ens period går ut.
  Du står dock kvar på din nuvarande status efterföljande period, även om du inte skulle uppfylla kriterierna (detta är kompensationen).

  Att det enbart gäller dem vars period sträcker sig fram till 28e Feb 2021 är för att det är denna målgrupp som än så länge fått sin kvalificeringsperiod märkbart påverkad. Skulle flygtrafiken stå still i flera månader till kan det nog hända att denna grupp kommer att inkludera medlemmar med kvalificeringsperiod även längre fram i 2021. Detta är ju dock inget SAS kan sia om i nuläget, och därför ingen information de behöver gå ut med i förtid.
   
  Lounge Lizard, Lagerman, Tongen2 och 7 andra gillar detta.
 6. Dryden

  Dryden Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för tydliggörande svar Syversen och Ano! :)
   
 7. Buffy

  Buffy Medlem

  Ort:
  Sthlm
  Land:
  Sverige Sverige
  Bra nyheter, då spelar ju inte de poäng jag fick idag för utebliven USA resa någon roll, jag har Okt-Sep som period och behåller statusen till Dec 2021 utan att dra ihop de sista poängen som saknas.
   
 8. Lauda 777

  Lauda 777 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Grejen är då att jag kommer att bli massivt drabbad av Corona eftersom min nya period börjar 1/5. Innebär detta att jag inte behöver återkvalificera under denna period som slutar 30/4 2021?
   
 9. Ano

  Ano Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vi har inte ens passerat 30/4 2020, så de med kvalificeringsperiods-brytpunkt så långt fram i året är inte inkluderade i den lösning som nu släppts. Eftersom deras kvalificeringsperiod inte påverkats ännu.
  Skulle nuvarande läge hålla i sig långt in i dessa perioder så kommer de då berörda medlemmarna nog också kompenseras på samma sätt. Men Eftersom SAS inte vet hur den kommande tiden ser ut, så kommer de nog göra dessa bedömningarna stegvis. Allt eftersom de har faktisk information att använda sig av.
   
  Last edited: 22 April 2020
  Tongen2, palmen och Lauda 777 gillar detta.
 10. Syversen

  Syversen Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Exakt, du går in i den kommande perioden med samma status som du gick in i den innevarande perioden med.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×