SAS förlänger status ett år pga Covid-19

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Syversen, 22 April 2020.

 1. Berglund

  Berglund Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja.
  Detta är det enda rimliga.

  Detta har varit och är fortfarande huvudtolkningen även här på forumet. Att sedan vissa vill ha/fantiserar ihop en tolkning som ger maximalt till dem själva har väldigt lite med verkligheten att göra.
   
  Sir Lemon, pswe, Canadien och 1 annan gillar detta.
 2. Berglund

  Berglund Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Att sänka tröskelvärdena är detsamma som att i efterhand dubblera värdet av redan intjänade statuspoäng. Detta motverkar syftet, som rimligtvis borde vara att sätta folk i planen - nu! Inte ge någon form av bonus för föygningar som redan är avklarade.

  Om man istället gör som Air France/KLM (och Hilton m.fl.) och utlovar dubbelt upp, av både statuspoäng och miles, på alla nya flygningar man gör från och med nu. Då driver man trafik, genom incitament för kunderna lockar man dem tillbaka till flyget så snart det bara går. Ur bolagets perspektiv är det bättre att öka värdet på framtida intjäning av poäng än att sänka tröskelvärdena och därmed låta redan existerande poäng få högre betydelse.
   
  ilon, Myllys35, Dreamliner och 4 andra gillar detta.
 3. GMTmax

  GMTmax Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Håller med, men tycker ändå att det är fullt rimligt att SAS inom kort ser över sitt sista-datum för extension eller vidtar andra lättnader för kvalificering. British Airways valde ju exempelvis att innefatta exp-datum till sista juni 21 i sin extension OCH sänka tröskelnivåer.
  Blir intressant att se hus SAS agerar framöver.
   
 4. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tämligen säker på att vi får info om detta innan september är slut i år. Då är det 6 månader kvar för de med kvalificeringsår som går ut i mars 2021, dvs de första som omfattas av att inte få förlängt.
  Oavsett vad sas kommer fram till vad de vill göra har man då 6 månader på sig att planera hur man ska lägga upp planen för nuvarande kvalår.
   
  GMTmax gillar detta.
 5. GMTmax

  GMTmax Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Förstår ditt resonemang, men tycker inte att det harmonierar lika bra med den valda vägen att förlänga utvalda exp med 12 mån utan något krav på resande (dvs tröskel = 0). Och om du har flugit in baspoäng med exp 31mar21 så har du ju rest under krisen, dvs ingen fördubbling av ”gamla” poäng.
   
 6. trekker

  trekker Medlem

  Det som gör detta extra problematiskt, iallfall för mig, är ju Life Time EBG. Jag har brytpunkt den 1:a Maj, 3 månader har gått nu men jag räknar med att vara strandsatt till minst efter nyår. Jag bor på en outpost som man just nu inte kan flyga med SAS till/från (tror jag), dessutom är det uteslutet att flyga till Sverige för mig då jag måste sitta i karantän i 14 dagar när jag kommer tillbaks till UK från Sverige. Hade det inte varit för lifetime hade jag ju bara räknat bort SAS tills vidare och sen flygit in ett EBG när det väl var dags igen, men att tappa lifetime halvvägs kommer göra att jag förlorar intresset av att fortsätta med SAS och kommer nog isåfall flytta allt mitt flygande till British Airways framöver.
   
 7. Canadien

  Canadien Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Går ju fort att flyga in EBG med lite Lufthansa i C eller PE longhaul, eller C inom Europa
   
  Berglund gillar detta.
 8. trekker

  trekker Medlem

  Visst gör det, men det tjänar ju SAS lika lite på som om jag sitter hemma. Kommer ju få göra en beräkning beroende på gällande omständigheter efter nyår om det är värt eller inte.
   
 9. Verkar inte ha fått någon förlängd guldstatus väl? Börjar bli lite svettigt med tanke på att 30 september närmar sig. De ska väl skriva det nya datumet? Det har de ju inte gjort.... Visa bifogad bild 113288
   
 10. Ano

  Ano Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det torde vara först efter 31 December 2020 du kommer kunna se på profilen om du faktiskt har fått förlängd status så som det är tänkt/meddelat. Fram tills dess är du ju guld genom din uppnådda status från föregående period + dennas grace-period.
  Möjligtvis går det att få bekräftelse/besked kring det via kontakt med SAS innan dess.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×