SAS förlänger status ett år pga Covid-19

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Syversen, 22 April 2020.

 1. Berglund

  Berglund Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Nej. Läs igen.

  Det står att din ”medlemsstatus” kommer att förlängas, det är inte samma sak som din ”kvalificeringsperiod”. Du behåller samma kvalificeringsperiod som tidigare och får som gåva även behålla din status i ett år till, om du nu skulle fattas poäng för att behålla den på egna meriter.
   
 2. Coalcandy

  Coalcandy Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ah, tack! Rätt ska vara rätt!
   
 3. nili

  nili Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Är i samma sits men gör en annan tolkning. Tolkar det som att vår status förlängdes 31 mars 2020 oavsett om vi återkvalificerat eller inte. 31 mars 2021 måste vi ha skrapat ihop tillräckligt med poäng om dom inte går ut med något nytt. Men jag hoppas din tolkning är rätt.
   
 4. taxvalp

  taxvalp Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har läst SAS mejl i dag flera gånger och tror att de menar samma sak som de har kommunicerat tidigare och som avhandlats i denna tråd. Men frasen ”ditt medlemsskap kommer att förnyas vid utgångsdatum av ditt nuvarande medlemsskap” öppnar för tolkningar.

  Mitt eget exempel: Jag är EBD med kvalificeringsperiod 1 juni till 31 maj varje år. Klarade förlängning på egen hand före pandemins utbrott.

  Mitt ”nuvarande medlemsskap” sträcker sig till 31 maj 2021 (+ grace om man så vill) och om man läser dagens mejl kan man få intrycket att min status därmed gäller till 31 maj 2022. De skulle i praktiken då har förlängt ytterligare ett år jämfört med föregående kommunikation vilket ju vore en nyhet i sig.

  Jag räknar fortfarande med att behöva förnya på egen hand - vad tror ni andra?

  EDIT: Alltså samma analys som i inläggen ovan fast lite mer långrandigt...
   
 5. johan_fbg

  johan_fbg Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Befinner mig i samma situation och tolkar det exakt så.
   
  taxvalp gillar detta.
 6. trekker

  trekker Medlem

  Jag tolkar det som att SAS lyckats göra något ganska enkelt möjligt att tolka på väldigt många olika sätt. Den enda rätta tolkningen sitter nog SAS inne med och den kan nog ändras till vad som helst beroende på hur SAS det mest gynnsamt för dem själva.
   
  Jane Insane och taxvalp gillar detta.
 7. iceland

  iceland Medlem

  Min medlemsstatus är guld. Min kvalificeringsperiod upphör mellan den 30 april 2021, alltså mellan den 31 mars 2020 och den 28 februari 2021.

  Utgångsdatum av mitt nuvarande medlemsskap – guld – är den 30 april 2021 (graceperiod ej inräknad). "Ditt medlemsskap kommer förnyas vid utgångsdatum […]." Jag kommer med andra ord att vara guldmedlem till och med den 30 april 2021 (graceperiod ej inräknad).

  Rätt eller fel, jag vet inte, men det är oerhört problematiskt att SAS uttrycker sig på ett sätt som öppnar upp för egna tolkningar på det här sättet. Det här är INTE att tala klarspråk.
   
 8. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  SAS är ju tydliga med att det gäller för de kvalificeringsår som slutar senast sista februari 2021. Ditt år avslutas sista april 2021, därmed omfattas du inte av detta nästa år, men du var del av det i år (2020) utifall att du inte hade återkvalat till samma nivå du hade året innan.
  I just ditt fall back tycker jag sas är rätt tydliga med vad som gäller. Sikta in dig på att du måste dragit in ett nytt guld till slutet på april 2021, om det inte kommer utökning utav nuvarande sista datum.
   
  GMTmax gillar detta.
 9. GMTmax

  GMTmax Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har talat med SAS Goldservice vid flertalet tillfällen på temat för att få rätsida på saken och har fått följande svar/förtydliganden:
  - extension av status med 12 månader träder endast i kraft om man inte tjänat in befintlig status under sin kvalificeringsperiod, vilket är logiskt.
  - möjlighet till extension av status gäller i dagsläget endast medlemmar med utgående kvalificeringsperiod mellan 31mar20 och 28feb21.
  - För att exemplifiera;
  Jag har egenintjänad EBG med exp 31mar21 och omfattas alltså inte av extension i nuläget. Jag behöver tjäna in status under innevarande kvalificeringsperiod (1apr20 - 31mar21). Om mitt exp-datum ist hade varit 28feb21 hade mitt EBG förlängts till 28feb22 + grace.
   
  Flightdoc gillar detta.
 10. GMTmax

  GMTmax Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ett annat, hypotetiskt alternativ är ju såklart att de i likhet med andra bolag väljer att sänka tröskelvärden för status framöver. Vi får se vad SAS väljer att göra helt enkelt.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×