SAS förlänger status ett år pga Covid-19

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Syversen, 22 April 2020.

 1. danielhog

  danielhog Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Javisst. Du påverkas inte av det här beslutet mer än att du skulle få behålla EBS om du inte tjänat in tillräckligt för EBS.
   
  Brandforce, gneken och Berglund gillar detta.
 2. Brandforce

  Brandforce Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vad mer tycker du är tokigt, och hur skulle du ha gjort? :)
   
  Berglund gillar detta.
 3. TomJ

  TomJ Medlem

  Ort:
  Skåne
  Land:
  Sverige Sverige
  De som lyckats skrapa ihop guld innan den 31 mars och hittills förlorat en månads intjäning får ingenting med denna lösning. Skulle tro att bland dessa finns en hel del som dessutom växlat pengar eller poäng redan för att rädda guld. Hade man kläckt ur sig detta redan i början på mars hade detta kunnat undvikas.

  Den som premieras mest nu är den som inte tjänat in en enda poäng eller gjort en enda flygning och har period som slutar 31 mars.

  Jag skulle säga att frysa alla nedflyttningar av status och den dag vi är tillbaka till normalläge förlänga allas intjänings- och medlemsperiod så många månader som restriktionerna har varat.

  Då hade man dessutom sett till att alla medlemmar fortsätter där de "slutade" när krisen började. Som det är nu kommer det finnas en stooooor grupp medlemmar som har sin status gratis och inte kommer ha något att vinna på att flyga annat än billigaste biljetten med SAS eller ta en konkurrent tills deras förlängda period går ut. Den som har slutdatum 28 februari behöver ju inte dra in en poäng från nu till dess för att uppnå guld. Den som hade 31 mars däremot har redan tappat en månads intjäningstid och lär tappa en månad till minst. De som har 30 april börjar på samma sätt snart ha ett krav på att tjäna in poäng för att behålla sin status men utan möjlighet att tjäna in.

  Nä, jag skulle säga att den här åtgärden dels ger väldigt ojämna fördelar till olika medlemmar, fördelar till "fel" medlemmar och dessutom inte tar bort incitament att flyga med SAS när väl krisen släpper.


  Nu finns visserligen möjligheten att de förlänger till 31 mars 2021 osv behoende på hur det utvecklar sig. Men jag skulle hellre se att de får tummen ur och gör detta direkt. Nu har de 1/12 av kunderna som inte kunnat tjäna in poäng en månad och om ett par dagar har vi 1/6 av kunderna som inte kan tjäna in poäng till sin status.

  Slutdatum skulle vara satt till 31 mars 2021 och detta skulle ha gjorts innan 31 mars i år. Innan den 30 april borde man ändra datum till 30 april 2021. OM man nu ska fortsätta på inslagen väg och bara förlänga status.
   
  Last edited: 28 April 2020
 4. Brandforce

  Brandforce Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Men om personerna som fått sin status "gratis" (om vi bortser från att alla som har en status bedömt har tjänat ihop den under sin förra kvalificeringsperiod) inte flyger, så spelar det väl ingen roll vad de har för status? 1000 Diamonds som sitter hemma kostar väl inte SAS något nämnvärt, stör dig, eller tar plats i lounger? :)
   
  Mikeswede och danielhog gillar detta.
 5. TomJ

  TomJ Medlem

  Ort:
  Skåne
  Land:
  Sverige Sverige
  Kostnaden för SAS är väl i så fall ett gratis-år mot lifetime-gold. Men vilken status DE har spelar absolut ingen roll nej.

  Men det handlar mindre om vad de kunder som inte flyger vinner, utan vad de kunder som de facto flyger förlorar. En kund (som ovan) som kämpat hela året för att äntligen uppnå guld snubblar på målsnöret för att krisen kommit i vägen. Denna kund får ingenting.
   
  Skogi och Jane Insane gillar detta.
 6. Berglund

  Berglund Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  En kund som
  ”kämpat hela året för att äntligen nå guld”
  har inte förstått hur man med förhållandevis små medel kan flyga bättre och därför heller inte tjänat in/förtjänat ett guldkort.
   
  Once56, ante_77, Fritidsforskare och 4 andra gillar detta.
 7. TomJ

  TomJ Medlem

  Ort:
  Skåne
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, så kan man ju raljera. Eller så har personen, trots klart mindre möjligheter och resurser än du, lyckats ta sig väldigt nära på 9-10 månader och sen förstörs allt de sista 2-3 månaderna.
   
  Johan Hbg och Jane Insane gillar detta.
 8. Brandforce

  Brandforce Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Men det är ju inte sant? Bortsett från förlängningen av status, så erbjud ju SAS även att ge statuspoäng för bokade resor som inte blev av, samt - som jag uppfattade det - en dos goodwill för målsnöret. Och om man TROTS detta inte uppnår den statusnivå man ville, så finns ju det (småsura, måhända) alternativet att köpa baspoäng om man är tillräckligt nära ny nivå. Om inget av detta funkar.. var man verkligen på målsnöret?

  Tillägg: jag förstår att det inte går att tillfredsställa alla, att det alltid kommer finnas corner cases, samt någon som hamnar i kläm - men ur min synvinkel så har nog ändå SAS gjort vad man kan begära av dem. Your mileage may vary, som man säger. Och det är självklart trist om det inte går vägen för dig.
   
  Mikeswede, Jönsson, danielhog och 9 andra gillar detta.
 9. Syversen

  Syversen Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Om den fiktiva personen hade SAS-bokningar under de sista förstörda månaderna kan hen dock claima poäng för dessa från SAS enligt tidigare info.
   
 10. Resenär

  Resenär Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har någon lyckats reda ut om amex elite-poängen räknas som own-merits, eller inte?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×