SAS Eurobonus Premium vs SAS Amex Premium - eller Elite?!

Diskussion i 'Kreditkort' startad av mrsynthwave, 22 September 2019.

 1. Thornado

  Thornado Medlem

  Nu var det väl SAS Amex Premium vs Amex Gold, inte Amex Platinum vs Amex Gold om jag förstått det hela rätt. (Priority Pass och Lounge on the go får man med Platinum inte Premium).

  Om du inte når 150k i spend så är nog Amex Gold bättre än Amex Premium då du ju kan använda ditt mastercard för att få Eurobonuspoäng.
  Nytt för Amex Gold är ju att de numera också erbjuder lounge-to-go (även på Kastrup *tror* jag...), och dessutom 100 kr Uber/Uber Eats credit per månad, så lyckas du använda det så blir den reella månadskostnaden väldigt låg.
   
 2. ekf

  ekf Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag konstaterade att både Premium och Gold ger extra förmåner efter en spend på 150 kkr, Gold ger 100.000 MR-poäng och Premium en 2-4-1 voucher.
  Samt med Gold...
  Gold ger numera PP och Lounge on the Go, men om man inte reser så mycket (som frågeställaren) så är det tveksamt värde i de förmånerna.. Därav att jag föreslog att om man inte reser så mycket och samtidigt inte når upp till 150kkr spend, så kanske det är bättre att jämföra Green och Classic istället för Gold och Premium... då de båda korten är gratis, men ändå ger hyfsade förmåner.
   
 3. ekf

  ekf Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Så tänker jag också, och jag kör med Gold.
  Men den nya årsavgiften (12*175kr) från januari nästa år får man ett gäng loungebesök för om man istället skulle ha Classic och sedan betala sig in i loungerna.. Något som kan vara bra att ha med i kalkylen.
   
  Jeppfly gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×