SAS EuroBonus Mileage Run (Baspoäng) tråd

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av magic, 19 Januari 2012.

 1. ekf

  ekf Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det låter ju lämpligt. Tänk dock på att du måste skaffa visum om du ska tillbaka till samma land som du kom ifrån.
   
 2. John Rosenbaum

  John Rosenbaum Medlem

  Ort:
  Lidingö
  Land:
  Sverige Sverige
  Blir ett nja från mig. 3,5 h timme för att klara det om planet landar i tid. Så ja, det skulle jag föreslå om du verkligen vill säkra upp mot Kinesisk byråkrati. Jag har dock aldrig gjort Long Haul med vändande. Mest för att det verkar ganska påfrestande och i SAS Plus (begränsad lyxupplevelse) ingen upplevelse jag längtar efter att göra i 9-10 plus timmar åt vardera håll.

  Men gör du denna av bara rena poängskäl eller tycker det verkar kul att flyga just dit? Då tycker jag du ska göra LAX med en natts övernattning. Snabb passkontroll ut då SAS landar en bra tid vilket gör att du får nästan en hel dag i LA och det är nära till havet. Riktigt billiga hotell i större delen av området (om du inte ska bo lyxigt) och på vägen tillbaka helt ok säkerhet (för att vara USA) och en grym lounge som det finns en hel del info om i flera trådar. Gjort flera en/tvådagars dit. Kanonnice!

  Även PRG är betydligt bättre. 7498 poäng för mellan 3500 och 4500 kr under Sept och Okt. Ingen övernattning och inga extrema tider. Som exempel, 26 sept avgår flyget från GOT 07:00 och du kan vara tillbaka i GOT till 19:30. Kostnad 4000 SEK för 7498. Kan få ner det 300 SEK genom att ta ett senare flyg hem, ankommer 21:30.

  Ska tilläggas att jag inte är ett fan av SAS PLUS på long haul. Tycker den är en riktig besvikelse och ligger ganska långt efter de bättre konkurrerande produkterna som Lufthansa, OS, AC & SQ. Har du kollat vändande med SQ? Finns ju massor med alternativ genom LHR, CPH, & FRA och intjäning kan vara väldigt bra om man kollar ordentligt.

  Lycka till!
   
  Gus, Zniper, Patrik-b och 3 andra gillar detta.
 3. Adam Engdahl

  Adam Engdahl Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Bra tips!
  Tänkte köra mest för poängens skull men dels för att få flyga A350 i mars. Dock har jag redan en award i biz till Chicago på A350. Tänkte också försöka få in en uppgradering någon väg.

  Kollade LAX och såg att man får hela 16874 poäng för 8338 kr i Plus. Visst kostar övernattning mm men känns ändå mer värt. Dock svårare att få till en plusgrade till biz jämnfört med PEK?

  Behöver helst 13k poäng och är mest sugen på en longhaul. Man kan ju köra 2 st vändor till PRG om det skulle vara ont om tid. Bra tips där med.

  Men får kolla närmare på andra Star Alliance bolag med som du säger. Har bara provat SAS på plus longhaul så kan vara kul att testa annat med.
   
  Gus, John Rosenbaum och Sir Lemon gillar detta.
 4. Sir Lemon

  Sir Lemon Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Skillnaden till det bättre sas-plus och sas-business på long-haul är stor.
   
  Adam Engdahl gillar detta.
 5. John Rosenbaum

  John Rosenbaum Medlem

  Ort:
  Lidingö
  Land:
  Sverige Sverige
  Ingen koll på svårigheten att få till en plusgrade på olika rutter. Men som upplevelse är LAX riktigt bra.
   
 6. Mr Planning

  Mr Planning Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Bokade en MR till Nice i Februari för 2700 kr vilket ger 6561 poäng (med guldbonusen)

  Aldrig varit där, så det blev något så ovanligt som en MR med övernattning.
   
 7. Berglund

  Berglund Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Nice! ;)
   
 8. Mr Phil

  Mr Phil Medlem

  Ort:
  Enköping
  Land:
  Sverige Sverige
  Kör en ARN-OSL-CPH-PRG fram och tillbaka med vändande imorgon. Bra intjäning till rimlig peng, som många av er tipsat om här, och jag fixar min EBG 5 dagar innan mitt år är slut.

  Går bara att checka in resa TILL PRG, men inte returresan. Varken på SAS.se eller i appen. Någon skrev i tidigare inlägg att "det löste sig vid disken", men hängde inte riktgt med på vad som menas. Tar tacksamt tips om hur jag checkar in hemresan och får dessa boardingkort. Har lite tajt med tid i PRG, så vill gärna försöka lösa det innan jag kommer dit.
   
  Last edited: 25 Augusti 2019
  jsn gillar detta.
 9. Johanssonalex

  Johanssonalex Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Kört exakt denna trip idag, kunde inte heller checka in i appen eller på hemsidan i förväg. Fick ut boardingkort i självautomat utan krångel och därmed checka in mig hela vägen. Pep till i gaten vid Arlanda och agenten behövde manuellt boarda mig, samma sak hände i Prag. Ang anslutningen i Prag, du behöver inte stressa men det är inte läge för att gå och kolla i affärer om du hamnar längst ut på terminalen som jag gjorde. :)
   
  JAONHA och Brandten gillar detta.
 10. Mr Phil

  Mr Phil Medlem

  Ort:
  Enköping
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack, nu känner jag mig genast lugn:). Dags att snegla på sängen så man orkar upp imorgon bitti. Bussen från Enköping går 04.50...
   
  Johanssonalex gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×