SAS EuroBonus AMEX 2-4-1 (2 för 1) voucher tråd (2021)

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av palmen, 4 Januari 2021.

Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.
 1. Stefan G

  Stefan G Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ytterligare ett samtal till SAS support och en obekväm känsla av att man inte kan lita på svaret till 100%,
  Har en resa ut ARN-CPH-MIA 1 November, hem MIA-ARN 12 November. Resan ut är nu inställd (båda flygen). Min ambition är att försöka få 2 st 2-4-1 Amex voucher förlängda då det är extremt svårt att hitta bra alternativ för tillfället (till 5 personer).
  Båda 2-4-1 vouchers går ut 2021-10-31.
  Agenten sa att om jag avbokar resan så får jag tillbaka alla poäng inklusive voucher men ingen förlängning av vouchern, detta stämmer med vad jag lyckas läsa mig till.
  Men vad händer om jag avvaktar? Enligt supporten kan SAS automatiskt boka på en ny resa, oklart inom vilket tidsspann dom kan tänkas välja.
  Om ingen ny resa bokas kunde jag ringa in samma dag som flyget ställdes in (1a November) och få tillbaka alla poäng och voucher med förläggning (1-2 månader).
  Stämmer det? Vill inte riskera att förlora alla poäng då det normalt måste avbokas 24 timmar innan avresa men vad gäller när flygen är inställda?
  Vad händer om jag inte ringer alls?
  Har fått så många olika svar från SAS supporten anf diverse regler på senaste tiden att jag mycket hellre tar råd från experterna här :)
   
 2. LSH

  LSH Medlem

  Ort:
  Kalmar
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har nu fått klarhet i delen med betallänk. Pga GDPR vill man ha så lite personuppgifter som möjligt på "band". Man har en censurfunktion som ska användas när man läser upp sina kreditkortsuppgifter, men detta glöms ibland bort. Betalsystemet gäller dock bara SAS-bokningar (med eller utan voucher). En medarbetare gjorde fel här och skickade en betallänk för en *A-bokning och den gick inte att betala.

  Få ringer väl in för SAS-bokningar med mindre det är open jaw.
   
  Mr Basic gillar detta.
 3. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Då det är sas som ställt in sina egna flighter ska de kunna boka om till andra flighter med sas även om det inte finns awards. Jag har själv flyttat resor flera dagar när sas ställt in mina bokade award-flighter trots att det inte funnits awards på flighten jag bokats om till. Att flytta resan flera veckor/månader vet jag dock inte om de går med på.

  Rent generellt borde du få voucher förlängd innevarande månad plus nästa månad om du måste ställa in pga att sas avbokar. Det står exakt vad some gäller om detta i SAS FAQ på deras hemsida.
   
 4. LPC123

  LPC123 Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Det går verkligen inte att ändra från PLUS till C på en bokning med 2-4-1 om det är en ren SAS bokning?
  Vouchern hat gått ut redan.
  Ser nämligen att det finns C på vägen hem nu men inte när vi bokade.
   
 5. Doctor-X

  Doctor-X Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Från första inlägget i denna tråd:
   
  LPC123 gillar detta.
 6. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det kan dock vara bra att titta på alla de specialregler som varit nu under corona, då vissa av de där reglerna fått uppdateringar under pandemin.
   
  LPC123 gillar detta.
 7. Bamse35

  Bamse35 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  En vän har en bokning till Miami i slutet av November, gjord med en voucher som gick ut Februari 2021. På grund av ändrade förutsättningar kan inte personen i fråga nyttja denna bokning utan vill avboka och göra en ny bokning till annan destination.
  Jag läser i tråden att ifall flygning ställs in så får man typ 1 månad extra utgångstid på redan utgången voucher, men i detta fall så har inte flyget ställts in. Vet någon vad som gäller i detta fall?
   
 8. aruba1

  aruba1 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Reglerna ändrar sig då och då. Läs på SAS FAQ här

  Frågor och svar | SAS
   
 9. Canadien

  Canadien Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ett alternativ är att bli värvad till Elite nu om du vill ha statuspoängen kring 1 Nov varje år, sant behålla Premium tills du nått gränsen. D v s ha bägge korten ett tag. Det är kampanj på värvning fram till 12 Jan så du får väldigt många extrapoäng på det sättet.
   
  stare gillar detta.
 10. Stefan G

  Stefan G Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Kort uppdatering ang denna som kan vara användbar för andra.
  SAS har möjlighet att hjälpa till att hitta nya resor upp till 45 dagar fram i tiden vid inställt flyg och har då tillgång till fler biljetter än de som visas som rena eurobonusplatser. Det går också att flytta resan till Star Alliance bokning utan extra kostnad men då måste det finnas samma antal biljetter i samma klass tillgängligt till samma destination. Vet inte om detta är specifika coronaregler med det är vad som gäller nu
  Tyvärr var det inte mycket tillgängligt till MIA men lyckades tillslut få till en ok lösning. Jag bytte mina utgående 2-4-1 voucher mot voucher i en annan bokning som jag behåller. På det sättet fick jag ut vouchers som har längre giltighetstid.
   
  KennethL gillar detta.
Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×