SAS EuroBonus AMEX 2-4-1 (2 för 1) voucher tråd (2021)

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av palmen, 4 Januari 2021.

 1. Tonton

  Tonton Medlem

  Det går inte att boka Premium Economy på *A - enbart på SAS-metall.
   
 2. Fredde18

  Fredde18 Medlem

  Ort:
  Norrköping
  Land:
  Sverige Sverige
  Kommer nog i närtid boka en award för 4, resa i höst, med 2 st 2-4-1. En som räcker året ut och en som går ut i februari (förlängd). Båda voucher står på mig. OM jag gör en ändring ex i sommar kommer ju den ena gått ut och är obrukbar för fortsatt bokning. Vi kommer dock ha en giltig voucher i fruns namn, som är med i resesällskapet och är med i samma point-share. Kan vi då applicera den på samma bokning? Eller kanske vi kan boka med hennes och den av mina som har längre hållbarhet från början? Någon som varit i samma sits?

  (samlar generellt ihop till två vouchers per år så kanske jag får teckna ett elite och bara få vouchers på mitt namn framöver. Om det inte går att lösa som det blir nu...)
   
 3. JacobGBG

  JacobGBG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vill minnas att jag fått åka mixed class Y på *A tidigare i SK/Lufthansa/LX/OS på en biz award. Så om jag läser dig rätt så menar du att det ej går att boka renodlad Premium economy. Eller har man även tagit bort möjligheten till mixed class?

  De senaste anekdoterna från Sveg verkar vara att vi som kunder ej har mycket kontroll över vilken voucher som appliceras.
   
 4. Tamas

  Tamas Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Och tiden innan är det svårt att övertyga frugan att 2 småbarn + långflygning är kompatibla :)
  Catch 22
   
 5. Tonton

  Tonton Medlem

  Gräv gärna vidare i vad du har bokat tidigare - för mig veterligen har jag aldrig någonsin sett någon boka Premium Economy på *A-metall när det används Eurobonuspoäng, och SAS poängtabell för *A visar inte heller Premium Economy.

  Mixed class, exempelvis flyga vissa sträckor i Ekonomi respektive Business - det är inga konstigheter.
   
  fcx gillar detta.
 6. Kimmen00

  Kimmen00 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Har heller aldrig hört att ngn bokat Premium Econony annat än på sas metall (dvs 2-4-1 går Inte (vad jag vet) att boka Singapore premium eco, lufthansa premium eco osv).. Därmot har jag när vi bokat mixed class och åkt economy på United hamnat i premium economy säten på United-flyg. Men det är en helt annan sak, endast längre fram i planet typ.. :)
   
 7. JacobGBG

  JacobGBG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige

  Tittar på gamla resebekräftelser men de har tyvärr ej den upplösningen. Situationen kan ha varit den Kimmen00 beskriver.
   
 8. Canadien

  Canadien Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Man kan ju boka SAS Plus (Premium eko) till t ex Frankfurt och vidare med Lufthansa Business till t ex Miami. Det prissätts då som business trots att man bara får PremiumEko på SAS-benet. Men PE på andra Star-bolag går inte att boka med poäng.
   
 9. CoooC

  CoooC Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vad är det för typ av ändring som vi pratar om? SAS har öppnat för att man kan genomföra vissa typer av ändringar även efter voucherns giltighet har gått ut. Se inlägg #8 i denna tråd.
   
 10. Fredde18

  Fredde18 Medlem

  Ort:
  Norrköping
  Land:
  Sverige Sverige
  Förmodligen ändra en avgång till annat bolag, samma dag, avreseort och destination. Det var ju en rent hypotetisk fråga men det scenariot kan vara troligt.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×