SAS codeshare samarbete med BMI upphör

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Jacob, 9 Maj 2012.

 1. Jacob

  Jacob Medlem

  Eftersom BMI köpts upp av IAG/British Airways och därmed kommer ingå i en konkurrerande allians har man nu tagit beslutet att avsluta codeshare samarbetet mellan SAS och BMI.

  Först ut är linjen mellan Bergen och London där codeshare samarbetet upphör 23 maj. Codeshare samarbetet på övriga linjer upphör i samband med vintertidtabellen 2012, vilket borde innebära i slutet på oktober.

  Passagerare som bokat en SAS biljett mellan Bergen och London efter 23 maj kan ombokas med SAS via Oslo eller Köpenhamn utan kostnad.
   
 2. Europa

  Europa Medlem

  Hur blir det lounger, SAS använder sig utav BMI Lounge i både Dublin och Edingburgh enligt SAS hemsida...?
   
 3. Jacob

  Jacob Medlem

  Ett loungesamarbete kan ju fortsätta även fast man inte samarbetar i övrigt. Det finns många exempel i världen där flygbolag använder lounger som drivs av konkurrenter.
  Frågan jag ställer mig annars är om BMIs lounger på de flesta flygplatser ens kommer få finnas kvar. I exempelvis Edinburgh har ju även British Airways en lounge. Om British Airways och BMI blir samma flygbolag känns det onödigt att båda har lounger på flygplatsen.

  Största problemet i övrigt med att codeshare samarbetet upphör är att vi i Skandinavien förlorar bra förbindelser till exempelvis Skottland och Irland.
   
 4. Europa

  Europa Medlem

  Absolut det köper jag, men jag tänkte mest av egen intresse då jag ska flyga med SAS till Dublin i Juli och tänkte om man då kommer att ha tillgång till BMI Lounge eller någon annan eller helt enkelt blir lounge lös.
   
 5. Välkommen till BusinessClass.se, Europa!

  Enligt tigigare e-mail från bmi, 2012-MAY-31 är det sista dagen som Star Alliance medlemmar kan utnyttja statusförmåner hos bmi och tvärtom.

  Star Alliance Exit | Fly bmi
  Mer info kan du läsa i den här tråden: http://www.businessclass.se/star-al...id-2012-may-31-aer-slutdatum-7.html#post44450
   
 6. Europa

  Europa Medlem

  Tack AHO!

  Ja det var ju klart och tydligt att ifrån BMI på den punkten
   
 7. Jacob

  Jacob Medlem

  Frågan är om BMI kommer behålla några särskilda förmåner för de flygbolag som man har codeshare samarbete med, det kan de ju göra även fast de lämnar Star Alliance. Främst handlar det väl om SAS, Lufthansa och United Airlines.

  Känns konstigt att ha ett codeshare samarbete fram till oktober utan varken poäng, lounge eller något annat.

  Annars är man väl helt utan förmåner om man inte har British Airways status (och när nu eventuella One World statusar börjar gälla).

  Om det är SAS du flyger från Dublin (SAS egen flygning alltså) så kommer du fortsatt ha tillgång till lounge om du har guldkort eller reser i business class. Om BMI loungen försvinner sluter de avtal med någon annan lounge istället.
   
 8. Europa

  Europa Medlem

  Kommer att flyga SAS Business Class t/r ARN-DUB så det borde vara lugnt då med andra ord, har inget guldkort (än) :)
   
 9. mry

  mry Medlem

  Ort:
  Luleå
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är ju en hel del Lufthansa som flyger på dub så det kommer antagligen finnas en *G lounge av något slag där. Jag åker från dublin 4/6 så kan nog skriva en rapport då hur det är om ni påminner mig.
   
 10. Jacob

  Jacob Medlem

  Imorgon 27 juni upphör ytterligare delar av samarbetet mellan SAS och BMI. Då upphör SAS codeshare på BMI linjerna från London Heathrow till Manchester, Dublin och Belfast då dessa linjer formellt tas över av British Airways.

  Eftersom SAS och British Airways inte längre har något interline samarbete (accepterar inte varandras biljetter och godkänner inte genomgående incheckning av bagage) måste alla existerande biljetter bokas om till SAS eller andra samarbetande flygbolag.

  Dublin och Manchester bör väl inte vara några problem men frågan är hur man löser Belfast.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×