Senaste nytt

SAS aktier

Homer

Medlem
5 miljarder SEK från Sverige, dessutom

Politiskt stöd från regeringarna i Danmark och Sverige för en rekapitalisering av SAS - SAS
Därutöver har den danska regeringen kommunicerat politisk enighet för en rekapitalisering av SAS.
Bolaget uppskattar att rekapitaliseringen kommer att omfatta nya medel om cirka 12,5 miljarder SEK samt ytterligare åtgärder.




Rekapitalisering på 12,5 miljarder genom att öka antalet aktier borde betyda en rejäl utspädning för nuvarande aktieägare
så kursen borde gå ner, men precis som med Norwegian i samma situation går den upp.
 
Last edited:

Homer

Medlem
Nu har tydligen polletten trillat ned för en del och kursen börjat sjunka. 8,67kr 15:35



Sydbank upprepar säljrådet på SAS (Finwire)
2020-06-15 14:31
Sydbank håller fast vid sitt säljråd på flygbolaget SAS efter den väntade statliga räddningen av bolaget, framgår det av en analys.

SAS siktar på att tillföras 12,5 miljarder kronor i rekapitaliseringen, vilket var något mer än de 10 miljarder kronor som Sydbank räknat med.

Sydbank tror att det befintliga ägande i SAS kommer att spädas ut kraftigt. De tror också att danska staten kommer att stödja ungefär samma belopp som den svenska staten, som vill satsa 5 miljarder kronor.

Den övergripande rekapitaliseringsplanen presenteras senare i juni


SAS
Statens miljarder till SAS som att 'kasta bra pengar efter dåliga' - Di (Finwire)

2020-06-15 11:50
Svenska statens beslut att stödja SAS med upp till fem miljarder kronor beskriver Dagens industri som att kasta bra pengar efter dåliga.

Anledningen är att staten sedan tidigare visat sig inte vara en lysande investerare. Två exempel på detta är Telias ökenvandring i Eurasien på grund av dålig ägarstyrning och uteblivna utdelningar från Vattenfall 2013-2016 efter fiaskoköpet av Nuon. Nu senast ska också SAS räddas, ett bolag som inte ens under högkonjunkturåren lyckats ge avkastning.

En rimlig förklaring till att staten räddar SAS är för att man är en långsiktig investerare, enligt Di. Men som ägare borde man fundera om det är bra att kasta bra pengar efter dåliga.

"Vill man använda dem till friska expanderande företag som höjer utdelningen över tid eller till SAS? Ett av de två sätten skapar långsiktigt bra avkastning”, skriver Di.
https://www.di.se/nyheter/staten-kastar-bra-pengar-efter-daliga/
 

mha321

Medlem
Nu har tydligen polletten trillat ned för en del och kursen börjat sjunka. 8,67kr 15:35
Den har ju fortfarande inte helt trillat ner för folk som handlar Norwegian-aktien. Men jag kan tänka mig att när den på allvar går ner (när resterande 90% av upplåsningen släpper), så fattar även de som investerar i SAS...
 

Homer

Medlem
Affärsvärlden: SAS-aktien är många gånger för dyr

Tidningen frågar sig varför SAS värderas till över 3 miljarder kronor, trots att bolaget väntas ha enormt stora negativa kassaflöden det närmaste året.

”En ledtråd till svar är att aktierna i Hertz värderas till cirka 4 miljarder kronor trots att bolaget är i konkurs. Hertz har blivit en spekulationsaktie av rang i USA trots att värdet nästan helt säkert är noll. Det har gått så långt att Hertz nu kommer försöka emittera nya aktier för 5 miljarder kronor för att få in mer pengar till konkursboet. Pengar som lär gå oavkortat till konkursboets fordringsägare. Kanske är det så enkelt i SAS fall att aktieägarna inte är mottagliga för den dåliga nyheten att börskursen sannolikt är många gånger för hög”, skriver Affärsvärlden.


SAS: Nödstöd i sikte | Affärsvärlden
 
Toppen