Senaste nytt

SAS A340 checkar ut

WF789

Medlem
I nuläget tror få på en återhämtning inom närmaste tiden. Inte att förglömma är att det kommer 4 st nya A350 och 2 st nya A321Neo LR nästa år till SAS (Airbus har dock sänkt produktionstakten något så hur mycket det inverkar på SAS A350 leverans vet jag i nuläget inte). Hur som så medför detta då att kvarande A340 blev överflödiga. De är dessutom bränsletörstiga och därmed dyrare i drift :)

De to siste A350 er utsatt til 2022
 

KalleSus

Medlem
Det blir en intensiv utfasningsvecka nästa vecka för SAS - allt enligt expertisen på norska Flyprat.

Två Boeing 737 är planerade för sista resan (se tråden SAS Boeingflotta) och den sista Airbus 340, OY-KBM, lämnar på tisdag första december och färden går till Marana/Tucson, Arizona.

OY-KBM var en "avvikande" 340 i SAS ursprungsflotta. Dels syntes det på utsidan, i och med att "Astrid Viking" var i Star Alliance-livery. Dessutom hade hon i många år samma interiöra inredning som de fyra Airbus 330 som SAS flög huvudsakligen till USA:s östkust.
Efter några års uthyrning till HiFly och Air Algérie kom hon tillbaka till SAS och var huvudsakligen insatt på linjen Köpenhamn - Washington, troligen på grund av sin konfiguration.
Efter uppgradering av interiörerna på samtliga långdistansmaskiner, åren 2015/2016, fick Astrid samma inredning som övriga 340 och tursattes därmed på hela 340-nätet.
 
Toppen