SAS öppnar Fast Track i terminal 4 på Arlanda

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Martin Torstensson, 27 Augusti 2014.

 1. flum

  flum Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Men visst får personalen "gå före" i stora kontrollen?
   
 2. Berrsus

  Berrsus Medlem

  Får och får. Det är tillåtet men agera med respekt för resenärerna, vid lång kö så javisst. Vid kort kö ställ dig i kön.

  Dock är det inte tillåtet för personal att passera i Fast Track kön, som påtalats, det är en SAS produkt tillämpad för resenärer som SAS inte vill urvattna med att låta de anställda gå före. Detta ska gälla i samtliga Fast Track för SAS.
   
 3. Jag förstår inte det tankesättet. Om besättning inte kommer fram kan du inte heller flyga.
  Så vitt jag vet, de flesta (eller alla?) flygplatser har separat kö för, alternativt släpper in flygbolags-/flygplatsanställda både vid säkerhetskontrollen och vid immigration.
   
  Jakob Österberg gillar detta.
 4. SAS404

  SAS404 Medlem

  Stämmer verkligen det där? Jag kan förstå att i det dagliga bruset så kan man använda vanliga. Men om man blir försenad in från T5 och ska vidare från T4, ska crew då vara tvunget att åka ner för trappan, gå bort till vanliga och in den vägen och förlora dyrbara minuter? :eek:
   
 5. Jakob Österberg

  Jakob Österberg Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Om inte crew har företräde så borde de genast få det (som de flesta (alla?) flygplatser jag varit på utomlands). Jag släpper alltid fram crew först. Dåligt av SAS, och dåligt för passagerarna att crew inte har prio.
   
  SAS404 gillar detta.
 6. Jacob

  Jacob Medlem

  På exempelvis Arlanda terminal 5 finns en personalingång med säkerhetskontroll till transithallen, helt separat från de kontroller passagerarna använder. Jag har själv använt denna i samband med mediaevents. Alla som passerar är extremt vana vid att gå in och ut och har ofta inget bagage, så det går oftast ännu snabbare än vid fast track.

  Tror dock inte det finns någon personalingång i terminal 4. Själv skulle jag i övrigt inte ha några som helst problem att släppa fram crew vid behov, men kan hålla med att det image-mässigt inte ser jättesnyggt ut med crew och personal som villa ha företräde i en kontroll som redan bygger på företräde. Det blir ju lite av fast track i fast tracken.
   
 7. Inte en själ där idag. Tog 30 sekunder. Så skönt! Gick förbi vanliga säkerhetskontrollen med ett stort leende där det var lång kö.
   
  Jakob Österberg och doc gillar detta.
 8. Joakim P N

  Joakim P N Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Testade igår, onsdag, vid fyrasnåret på eftermiddagen. Tre, fyra personer före mig i kön men uppenbarligen vana resenärer vilket gjorde att det ändå gick mycket snabbt. (Borta i trappan var det full kö som vanligt).

  Fick också för mig att personalen i Fasttracken verkade ovanligt glada och trevliga. Kanske så här under premiärveckan? Eller så gillar de att jobba i den lite lugnare miljön.
   
  Jakob Österberg gillar detta.
 9. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det var den som låg mitt i T5 va? Den var en helt vanlig säkerhetskontroll häromveckan! Eftersom ingen fattade det var det otroligt smidigt att gå igenom där.
   
  Jakob Österberg gillar detta.
 10. flum

  flum Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tog också den förra veckan, otroligt smidigt, dessutom nära till loungen och bra om man kommer från T4.
   
  Jakob Österberg gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×