Senaste nytt

SAS ökar antalet rutter från Skandinavien till USA

Agö

Medlem
Färskt!

July 9, 2021 11:00
SAS kommer återigen att flyga till alla sina destinationer i USA när direktrutterna till Boston återupprättas i september och till Miami i oktober.

– Det är mycket glädjande att SAS nu kan öka tillgängligheten för både resenärer och frakt till och från Skandinavien, från alla tre huvudstäder, när efterfrågan på resor ökar. Från och med den 2 september kommer SAS att återuppta direktflygningar mellan Stockholm-New York, utöver de nuvarande avgångarna från Köpenhamn och Oslo, säger Karl Sandlund, tf vd för SAS.

SAS:s första A321LR-flygplan startar också från Köpenhamn till Boston i september. Samtidigt kommer SAS att öka antalet flygningar från Köpenhamn till Los Angeles, San Francisco och Washington DC med början i september.

Från och med den 1 oktober återupptar SAS rutten till Miami från Köpenhamn och Stockholm. Mot slutet av oktober kommer Miami att beflygas dagligen med tre veckovisa flyg från Köpenhamn respektive Stockholm, samt en gång i veckan från Oslo.

I nuläget flyger SAS till Chicago dagligen, med passagerarflyg samt fraktflyg från Köpenhamn och SAS kommer senare i höst att återuppta rutten Stockholm-Chicago.

SAS rutter och avgångar i USA i höst:

• Köpenhamn-New York - 7 veckoavgångar
• Köpenhamn-Chicago - 7 veckoavgångar
• Köpenhamn-Los Angeles - 4-5 veckoavgångar
• Köpenhamn-San Francisco - 4 veckoavgångar
• Köpenhamn-Washington DC - 4 veckoavgångar
• Köpenhamn-Boston - 3 veckoavgångar
• Köpenhamn-Miami - 3 veckoavgångar

• Oslo-New York - 3 veckoavgångar
• Oslo-Miami - 1 veckoavgångar

• Stockholm-New York - 3-5 veckoavgångar
• Stockholm-Chicago - 3 veckoavgångar
• Stockholm-Miami - 3 veckoavgångar

Även om många länder nu lättar på sina inresebegränsningar, kräver de flesta länder fortfarande olika typer av rese- och testcertifikat och det är viktigt att vara väl förberedd innan man anländer till flygplatsen. För att underlätta för resenärer har SAS utvecklat en ny digital plattform, SAS Travel Ready Center.

SAS ökar antalet rutter från Skandinavien till USA - SAS
 

obs

Medlem
”Betalningsvilja” var det ja. Det handlar väl snarare om att allt är dyrare i Danmark.
Man kan iaf säga såhär att resenärerna från CPH lägger fler svenska kronor i kassan hos SAS än vad resenärerna från ARN gör pga av växelkursen mot EUR/DKK. Så rent ekonomiskt är det nog bättre för SAS att flyga direkt från CPH framför ARN också på grund av det premium tillägg som väl alltid finns på direktflygningar.
 

Arashi

Ny medlem
Har någon vetskapen om vilka flygplan SAS föreslås att använda för flygningarna från Stockholm. Jag antar att de är A321LR och A330, tänker att de är oväntat att de sätter in A350-900 på dessa linjer då efterfrågan inte har kommit förrän nu.
 

palmen

Moderator
Har någon vetskapen om vilka flygplan SAS föreslås att använda för flygningarna från Stockholm. Jag antar att de är A321LR och A330, tänker att de är oväntat att de sätter in A350-900 på dessa linjer då efterfrågan inte har kommit förrän nu.
A321LR kommer främst gå på Boston från Köpenhamn till en början. Men relativt troligt att den även kan användas på EWR från alla tre hubbar.
I övrigt blir det nog mest A330 skulle jag gissa, men dessa saker kommer kunna ändras både en och två gånger tills trafiken är tillbaka till någorlunda normalt igen.
 
Toppen